Γιώργος Χελάκης

Το σκορ δεν λέει την αλήθεια

SportDay

Δύσκολα θα έγινε κατά πολύ σοφότερος ο Νίκος Νιόπλιας από το χθεσινοβραδινό παιχνίδι. Ο κόουτς, άλλωστε, παρακολουθούσε τον Παναθηναϊκό στενά και πριν καθίσει στον πάγκο του. Εκείνο που ζητούσε το πήρε. Αγόρασε χρόνο ώστε να δουλέψει με ηρεμία και να διορθώσει ορισμένα πράγματα.

Διότι αν κάτι φάνηκε καθαρά και χθες κόντρα στην Ντιναμό, είναι ότι υπάρχουν πράγματα που χρειάζονται επειγόντως βελτίωση. Η άμυνα και εν γένει η αμυντική λειτουργία του «τριφυλλιού» είναι η αχίλλειος πτέρνα του. Εδώ έχουμε την πρώτη αντίφαση. Ενας φύσει «επιθετικός» τεχνικός όπως ο Νιόπλιας πρέπει να καταπιαστεί -κυρίως- με την άμυνα. Αργές επιστροφές, χαμένες προσωπικές μονομαχίες, πολλοί κενοί χώροι.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού ήθελαν να δημιουργήσουν, να προσφέρουν γκολ και θέαμα στους οπαδούς. Το παιχνίδι, όμως, θύμισε αυτό του Καυτανζόγλειου. Παρά την υπεροχή και την κυκλοφορία της μπάλας, οι ευκαιρίες ήταν μοιρασμένες.

Το γκολ του Ρουκάβινα αντί να απελευθερώσει τους «πράσινους», έφερε αρκετές φορές τους Ρουμάνους σε θέση βολής και -ευτυχώς- τον Τζόρβα σε κατάσταση ετοιμότητας. Ο Κριστέα, που μπήκε αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο, αποδείχτηκε κακός μπελάς για τον Βύντρα. Τον ταλαιπώρησε και μαζί μ' αυτόν όλη την αμυντική γραμμή του Παναθηναϊκού. Μετά το γκολ οι φιλοξενούμενοι αντί να τα παρατήσουν, πήραν το κέντρο εκμεταλλευόμενοι την... απροθυμία του Ζιλμπέρτο Σίλβα να τρέχει και να μαρκάρει στο χωράφι.

Ισως αυτός έπρεπε να αποχωρήσει πριν απ' όλους. Η αδυναμία του «τριφυλλιού» να βρει ρυθμό και να τον διατηρήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα στιγματίζει την αγωνιστική εικόνα του. Οποιος αγνοούσε σκορ και φανέλα θα σχημάτιζε την εντύπωση ότι η καλή ομάδα, αυτή που παίρνει την πρόκριση, φορούσε τα κιτρινόμαυρα.

Επειδή δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, εύκολα βγαίνουν δύο συμπεράσματα:

• Προπονητής που να κάνει «θαύματα» σε μία εβδομάδα δεν υπάρχει.

• Τα τρία γκολ δείχνουν την ποιότητα των παικτών κι όχι της ομάδας.

Ο Νίκος Νιόπλιας θα χρειαστεί χρόνο και ηρεμία για να κάνει τη δουλειά του. Το πρώτο γκολ τού έδωσε τον χρόνο. Το δεύτερο και την ηρεμία. Το τρίτο δημιουργεί τον κίνδυνο οι εντυπώσεις να κρύψουν τις αδυναμίες. Γεγονός είναι ότι ύστερα από καιρό θα θυμόμαστε μόνο το σκορ. Αλλά, ευτυχώς για τον Παναθηναϊκό, δεν βρισκόμαστε εμείς στην άκρη του πάγκου του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x