Παλαιότερες

Σε ευχαριστούμε πολύ, Πατέρα

SportDay

Θέλω, αγαπητέ αναγνώστη, να ευχαριστήσω απ' τα βάθη της ψυχής μου τον Πατέρα και τον Ησαΐα επειδή με τους μαεστρικούς χειρισμούς τους στην υπόθεση Τεν Κάτε κατόρθωσαν να μας φτιάξουν την εβδομάδα. Πραγματικά δεν ξέρω πώς και αν μπορούμε να τους ευχαριστήσουμε για το καλό που μας έκαναν. Ο Θεός να κόβει μετοχές απ' τον Νίκα και να δίνει χρόνια στον Νικόλα μου...

Οσοι απορούν για το τάιμινγκ της «κοινή συναινέσει απόλυσης» του Χενκ μάλλον ανήκουν στη μειοψηφία του 0,3% που ζει στην πλάνη του, νομίζοντας ότι ο πιο διάσημος Παύλος στην Ελλάδα είναι ο Σιδηρόπουλος. Διότι δεν γνωρίζει τον Παύλο τον Σαλονικιό.

Τα πράγματα είναι πολύ απλά, φίλε αναγνώστη. Ολοι οι μερακλήδες νέοι αυτής της χώρας μετρούσαν τα δευτερόλεπτα όπως ο Κοζώνης τα εκατομμύρια μέχρι να 'ρθει το ευλογημένο βράδυ της Πέμπτης.

Μέχρι να 'ρθει η στιγμή που το lead in του Θεανθρώπου, ο Βαϊμάκης και ο Τσαούσης, θα ρίξουν μια γρήγορη «σκούπα-μάπα» στο στούντιο για να στρώσουν το χαλί στο οποίο θα βαδίσει ανάλαφρα ο Κώστας Γκόντζος, για να αναληφθεί στον ερτζιανό ουρανό του NovaΣΠΟΡ FΜ.

Ο καλός Πατέρας, λοιπόν, αποφάσισε να μας απαλλάξει από το μαρτύριο της προσμονής και να φέρει –θυσιάζοντας τον Ολλανδό (κάθε απώλεια για το καλό της ανθρωπότητας καθαγιάζεται)– την Αγια Νύχτα της Πέμπτης απ' την Τρίτη κιόλας. Διότι, όπως έμαθα την ώρα που ξεκίνησα να γράφω τη στήλη, ο Κώστας μας θα έκανε εκπομπή εκτάκτως χθες το βράδυ.

Μόλις πληροφορήθηκα τα ευχάριστα λύγισαν τα γόνατά μου. Ενιωσα ότι το βράδυ της 8ης Δεκεμβρίου θα γιορτάζαμε Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, Πάσχα και Κούλουμα μαζί.

Επρόκειτο για την πλέον αναμενόμενη εκπομπή στην ιστορία του ελληνικού ραδιοφώνου, φίλε αναγνώστη. Πιο πολλοί (και πιο πολύ) περίμεναν την εκπομπή του Κώστα μου, παρά το «Ρόκι 7». Φαντάσου...

Και πρώτος ο Τεν Κάτε ασφαλώς. Από ποιον πιστεύεις, άλλωστε, ότι περίμενε να ακούσει μια καλή κουβέντα για όσα έκανε στον Παναθηναϊκό; Από κάναν Αντωνίου μήπως;

Για να επιτείνει, μάλιστα, το κλίμα αγωνίας και προσμονής ο Κώστας μου έκανε χθες το απόγευμα και μια guest εμφάνιση στον Καραλή. Κάτι σαν τρέιλερ για τη βραδινή παράσταση. Τολμώ να πω ότι μου θύμισε το τρέιλερ απ' τα «Πουλιά» του Χίτσκοκ. Γιατί ήταν δυο κλάσεις ανώτερο από την ταινία.

Διάβασε ένα μέρος όσων είπε ο λατρεμένος Γκόντζος στον Γιάννη Καραλή για τον Τεν Κάτε, έτσι για να κάνεις λίγο κέφι:

«Eνας από τους λόγους που απέτυχε o Τεν Κάτε, γιατί απέτυχε παταγωδώς, διέλυσε τα πάντα στον Παναθηναϊκό και δεν ξέρω αν άφησε τίποτα πίσω του, ήταν ότι από την πρώτη στιγμή αντί να κάνει τον προπονητή έκανε τον παραγγελιοδόχο. Εκανε ό,τι του λέγανε. Ο Βαζέχα και ο Νιόπλιας επειδή έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο να κάνουν ό,τι τους κατεβάσει η γκλάβα τους».

«Δεν νομίζω ότι το πρόβλημα ήταν μόνο ο Τεν Κάτε (σ.σ.: Φαντάσου να 'ταν). Ηταν πώς λειτουργούσε συνολικά η ομάδα. Από αύριο θα φανεί ποιοι είχαν συνέπεια στα λόγια και τις πράξεις τους και ποιοι έλεγαν ό,τι έλεγαν επειδή έπρεπε να το πούνε. Δηλαδή κάποιος που επέμενε ότι ο Τεν Κάτε είναι ο καλύτερος προπονητής που πέρασε, ότι δουλεύει, δεν μπορεί αυτός ο άνθρωπος να λέει ότι καλά κάνανε και τον διώξανε».

Το καλύτερο, αγαπητέ αναγνώστη, το κράτησα για το τέλος. Οι πληροφορίες μου λένε ότι ο Κώστας της καρδιάς μας θα κάνει εκπομπή και την Πέμπτη. Για έξτρα διάρκεια και απόλαυση...

(Το σχέδιο μου πηγαίνει κατ' ευχήν. Ξεκινήσαμε με μία εμφάνιση του Γκόντζου την εβδομάδα, πήγαμε στις δύο και συνεχίζουμε. Αν όλα πάνε καλά –και υπάρχει Θεός– το 2010 θα τον κάνω καθημερινό...)

Από τα σαλόνια του Γκόντζου περνώ στα αλώνια του Κοζώνη. Από χθες οφείλω να ομολογήσω ότι αμφιβολίες το μυαλό μου βασανίζουνε πολλές. Φοβάμαι, dear, ότι ο Μπάμπης μάς δείχνει το μουστάκι κι εμείς προτιμάμε να κοιτάμε το μούσι.

Ο «Κιτρινιάρης» στην «Ωρα των Σπορ» έκανε μία παρατήρηση σχετικά με την υπόθεση Κοζώνη που με προβλημάτισε ιδιαίτερα:

«Αμφιβάλλει κανείς ότι τουλάχιστον αυτή η ιστορία αποκάλυψε σε όλη του τη διάσταση το καθεστώς αιχμαλωσίας που βρίσκεται η ΑΕΚ; Αμφιβάλλει κανείς ότι τα χρέη είναι πολύ περισσότερα από αυτά τα οποία δέχεται να αναλάβει ο Κοζώνης;».

Ο «Κιτρινιάρης» μου έβαλε ιδέες. Κάνω μια σκέψη, η οποία, αν αποδειχτεί σωστή, θα ανατρέψει όλα τα δεδομένα στην ιστορία και θα προκαλέσει αίσθηση.

Λες ο Κοζώνης να μην ήθελε να αγοράσει την ΑΕΚ, αλλά να ανακαλύψει απλώς ποιο είναι το πραγματικό χρέος της; Να μην είναι, δηλαδή, γόνος της οικογένειας των Κροίσων, αλλά εντεταλμένο στέλεχος του ΣΔΟΕ, το οποίο βρίσκεται σε μυστική αποστολή με την κωδική ονομασία «Καραμπάτσης»;

Δούλεψε το λίγο στο μυαλό σου, φίλε αναγνώστη. Μπορεί ο Μπάμπης να προσποιείται τον ζάπλουτο επενδυτή (ο ρόλος τού πάει κουτί παρεμπιπτόντως), διότι έμαθε ότι η ΑΕΚ χρωστάει στο κράτος και θέλει να διεισδύσει στο άντρο του οφειλέτη και να εξακριβώσει ποιο είναι το ακριβές ποσό του χρέους.

Αν τον έβαλε ο Παπανδρέου (έτσι εξηγείται και η ανάμειξη του ονόματος της Αντας στην ιστορία) να εξιχνιάσει την υπόθεση –γιατί θεωρεί ότι με τα λεφτά από τα χρέη της ΑΕΚ θα καλυφθεί το εθνικό χρέος–, τότε ο Μπάμπης δικαιολογείται. Ενεργεί για το καλό της πατρίδας.

Σε μια τέτοια περίπτωση καταρρίπτεται ο μύθος ότι ο Μπάμπης είναι μπροστινός του Καραλή. Φευ! Μπροστινός του Παπακωνσταντίνου είναι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x