Παλαιότερες

Χρειαζόμαστε καινούργιους παράγοντες

SportDay

Το μόνο που απέμενε ήταν να του πάρουν την καρέκλα του γραφείου του. Μία, δύο, πέντε, δέκα, το 'πιασε το υπονοούμενο ο Dear All ότι πρέπει να την κάνει, συνέταξε και την πολιτική διαθήκη του κι άντε να βρούμε όμοιο.
Βγήκε, λοιπόν, ο Κυφωνίδης να αναφέρει την ανακοίνωση της παραίτησης του Θανόπουλου και τελειωμό δεν είχε.

Στις πρώτες 50 λέξεις ο Θανόπουλος είχε παραιτηθεί κι ακολουθούσαν 254 λέξεις με νουθεσίες κι ευχές για την πολύπαθη «Ενωση». Κάτι σαν μυθιστόρημα της Αγκαθα Κρίστι, που στις πρώτες 50 σελίδες έχει γίνει το έγκλημα, έχουμε μάθει ότι το έκανε ο μπάτλερ κι ακολουθούν άλλες 200 για το πόσο δύσκολο είναι το επάγγελμα του μπάτλερ στις μέρες μας. Και κολαούζο, στην παραίτηση του Dear All έρχεται και η ανακοίνωση του Πέτρου Παππά ότι δεν πρόκειται να ασχοληθεί με την ηγεσία της ομάδας.

Προσέξτε πόσο έχουν κωλοπετσωθεί τα Μέσα στις εξελίξεις της ΑΕΚ: χθες παραιτείται ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος –κάτι τέτοιο είναι ο Παππάς– δηλώνει ότι δεν θα ασχοληθεί. Αν στον Ολυμπιακό είχε παραιτηθεί ο Κόκκαλης και ο Λαυρεντιάδης έλεγε ότι στο δικό του κομμάτι από το Καραϊσκάκη δεν θα παίζουνε μπάλα ή στον Παναθηναϊκό τα βρόνταγε ο Πατέρας και –κούφια η ώρα που το ακούει– ο Τζόνι Βεκρής έλεγε ότι δεν τον ενδιαφέρει η προεδρία, τι θα γινόταν;

«Του Σάββα» στον Ολυμπιακό και «του Παύλου» στον Παναθηναϊκό. Στην ΑΕΚ, όμως, η είδηση ήταν από τις συνηθισμένες. Σε σημείο που τα σάιτ παίζανε για πρώτη είδηση την κλήρωση των ευρωπαϊκών κυπέλλων και φοβάμαι ότι και κλήρωση να μην υπήρχε, πρώτη είδηση θα ήταν ότι ο Αμπού Χατζίρα δεν θα αγωνιστεί στη Λιβαδειά.

Αν υπάρχει μία ελπίδα, είναι το 1,5 εκατ. που έβαλε ο Χατζηιωάννου στην ΠΑΕ. Τυπικά όπως και τις μετοχές η κίνηση ήταν του Γκίκα Γκούμα, αλλά το έκανε για λογαριασμό του Χατζηιωάννου. Η ελπίδα υπάρχει επειδή όταν θέλεις να φύγεις από μία επιχείρηση δεν βάζεις λεφτά για να τη στηρίξεις. Μπορεί, όμως, να είναι λεφτά του τύπου «χωρίζουμε, αλλά να μην την αφήσω και με το κομπινεζόν στον δρόμο», οπότε τότε θα είναι και τα τελευταία.

Εκείνος, όμως, που περνάει δύσκολες ώρες είναι ο γηραιότερος ηγέτης οργανωμένων στον γνωστό κόσμο Δημήτρης Χατζηχρήστος. Τέτοια χτυπήματα που δέχεται δεν τα είχε ούτε την εποχή που έκανε επισκέψεις στο σπίτι του ο Μάκης Ψωμιάδης. Εκεί στα γεράματα, την εποχή που βρίζεις επειδή οι εταιρείες βάζουν με μικρότερα γράμματα τα ονόματα των παικτών στις φανέλες μέχρι να καταλάβεις ότι η πρεσβυωπία συμβαίνει και στις καλύτερες αθηναϊκές οικογένειες, ο Χατζηχρήστος κινδυνεύει να τα χώνει από την κερκίδα στον πρόεδρο και να καταλαβαίνει ότι πρόεδρος είναι ο ίδιος. Ο άνθρωπος έχει πάθει φοβία, ότι με το που θα απαντήσει στο κινητό θα είναι κάποιος μέτοχος της ΑΕΚ ο οποίος θα του χαρίζει τις μετοχές.

Χρειαζόμαστε καινούργιους παράγοντες στο ποδόσφαιρο. Και μετά τον Kozonis η μεγαλύτερη ελπίδα για να μας φτιάξει τις γιορτές είναι αυτός ο Ισραηλινός με τον οποίο μιλάει ο Ρέμος. Κάθε Ισραηλινός που θα έπαιρνε την ΑΕΚ για να χτίσει γήπεδο στη Φιλαδέλφεια κι όταν η συμφωνία χάλασε για να παρηγορηθεί αγοράζει τον Ηρακλή είναι ένας Ισραηλινός που θα στηρίξω μέχρι τελευταίας πνοής.

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει αν η συνάντηση του Σωκράτη Κόκκαλη με τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη αφορούσε και τις μεταγραφές. Αλλού γράφτηκε ότι συζήτησαν το θέμα κι αλλού σημειώθηκε μόνο ότι ήταν η πρώτη συνάντηση που γινόταν στα γραφεία της ΠΑΕ. Αν μίλησαν και για μεταγραφές, θα είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος αποφασίζει θέμα του Ολυμπιακού ύστερα από συζήτηση με συνέταιρο στην ομάδα.

Από την άλλη, το ancient regime παραμένει, σύμφωνα με το οποίο όταν το καλοκαίρι ο πρόεδρος είναι στη Μύκονο και τον χειμώνα στις Ηνωμένες Πολιτείες οι σοβαρές αποφάσεις αναβάλλονται μέχρι την επιστροφή του. Μια πρακτική που από σύμπτωση μπορεί και να είναι θετική φέτος. Γιατί στις μεταγραφές όσο σοβαρό ρόλο θα παίξουν οι επιλογές ανάλογο θα παίξει και ο χρόνος απόκτησης των παικτών, διότι υπάρχει η ανάγκη να προσαρμοστούν σύντομα στην ομάδα. Για να αποκτηθούν, όμως, σύντομα παίκτες, ο Ολυμπιακός πρέπει να ξεφύγει από τη νοοτροπία του ανατολίτικου παζαριού που υπήρχε από την εποχή του Λούβαρη και αποστράβωσε με τον Χρυσικόπουλο, που για να φανεί ότι υπερασπίζεται τα χρήματα του αφεντικού έχει ξεκάνει περισσότερες διαπραγματεύσεις απ' όσες ξέκανε το «κανόνι» που βάρεσε το Ντουμπάι.

Στις 3 Δεκεμβρίου αεροπλάνο της αμερικανικής ακτοφυλακής εντόπισε ένα ύποπτο σκάφος στην Καραϊβική. Υστερα από έλεγχο στο σκάφος βρέθηκαν περίπου τρεις τόνοι κοκαΐνης, αξίας 83 εκατομμυρίων δολαρίων. Το ενδεκαμελές πλήρωμα του πλοίου, που είχε σημαία St. Vincent και ονομαζόταν «Olympiakos», συνελήφθη. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ακτοφυλακής, το όνομα του πλοίου μπορεί να μην είναι το πραγματικό. Και προσθέτω ότι όταν άρχισαν να ξύνουν την μπογιά κάτω από το όνομα άρχισε να φαίνεται η αρχική ονομασία του πλοίου, που ήταν «Panathin…» και το γράφω γιατί ο αναγνώστης Θ.Κ. που μου έστειλε το μήνυμα είναι φόλα Παναθηναϊκός. Αλλά εδώ να προσθέσω ότι όταν έξυσαν την μπογιά ακόμα παρακάτω, εμφανίστηκε το όνομα «ΑΕΚ» για να αποδειχθεί ότι όλα όσα έλεγαν αυτόν τον καιρό ήταν αλήθεια και ότι το καρό πουκάμισο είναι το έμβλημα του μεγαλύτερου καρτέλ της κόκας, που ανήκει στον You Know Who, όπως θα μπορούσε να σας διαβεβαιώσει και η μαμά του Εσκομπάρ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x