Champions League

Με ανατροπή στο «κόλπο» η ΤΣΣΚΑ

Ζωντανές διατήρησε τις ελπίδες της για πρόκριση στη φάση των «16» του Champions League η ΤΣΣΚΑ Μόσχας που επικράτησε 2-1 της Βόλφσμπουργκ στο «Λουζνίκι» για την πέμπτη αγωνιστική του δευτέρου ομίλου. Οι Γερμανοί προηγήθηκαν με τον Τζέκο στο 19΄, όμως οι Ρώσοι με τους Νεσίντ (58΄) και Κράσιτς (66΄) γύρισαν το ματς.

Ζωντανές διατήρησε τις ελπίδες της για πρόκριση στη φάση των «16» του Champions League η ΤΣΣΚΑ Μόσχας που επικράτησε 2-1 της Βόλφσμπουργκ στο «Λουζνίκι» για την πέμπτη αγωνιστική του δευτέρου ομίλου. Οι Γερμανοί προηγήθηκαν με τον Τζέκο στο 19΄, όμως οι Ρώσοι με τους Νεσίντ (58΄) και Κράσιτς (66΄) γύρισαν το ματς. Οι τρεις βαθμοί τους έφερε ισόβαθμους με τους «λύκους», οι οποίοι σε περίπτωση ισοβαθμίας θα είναι εκείνοι που θα πάρουν το δεύτερο «εισιτήριο» μετά τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (σ.σ. είχαν νικήσει 3-1 στη Γερμανία).

Το ματς

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήταν εκείνη που «καιγόταν» για τη νίκη, αφού σε διαφορετική περίπτωση θ’ αποχαιρετούσε την πρόκριση στη φάση των «16». Όμως, η Βόλφσμπουργκ φρόντισε να μην της επιτρέψει σε πρώτο στάδιο ν’ απειλήσει, ενώ αντίθετα ήταν εκείνη που έδειχνε να πατά καλύτερα. Μετά από ένα μέτριο τέταρτο οι Γερμανοί ανέβασαν τον ρυθμό τους και με τον Τζέκο στο 19΄ μπήκαν μπροστά στο σκορ. Οι Ρώσοι προσπάθησαν ν’ αντιδράσουν, κυρίως με ατομικές ενέργειες του Κράσιτς και τελειώματα του Νεσίντ, όμως ήταν φανερό πως θα’ πρεπε να βρουν μια άλλη στρατηγική, ώστε ν’ ανησυχήσουν τον Μπενάλιο.

Το καταδικαστικό για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας 0-1, ήταν σίγουρο πως θα την ανάγκαζαν να ρισκάρει ακόμα περισσότερο στο δεύτερο 45λεπτο. Ευτυχώς γι’ αυτούς, ο Τζέκο τους βοήθησε να παραμείνουν στο ματς, αφού στο 53΄ δεν άφησε τη μπάλα να καταλήξει στα δίχτυα απ΄ τα πόδια του Μάρτινς και η αντικανονική παρέμβαση του οδήγησε τον επόπτη να τον υποδείξει σε θέση οφσάιντ. Έξι λεπτά αργότερα η ΤΣΣΚΑ μπήκε για τα καλά στη διεκδίκηση του αποτελέσματος με την κεφαλιά του Νεσίντ. Η πίεσή τους συνεχίστηκε και στο 66΄ ο Κράσιτς με όμορφο σουτ τους έδωσε το προβάδισμα.

Πάντως, η ανατροπή μπορεί να τους κρατούσε στο κόλπο της πρόκρισης, όμως το 3-1 στη Γερμανία τους ανάγκαζε να αναζητήσουν και ένα τρίτο τέρμα. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειές τους, το σκορ δεν άλλαξε και έτσι έφτασαν μεν τη Βόλσφμπουργκ στους επτά βαθμούς, όμως σε περίπτωση ισοβαθμίας προκρίνονται οι Γερμανοί. H ΤΣΣΚΑ την επόμενη αγωνιστική φιλοξενείται απ' την Μπεσίκτας, ενώ η Βόλσφμπουργκ υποδέχεται την ήδη περασμένη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Οι συνθέσεις:

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (Λεονίντ Σλούτσκι): Ακινφέεφ, Ιγκνάσεβιτς, Α. Μπερεζούτσκι, Τζαγκόεφ, Μαμάεφ, Κράσιτς, Αλτνονίν, Β. Μπερεζούτσκι, Ράχιμιτς, Στσένικοφ, Νεσίντ

ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ (Άρμιν Φε): Μπενάλιο, Σάφερ, Κόστα, Ζόσουε, Τζέκο, Μισίμοβιτς, Μάρτινς (68΄ Ζιανί), Χασέμπε, Μάντλουνγκ, Ρίτχερ, Γκέντνερ

Παναγιώτης Τασιάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x