Γιώργος Χελάκης

Χωρίς να μας πάρει χαμπάρι ο Τίμοστσουκ...

SportDay

Σκωτσέζοι -λέγεται- έχτισαν το Ντόνετσκ πριν από περίπου 150 χρόνια. Η πόλη είναι τέταρτη σε πληθυσμό στην Ουκρανία, αλλά το γήπεδο στο οποίο θα γίνει σήμερα το παιχνίδι ούτε τσιγκούνικο είναι, ούτε μικρό σε χωρητικότητα. Το «Ντόμπας Αρένα» είναι η έδρα της Σαχτάρ.

Το πλήρωσε από τη μεγάλη τσέπη του ο πολυεκατομμυριούχος Αχμέτοφ. Ο Αμπράμοβιτς της Ουκρανίας δηλαδή. Τα βλέπει όλα αυτά το άγαλμα του Λένιν που δεσπόζει στην κεντρική πλατεία της πόλης και αναρωτιέται: Πώς έγινε και μέσα σε 20 χρόνια στις χώρες των Σοβιέτ έγιναν ορισμένοι τόσο πλούσιοι και οι περισσότεροι τόσο μα τόσο φτωχοί.

Τόσο φτωχοί που ο πολυεύσπλαχνος Αχμέτοφ γουστάρει να αγοράσει όλα τα εισιτήρια του σημερινού αγώνα και να τα μοιράσει στους φτωχούς που δεν έχουν να τα πληρώσουν. Ετσι ήταν ανέκαθεν οι πλούσιοι: ενδιαφερόντουσαν για τον φτωχό λαό πάνω στη φτώχεια του οποίου δημιουργούσαν και αύξαναν τον δικό τους πλούτο...

Ολα τούτα μικρή σχέση έχουν με τα όσα θα διαδραματιστούν απόψε το βράδυ στο γήπεδο της Σαχτάρ. Εκεί ο Ρεχάγκελ δίνει το εκατοστό και ίσως -κούφια η ώρα που το ακούει- τελευταίο του παιχνίδι με την Εθνική ομάδα. Ακόμα και σ' αυτό το ματς ο κόουτς δεν εγκατέλειψε τις κλασικές συνήθειές του.

Μας είπε ότι πρόκειται απλά για το δεύτερο ημίχρονο και εύχεται μόνο να είναι οι παίκτες του ψυχικά και σωματικά υγιείς για να δώσουν τις σωστές απαντήσεις στα ερωτήματα που θα θέσει ο αντίπαλος. Ωρες ώρες αναρωτιέσαι δηλαδή τι χρησιμότητα έχουν οι συνεντεύξεις Τύπου αφού αυτοί που τις δίνουν δεν έχουν ή δεν θέλουν να σου πουν κάτι... Εχουν έρθει έτσι τα πράγματα στην αποστολή της Εθνικής που και να θέλει ο Ρεχάγκελ δεν μπορεί να βγάλει λαγούς από το καπέλο του.

Τα πράγματα είναι κουκιά μετρημένα. Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος και ο Χαριστέας διεκδικούν μία θέση στην ενδεκάδα. Μπορεί να γίνουν αλλαγές στα πρόσωπα, αλλά όχι στο σχήμα. Από όποια πλευρά και να το δούμε, οι Ουκρανοί έχουν προβάδισμα.

Παίζουν στο γήπεδό τους, έχουν παίκτες σπουδαίας κλάσης όπως ο Τίμοστσουκ και ο Σεβτσένκο και έχουν ένα διάολο από τα αριστερά, τον Γιαρμολένκο, που τώρα κλείνει τα 20 και απειλεί να παρασύρει στο διάβα του κάθε φιλότιμο δεξιό μπακ αλλά και κάθε στόπερ που θα αναγκαστεί να βγει έξω από τη μεγάλη περιοχή για να τον αντιμετωπίσει.

Πριν από τέσσερα χρόνια μάς είχαν κάνει τη ζημιά στο γήπεδο Καραϊσκάκη, νωρίτερα τους την είχαμε κάνει εμείς στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Λόγος για να τους φοβηθούμε δεν υπάρχει. Δεν είναι από τις ομάδες που σε τρομάζουν. Ούτε θα μπουν στο γήπεδο για να μας πιάσουν από τον λαιμό με το πρώτο σφύριγμα του διαιτητή.

O Μιχαϊλιτσένκο ξέρει ότι η άμυνά του μπορεί να εκτεθεί στις γρήγορες αντεπιθέσεις και αναμένεται να δώσει εντολή στον Τίμοστσουκ να μην ξεκολλήσει μπροστά από τους δύο σέντερ μπακ. Το ζήτημα είναι είτε ο Κατσουράνης είτε ο Καραγκούνης να βρεθούν με την μπάλα στα πόδια πέντε, έξι μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή του Πιάτοφ. Από εκεί και να σουτάρουν μπορούν και να περάσουν μια γρήγορη κάθετη πάσα...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x