Παλαιότερες

Αδελφωμένοι σε πεδία βολής

SportDay

Σε λίγες μέρες ο Βασίλης Σπανούλης θα αναδειχθεί -εκτός συνταρακτικού απροόπτου- «αθλητής της χρονιάς» από τους αθλητικούς συντάκτες. Κατά πάσα πιθανότητα, θα κερδίσει τη σχετική ψηφοφορία με συντριπτικό ποσοστό. Μολονότι υπήρξε μέλος δύο εξαιρετικών ομάδων μέσα στο 2009, τα ατομικά του επιτεύγματα θαμπώνουν: MVP στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας, MVP του ελληνικού πρωταθλήματος της Α1, μέλος της κορυφαίας πεντάδας στο Ευρωμπάσκετ, αδιαφιλονίκητος ηγέτης της Εθνικής μας στην πορεία προς το ευρωπαϊκό βάθρο στην Πολωνία.

Εκτός από το χάλκινο μετάλλιο του Κατοβίτσε, ο Σπανούλης κατέκτησε τον τίτλο της Ευρωλίγκας με τον Παναθηναϊκό, αλλά και το εν Ελλάδι νταμπλ. Τι παραπάνω θα μπορούσε να ζητήσει κανείς από έναν μπασκετμπολίστα; Τι άλλο θα ήθελε ο ίδιος ο Βασίλης για να μιλήσει για μια χρονιά ονείρου;

Μα, φυσικά, υγεία και οικογενειακή ευτυχία.

Η εδώ και δύο χρόνια σύντροφος του Βασίλη, Ολυμπία Χοψωνίδου, μπήκε πια στον ένατο μήνα της εγκυμοσύνης της. Ολα κυλούν ομαλά και το μωράκι ετοιμάζεται να δει το πρώτο φως. Θα είναι αγόρι και καλώς εχόντων των πραγμάτων θα γεννηθεί μέχρι το τέλος του έτους. Με τον ερχομό του διαδόχου, ο Βασίλης Σπανούλης θα μπορέσει να αποτίσει φόρο τιμής στον αγαπημένο του πατέρα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν από μερικά χρόνια.

Εάν δείτε προσεκτικά την εικόνα στη μετάδοση του αποψινού αγώνα με τη Χίμκι, θα παρατηρήσετε ότι το μπράτσο του 27χρονου μπασκετμπολίστα κοσμεί ένα τατουάζ με τα αρχικά R.I.P., πάει να πει Rest In Peace: «Αναπαύσου εν ειρήνη». Ο εγγονός θα πάρει μάλλον το όνομα του συχωρεμένου παππού.

Το καλοκαίρι του 2010, ο «διόσκουρος» του Σπανούλη, Νίκος Ζήσης, υπολογίζει να νυμφευθεί τη δική του αγαπημένη. Η Φανή και η Ολυμπία ταξίδεψαν μαζί τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Πολωνία, πέρασαν πολλές ώρες μαζί στο ξενοδοχείο και στις πόλεις όπου έμεινε η Εθνική ομάδα, έζησαν μαζί την αγωνία των κρίσιμων αγώνων της, πανηγύρισαν μαζί τους θριάμβους απέναντι σε Τουρκία και Σλοβενία.

Στην πραγματικότητα, οι τέσσερις νέοι έμοιαζαν με μια μεγάλη οικογένεια. Στους μήνες που έρχονται, οι δύο αδελφοποιτοί της Εθνικής ομάδας φαίνεται ότι θα δεθούν και με κουμπαριά. Οπως δέθηκαν πριν από αυτούς ο Ντικούδης με τον Χατζηβρέττα, όπως μπορεί να δεθούν κάποια στιγμή οι αδελφικοί φίλοι Φώτσης και Παπαδόπουλος…

Οι Εθνικές ομάδες του μπάσκετ δημιουργούν και σφυρηλατούν σχέσεις ζωής. Τα μέλη τους παραμένουν δεμένα ακόμα και όταν απομακρυνθούν από τις αγκάλες της «επίσημης αγαπημένης». Οσο κι αν προσπαθεί να δημιουργήσει ρήγματα ο μικρόκοσμος του ελληνικού αθλητισμού, οι κοινές εμπειρίες στην Πολωνία, στην Ιαπωνία, στο Βελιγράδι, στη Μαδρίτη γίνονται συνεκτικός ιστός και μπαλώνουν τα όποια κενά.

Αλλωστε, ο τρίτος της παρέας στο μεσημεριανό κουβεντολόι του Μπίντγκος και του Κατοβίτσε ήταν ο «ερυθρόλευκος» Γιάννης Μπουρούσης, συντοπίτης του Σπανούλη, αλλά υποτίθεται… εχθρός του στα πεδία μαχών του χειμώνα. Κρίμα που δεν μπορούσαν να τους δουν οι αφιονισμένοι των πρασινοκόκκινων κερκίδων…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x