Γιώργος Χελάκης

Τι κάνουμε τώρα που ΔΕΝ μας φταίει η διαιτησία;

SportDay

Tώρα που η κατακραυγή στον Τεν Κάτε καταγράφηκε ως κοινός τόπος, η επανάληψή της δεν προσφέρει τίποτα περισσότερο. Οσα έχουν ακουστεί εις βάρος του, τεκμηριωμένα ή μη, έχουν ήδη φτάσει στ' αυτιά της διοίκησης της ΠΑΕ. Κατά συνέπεια, συνιστά απλή κατανάλωση δημοσιογραφικού χαρτιού η επανάληψή τους.

Ο λόγος περνά στον κ. Πατέρα, τους συνεργάτες του και τους λοιπούς μεγαλομετόχους, έστω κι αν μεταξύ τους έχουν εντοπιστεί πολλές διαφορετικές προσεγγίσεις. Πριν ειπωθεί οτιδήποτε άλλο χρήσιμη είναι η επισήμανση: ακόμα κι ένας... περαστικός μπορεί να καθίσει στον «πράσινο» πάγκο και να πάρει πρωτάθλημα εφόσον του κουβαληθούν στην Παιανία ο Μέσι κι οΚακά.

Βάζοντας κάτω το ρόστερ του Παναθηναϊκού και συγκρίνοντάς το με αυτό του «αιώνιου» αντίπαλου, προκύπτει με σαφήνεια η «πράσινη» υπεροχή.Πολύ δε περισσότερο που ο Ολυμπιακός παίζει μονίμως με ελλείψεις τεσσάρων και πέντε βασικών παικτών.Ε, απέναντι σε αυτόν τον Ολυμπιακό ο Τεν Κάτε κι ο Πατέρας έπρεπε να είχαν αποκτήσει ήδη ένα σαφές προβάδισμα.

Αντί γι' αυτό, ο απολογισμός καταγράφει μια μηνυτήρια αναφορά, καταγγελίες του Τζόρβα για αεροβόλο όπλο κι έναν βαθμό πίσω από τους «ερυθρόλευκους». Από την καταγραφή απουσιάζει η διαιτησία. Το μόνιμο άλλοθι της «πράσινης» επικοινωνιακής πολιτικής τα προηγούμενα χρόνια τώρα δεν έχει περιθώρια να επανέλθει. Μπροστά στη διοίκηση του Παναθηναϊκού ανοίγονται δύο δρόμοι: ή να αλλάξει τον προπονητή ή να κάνει ηχηρές μεταγραφές τώρα τον χειμώνα.

Να παραδεχτεί, δηλαδή, πως στον ΠΑΟ χρειάζονται κι άλλοι παίκτες για να από σπάσει τον τίτλο από τον μόνιμο κατακτητή του. Αν δεν κάνει τίποτε από τα δύο και τελικώς χάσει κι αυτό το πρωτάθλημα, η ευθύνη θα μετατοπιστεί από τις πλάτες του Τεν Κάτε, όπου βρίσκεται τώρα, στις πλάτες της διοίκησης.

Αν στα ανώτατα διοικητικά κλιμάκια της ΠΑΕ νομίσουν ότι δεν τρέχει τίποτα και τα αφήσουν όλα όπως είναι, θα κάνουν τεράστιο λάθος. Αν νομίζουν ότι τα πράγματα θα είχαν εξελιχθεί διαφορετικά στην περίπτωση που έπαιζε ο Καραγκούνης, τότε υπερεκτιμούν τον «τυπάρα» και τον φορτώνουν με βάρος πολύ μεγαλύτερο απ' όσο μπορεί ν'αντέξει. Για να μη χαθεί και πάλι το τρένο, ειδικά τώρα, που δεν γίνεται να φορτωθούν όλα στη διαιτησία, χρειάζονται γενναίες αποφάσεις άμεσα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x