Γιώργος Χελάκης

Τα 'λεγε ο Νιόπλιας για τον Μήτρογλου...

SportDay

Σπουδαία ομάδα ο Εργοτέλης. Ομάδα με τέτοια μπάλα δύσκολα βλέπει κανείς στο «Γ. Καραϊσκάκης». Το 2-1 την αδικεί. Επαιξε τον μεγάλο αντίπαλο σαν ίσος προς ίσο και λίγο έλειψε να του περάσει για τα καλά τη θηλιά στον λαιμό. Ο Νίκος Καραγεωργίου, χωρίς τυμπανοκρουσίες και επικοινωνιακά τεχνάσματα, δουλεύει πολύ στην τακτική και την κυκλοφορία. Ο Μπέτο και ο Ζούνιορ συγκροτούν αχτύπητο δίδυμο αμυντικών χαφ.

Μπροστά τους ο πολυμήχανος Ρομάνο κρατάει και μοιράζει μπάλα, δίνοντας ανάσες και επιτρέποντας στους συμπαίκτες του να ανεβαίνουν στην επίθεση. Ομάδα που μπορεί να κρατάει στον πάγκο της παίκτες όπως ο Λεάλ και ο Ογκουνσότο έχει λαμπρό μέλλον στη διοργάνωση.

Τα 'χει κάτι τέτοια η διοργάνωση. Ο Εργοτέλης, που πάει για καλή πορεία, έχει τέσσερις ισάξιους κυνηγούς (Λεάλ, Ογκουνσότο, Μπούντιμιρ, Βερπακόφσκις) και ο Ολυμπιακός, που πάει για πρωτάθλημα, έχει... δυόμισι (Ντιόγο, Μήτρογλου, Νταρμπισάιρ). Από αυτούς μόνος διαθέσιμος είναι ο Μήτρογλου, δηλαδή ο τρίτος κατά σειρά αξιολόγησης όταν άρχισε το πρωτάθλημα.

Και χθες το βράδυ διαπιστώθηκε ότι ο τρίτος είναι πρώτος και καλύτερος. Κλασικός φορ, που έχει το μυαλό του πάντα στο αντίπαλο τέρμα. Ο,τι δηλαδή περνάει από το μυαλό του Ντιόγο πού και πού. Το γκολ της ισοφάρισης είναι δείγμα ικανό να μας πείσει ότι ο εικοσάχρονος «Γερμανός» το 'χει το γκολ. Πριν από ενάμιση χρόνο στο Σάλτσμπουργκ άκουγα με έκπληξη τον Νίκο Νιόπλια να με διαβεβαιώνει ότι το μεγάλο προσόν του Μήτρογλου είναι η τεχνική του. Δείτε κίνηση και κοντρόλ στη φάση του γκολ, για να καταλάβετε πως ο Νιόπλιας είχε δίκιο βουνό.

Ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλύτερη ομάδα του Εργοτέλη. Στο δεύτερο ημίχρονο, μάλιστα, αιφνιδιάστηκε και εκνευρίστηκε όταν διαπίστωσε ότι ο Εργοτέλης, αντί να κλειστεί στην άμυνα και να διώχνει άτσαλα την μπάλα, όπως θα έκανε κάθε μικρή ομάδα που δεν εννοεί να μεγαλώσει, βγήκε στην επίθεση και του έκανε την αμυντική διάταξη σουρωτήρι.

Ετσι όπως ήρθαν τελικά τα πράγματα, ο Ολυμπιακός έχει κάθε λόγο να πανηγυρίζει. Νίκησε, γύρισε το ματς και περιμένει σήμερα μήπως τον... διευκολύνει ο ΠΑΟΚ. Τα περί κακής εμφάνισης του πρωταθλητή ας τα αντιπαρέλθουμε. Υπήρχε κούραση και (κυρίως) η εξαιρετική εμφάνιση του Εργοτέλη. Και κάτι για τον Ζίκο. Ο Λεντέσμα για κάτι τέτοιες περιπτώσεις είναι χρήσιμος. Για να κρατάει τα μπόσικα στην άμυνα, ώστε να βγαίνουν μπροστά είτε ο Ντουντού είτε ο Μαρέσκα. Γιατί το «όλοι μπροστά» μπορεί να έμεινε ατιμώρητο χθες, αλλά θα τιμωρηθεί κάπου αλλού...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x