Παλαιότερες

To μεγάλο στοίχημα του Νικόλα Πατέρα

SportDay

Για το αν έπρεπε να φύγει ή όχι ο Τεν Κάτε μπορεί να υπάρχουν πολλές απόψεις, αλλά εν τέλει οι περισσότεροι από τους φίλους της «πράσινης» ομάδας επιθυμούσαν την απομάκρυνσή του. Και επειδή έχασε στο Καραϊσκάκη και διότι φέτος δεν είχε νικήσει ούτε έναν σοβαρό αντίπαλο και επειδή είναι δεύτερος κόντρα στον μισό Ολυμπιακό και διότι ακόμα και τα εύκολα θεωρητικά ματς τα κέρδιζε πολύ δύσκολα (όπως το πρόσφατο με τον αποδεκατισμένο Ατρόμητο). Λίγο πολύ η πλειονότητα των οπαδών του ΠΑΟ είχε ξενερώσει με τον Ολλανδό.

Το ζήτημά τους λοιπόν (αρκετοί από αυτούς γκρινιάζουν από χθες το απόγευμα που έγινε γνωστή η αποχώρηση Τεν Κάτε) δεν είναι τόσο η απομάκρυνση του Ολλανδού, αλλά η πρόσληψη του Νιόπλια. Αυτό άλλωστε είπε και ο Παύλος Γιαννακόπουλος που έπιασε αμέσως τον παλμό του Παναθηναϊκού οπαδού. Δεν αμφισβήτησε επί της ουσίας την απόλυση Τεν Κάτε, αλλά την πρόσληψη Νιόπλια.

Ανεξάρτητα από το τι πιστεύει ο γράφων αλλά και ο καθένας για τις προπονητικές ικανότητες του Νιόπλια, το θέμα δεν είναι αυτό. Πιστεύει κανείς ότι, εφόσον ο Παναθηναϊκός τέλειωσε τον Τεν Κάτε με αποκλειστικό στόχο να πάρει το φετινό πρωτάθλημα, θα μπορούσε να πάρει ως διάδοχό του κάποιον μη Ελληνα; Δηλαδή αναρωτιέμαι αν ο Παναθηναϊκός ανακοίνωνε σήμερα την πρόσληψη ενός αντίστοιχου ή και μεγαλύτερου ονόματος από αυτό του Τεν Κάτε, θα υπήρχε μεγαλύτερη ασφάλεια ότι το φετινό πρωτάθλημα θα κατακτηθεί;

Δηλαδή αν αναλάμβανε αύριο το πρωί ο Ρόναλντ Κούμαν που έφυγε από την Αλκμααρ ή ο Ράικαρντ, ο Παναθηναϊκός θα είχε περισσότερες πιθανότητες να πάρει το πρωτάθλημα απ' όσες έχει τώρα που επέλεξε τον Νιόπλια; Πραγματικά δεν το νομίζω.

Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να βρει και να φέρει πολλούς προπονητές που θα ήταν καλύτεροι ή θα είχαν καλύτερο βιογραφικό από τον Νιόπλια, αλλά ποιος από αυτούς θα καθόταν στον πάγκο το Σάββατο στο Καυτανζόγλειο και θα ήξερε τους παίκτες του ΠΑΟ αλλά και τι σημαίνει αυτό το ματς για την ομάδα;

Κανείς. Από τη στιγμή που ο Τεν Κάτε απομακρύνθηκε χθες και όχι το περασμένο καλοκαίρι ή τέλος πάντων πολύ νωρίτερα μέσα στη σεζόν, ο Παναθηναϊκός δεν είχε άλλη επιλογή από το να πάει σε μια επιλογή τύπου Νιόπλια. Κάποιου Ελληνα τεχνικού δηλαδή που ξέρει όχι μόνο την ελληνική αλλά και την Παναθηναϊκή πραγματικότητα. Και ο Νιόπλιας από τις επιλογές που υπήρχαν (αυτού του τύπου τις επιλογές) ήταν στα χαρτιά η καλύτερη.

Βεβαίως έτσι όπως εξελίχθηκε η υπόθεση με την απομάκρυνση του Τεν Κάτε και την πρόσληψη του Νιόπλια, όλο το βάρος πέφτει πάνω στον Νικόλα Πατέρα. Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού την επομένη της συζήτησης για το αν θα συνεχίσει να είναι πρόεδρος και μετά το καλοκαίρι ή αν θα αναλάβει τα ηνία της ΠΑΕ ο Παύλος Γιαννακόπουλος, παίζει όλο το πρωτάθλημα μόνος του.

Αν ο Παναθηναϊκός πάρει αυτόν τον τίτλο, τότε η δόξα θα ανήκει στον Πατέρα και μόνο στον Πατέρα, ο οποίος, εκτός των άλλων, δεν θα είναι εύκολο να κουνηθεί από τη θέση του. Οπως φυσικά αν ο Παναθηναϊκός χάσει αυτό το πρωτάθλημα, τότε όλο το βάρος θα πέσει πάνω στον Πατέρα και θα χαρακτηριστεί απολύτως δική του αποτυχία.

Σε αυτή την περίπτωση θα είναι αδύνατο να μείνει στην προεδρία και ύστερα από αυτή την εξέλιξη. Με πολύ απλά λόγια, ο Πατέρας πόνταρε όλα τα λεφτά του στον Νίκο Νιόπλια. Αν του βγει θα... θησαυρίσει, αν δεν του βγει, τότε πολύ απλά... χρεοκόπησε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x