Γιώργος Χελάκης

ΑΕΚ στη Δ' Εθνική ή «φτου κι απ' την αρχή»!

SportDay

Αναζητείται ειλικρίνεια. Που μέχρι τώρα δεν υπάρχει. Αναζητείται κάποιος (από τους μετόχους) να βγει μπροστά και να πει τα πράγματα με το όνομά τους. Ας πούμε ο κ. Παππάς...

Στην ΑΕΚ δυστυχώς απέχουμε αρκετά από αυτό το στάδιο. Μόλις σήμερα θα βάλουμε ορκωτούς λογιστές για να μας πουν τι τα κάναμε τα λεφτά και πόσα χρωστάμε. Η κατάσταση μοιάζει ιλαροτραγική. Αν θυμάμαι καλά, μετά τον Νικολαΐδη ανέλαβε προσωρινά ο οικονομολόγος κ. Κιντής και στη συνέχεια το «νέο» διοικητικό σχήμα υπό τον κ. Θανόπουλο.

Πώς γίνεται ο ένας μετά τον άλλο να μην ξέρουν τι παραλαμβάνουν και τι παραδίδουν; Επειδή κάτι τέτοιο μοιάζει απίθανο, μάλλον άλλα πράγματα συμβαίνουν. Κανένας δεν έπαιρνε την ευθύνη να πει δυσάρεστα πράγματα στον κόσμο της ΑΕΚ για το πού πήγαν τόσα λεφτά.

Ετσι κατέληξαν στη λύση των ορκωτών λογιστών που θα πάρουν την ευθύνη να πουν την αλήθεια. Εδώ είναι και το μόνο σημείο στο οποίο δικαιώνεται ο Μπομπ Κοζώνης. Ο ίδιος και οι εκπρόσωποί του τον τελευταίο καιρό μιλούσαν για πόρισμα που ίσως χρειαστεί να πάει στον εισαγγελέα.

Οπως πάνε τα πράγματα, το πόρισμα (όποτε συνταχτεί και γίνει γνωστό) θα πυροδοτήσει νέο κύκλο εσωστρέφειας για την ΑΕΚ. Φιλίες θα χαλάσουν και βαριές κουβέντες θα ειπωθούν, από εκείνες που ήδη λένε μέτοχοι κουβεντιάζοντας μεταξύ τους. Ο,τι και να γράφει, όμως, το πόρισμα, λεφτά σε σεντούκια δεν πρόκειται να ανακαλύψει. Στην ΑΕΚ το πρόβλημα παραμένει.

Χρειάζονται λεφτά εδώ και τώρα. Παρά τα όσα έχουν βάλει οι μέτοχοι, σε αυτούς πέφτει ο κλήρος να ξαναβάλουν επειδή αυτοί θα βρεθούν στο στόχαστρο του Ελληνικού Δημοσίου και των τραπεζών αν τα χρέη γίνουν (πάλι) ληξιπρόθεσμα. Ορισμένοι, μάλιστα (π.χ. Ντέμης), έχουν εγγυηθεί με την προσωπική ακίνητη περιουσία τους για να πάρει δάνεια η ΠΑΕ. Κατά συνέπεια, το «δεν χρηματοδοτώ γιατί περιμένω να χρηματοδοτήσουν οι υπόλοιποι» δεν ισχύει.

Εδώ ερχόμαστε πάλι στην αρχή του κειμένου. Η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν μπορεί να κρατήσει και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο. Η κατάστασή της είναι ελαφρώς χειρότερη από εκείνη της εθνικής οικονομίας. Κατά συνέπεια, τα μέτρα που θα πάρει θα είναι περισσότερο επώδυνα. Συγκεκριμένα:

Oσα δεν έγιναν το 2004, όταν ήρθαν στο προσκήνιο οι μέτοχοι, πρέπει να γίνουν τώρα. Πρώτος στόχος να πληρώνονται οι τράπεζες και το Δημόσιο. Δεύτερος στόχος να μειωθούν δραστικά τα έξοδα. Η ΑΕΚ πρέπει να... απελευθερωθεί από τα κοστοβόρα συμβόλαιά της και να τα αντικαταστήσει με άλλα πολύ μικρότερα. Με άλλα λόγια, να πουλήσει τους ακριβούς παίκτες της και να πάρει φθηνούς.

Να κοντύνει αγωνιστικά για να διασωθεί οικονομικά. Να χτίσει την ομάδα της από την αρχή με νέους και ταλαντούχους παίκτες. Αλλος δρόμος σωτηρίας δεν υπάρχει, αφού εξαφανίστηκαν οι θείοι από το Σικάγο. Τι έλεγε το κείμενο στην αρχή; Α, μάλιστα. Να πει τα πράγματα με το όνομά τους ο κ. Παππάς.

Να τα πει βέβαια, αφού σκέφτεται να πάρει πρωτοβουλία για τη διάσωση της ΠΑΕ. Να τα πει και να τα κάνει. Κι αν έχουν διαφωνία οι οργανωμένοι οπαδοί, τότε ας συνεχίσουν την κατάληψη κι ας οδηγήσουν «όλοι μαζί» την ΑΕΚ στη Δ' Εθνική. Είναι κι αυτός ένας δρόμος!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x