Γιώργος Χελάκης

Κι όμως, μπορούμε!

SportDay

Καλά που δεν πάθαμε και τίποτα. Μη σας παραξενεύει το σχόλιο, διότι έτσι όπως παίξαμε θα μπορούσαμε να είχαμε πάθει και χειρότερα. Ομως από το παιχνίδι αυτό δεν υπάρχουν μόνο ζημίες, δηλαδή το ότι δεν νικήσαμε για να πάμε με πλεονέκτημα στην Ουκρανία.

Υπάρχουν και κέρδη. Το πρώτο κέρδος είναι η σωστή αμυντική συμπεριφορά της ομάδας. Το άλλο μεγάλο κέρδος προέρχεται από τη διαπίστωση ότι οι Ουκρανοί σε καμία περίπτωση δεν είναι μια ομάδα που πρέπει να φοβηθούμε, διότι φοβηθήκαμε λίγο σήμερα στο Ολυμπιακό Στάδιο. Προσπάθησε να μας τρομοκρατήσει, αλλά δεν τα κατάφερε.

Είχε ένα σουτ του Σεβτσένκο που το έδιωξε ο Τζόρβας και ένα κακό στρώσιμο της μπάλας από τον Μιλέφσκι που θα μπορούσε να γίνει επικίνδυνο. Ομως, για σταθείτε, είχαμε κι εμείς μία φάση με τον Σαλπιγγίδη, που μπήκε στην περιοχή, έδωσε την μπάλα στον Γκέκα για να κάνει το γκολ, αλλά ο βοηθός διαιτητή, παρ' ότι τον κάλυπταν τρεις παίκτες, εφηύρε το οφσάιντ.

Είχαμε και την κεφαλιά του Σωτήρη Κυργιάκου στην εκπνοή του αγώνα, που αν πήγαινε μέσα ο Πιάτοφ δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτα. Η Εθνική έπαιξε οργανωμένα, έπαιξε με σύστημα. Μπορεί να μην έχει πολλές επιθετικές αρετές, γι' αυτό και δεν κάναμε πολλές φάσεις για να απειληθεί η ουκρανική εστία, βγήκαν όμως ορισμένες που θα μπορούσαν να είχαν αποφέρει το γκολ.

Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι η ομάδα στάθηκε σωστά αμυντικά, μια και οι Ουκρανοί λογικά στην έδρα τους θα πιέσουν περισσότερο. Η ουκρανική άμυνα όταν η μπάλα βρίσκεται κάτω στο χορτάρι -με τον Χατσερίνι, τον Κούτσερ και τον αριστερό μπακ τους- είναι πολύ ασθενική και μπορούμε να της δημιουργήσουμε πολλά προβλήματα στην Ουκρανία.

Ο Αλεξέι Μιχαϊλιτσένκο, αν και έχει λίγα χρόνια στους πάγκους, δεν παρασύρθηκε. Δήλωσε ότι οι πιθανότητες είναι 50-50 και ετοιμάζει την άμυνά του ώστε να μην πάθει κανένα πατατράκ από τις ελληνικές αντεπιθέσεις. Ο Ρεχάγκελ μάς άφησε άναυδους στη συνέντευξη Τύπου, δηλώνοντας ότι αποφάσισε την τακτική μαζί με τους παίκτες του!

Ελπίζω στη συζήτηση που θα γίνει πριν από το ματς στο Ντόνετσκ όλο και κάποια σοφή συμβουλή να έχουν φυλάξει γι' αυτόν οι διεθνείς... Σε κάθε περίπτωση, η Εθνική πρέπει να πιάσει καλή εκτός έδρας εμφάνιση και να πετύχει ένα γκολ. Μπορεί ο Ρεχάγκελ να δήλωνε ότι παίξαμε επιθετικά, αλλά η ουσία δεν αλλάζει: χθες στο ΟΑΚΑ παίξαμε με τακτική εκτός έδρας και την ίδια τακτική θα ακολουθήσουμε πάνω-κάτω το βράδυ της Τετάρτης.

Μένει μόνο να μη μας πάρει στον λαιμό του ο βοηθός διαιτητή και κάποιος Ελληνας επιθετικός -πιθανότατα ο Σαμαράς- να τρυπήσει το ουκρανικό κέντρο άμυνας, που δυσκολεύεται πάρα πολύ όταν η μπάλα κυλάει στο γρασίδι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x