Γιώργος Χελάκης

Να πάρει η μπάλα εκδίκηση!

SportDay

Χειρότερα δεν θα μπορούσε να γίνει. Πάμε σε ντέρμπι «αιωνίων» με πρωταγωνιστές τους προέδρους των ΠΑΕ. Το γεγονός από μόνο του δείχνει ότι ο κόσμος των παραγόντων εξακολουθεί να κυριαρχεί στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Δύο πρόεδροι –με τον δικό του τρόπο ο καθένας– φρόντισαν να εξελιχθούν σε πρωταγωνιστές μιας αναμέτρησης που άρχισε μία εβδομάδα πριν οι παίκτες μπουν στο γήπεδο.

Σημείο αναφοράς σε αυτή τη μάχη η «SportDay», που δεν φρόντισε να αυτολογοκριθεί, μεταφέροντας ορισμένα απ' όσα είπε ο κ. Κόκκαλης στ' αποδυτήρια του Ολυμπιακού. Ακολούθησε ο κ. Πατέρας, που πήρε τοις μετρητοίς κουβέντες που έχουν βαρεθεί ν' ακούνε οι τοίχοι των αποδυτηρίων και τις έκανε με δύο μέρες καθυστέρηση μηνυτήρια αναφορά. Τότε, έπειτα από δύο μέρες και μετά τη μηνυτήρια αναφορά, ο κ. Κόκκαλης θυμήθηκε να διαψεύσει τις κουβέντες για να μην μπλέξει με τον εισαγγελέα.

Περίφημα. Μέσα σε αυτή τη ζούγκλα τι να σου κάνουν οι καταπραϋντικές δηλώσεις που έκαναν ο Γιάννης Μώραλης και ο Στέφανος Ησαΐας; Το κακό είχε γίνει. Παραφερνάλιο της αντιδικίας των «αιωνίων» και η δήλωση του προέδρου του Ολυμπιακού για υποβολιμαία δημοσιεύματα της «SportDay». Συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια...

Ετσι που το πήγαν οι πρόεδροι, πού να μείνουν χώρος και χρόνος για πραγματικό ποδόσφαιρο, από εκείνο που ανανεώνει το ενδιαφέρον των φιλάθλων για το άθλημα; Τώρα φτάσαμε να ευχόμαστε απλώς να γίνει το ντέρμπι και να μην ανοίξει μύτη. Ε, κι αν γίνεται να βοηθήσει η τύχη ώστε να μην υπάρξει αμφισβητούμενη φάση. Γιατί από το ίδιο βράδυ θα λυσσάξουν οι επικοινωνιακοί μηχανισμοί των «μονομάχων».

Ούτε ψύλλος στον κόρφο της ΚΕΔ και του Σοφοκλή Πιλάβιου. Αφιονισμένοι ακροατές θα κατακλύσουν τις ραδιοφωνικές συχνότητες, ανακαλύπτοντας σημεία και τέρατα γύρω από το πιθανό φαλτσοσφύριγμα του διαιτητή. Από κοντά ο Τύπος, που ψάχνει να κολακεύσει τα οπαδικά ένστικτα από το να καταγράψει ουδέτερα και ψύχραιμα τα γεγονότα. Η υποκρισία στον μέγιστο βαθμό. Θα ασχολούμαστε νυν και αεί με τη διαιτησία και θα ξεχνάμε το μεγάλο και διαρκές σκάνδαλο των στημένων παιχνιδιών.

Ας είναι. Τουλάχιστον για ενενήντα λεπτά υπάρχουν προϋποθέσεις να πάρει η μπάλα εκδίκηση. Ν' ασχοληθούμε με το ποδόσφαιρο, τις ενέργειες των παικτών, τις τακτικές των προπονητών. Η Δευτέρα θα είναι άλλη μέρα για το πρωτάθλημα αν ο Παναθηναϊκός φύγει νικητής από το Φάληρο. Οι πέντε βαθμοί διαφορά, το γόητρο της νίκης και η εσωστρέφεια στην οποία μοιραία θα πέσει ο αντίπαλος δημιουργούν τις αναγκαίες προϋποθέσεις για να θεωρηθεί ότι το «τριφύλλι» βλέπει κατάφατσα τον τίτλο.

Νίκη του Ολυμπιακού βάζει τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος σε εντελώς νέα βάση. Θρυμματίζει την εικόνα του φαβορί που έχει σχηματίσει ο Παναθηναϊκός, δημιουργεί νέο κύκλο αμφισβήτησης του Τεν Κάτε και στέλνει στα ύψη την αυτοπεποίθηση των λίγων αλλά εκλεκτών παικτών του Θρύλου.

Η ισοπαλία μπορεί θεωρητικά να κόβει το καρπούζι στη μέση, αλλά πρακτικά δεν είναι ακριβώς έτσι. Πολύ περισσότερο γιατί το ισόπαλο αποτέλεσμα δεν επιτρέπει στον θεωρητικά ισχυρό Παναθηναϊκό να ξεφύγει. Εγγράφει στο παθητικό του την αδυναμία να νικήσει τον με ελλιπές έτσι κι αλλιώς ρόστερ Ολυμπιακό, που επιπλέον πάει μισός στο ντέρμπι. Οι «ερυθρόλευκοι» μένουν στο παιχνίδι της διεκδίκησης και έχουν να ποντάρουν στην επιστροφή των τραυματισμένων και στη μεταγραφική ενίσχυση του χειμώνα. Ισως είναι η πρώτη φορά που αυτός που βρίσκεται δύο βαθμούς πίσω και παίζει στην έδρα του πάει για δύο αποτελέσματα...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x