Παλαιότερες

Επιτέλους δικαιώνονται

SportDay

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΟΡΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ

Αποδείχθηκε χθες στο Ηράκλειο ότι η προηγούμενη μεγαλειώδης εμφάνιση του ΠΑΟΚ στην Καβάλα δεν ήταν τυχαία. Είχε συνέχεια αυτό το παιχνίδι στο Παγκρήτιο, απέναντι σε άλλη μία καλή ομάδα όπως ο Εργοτέλης.

Δίκαια και πανάξια ο ΠΑΟΚ πήρε το «διπλό» στο ανεμοδαρμένο κρητικό στάδιο. Το σύνολο του Σάντος κατάφερε να δείξει σε όλο το 90λεπτο ότι είναι η μεγάλη και κυρίαρχη ομάδα του αγωνιστικού χώρου. Δεν είχε τις φοβερές εξάρσεις της Καβάλας, δεν είχε τόσο μεγάλες ευκαιρίες, αλλά γι’ ακόμη μία φορά δεν άφησε τον αντίπαλο να κάνει φάσεις (μία σημαντική θυμόμαστε με τον Φραγκουλάκη).

Και δημιουργικά, πήρε το κέντρο, πίεσε αρκετά ψηλά και στο δεύτερο ημίχρονο, όταν «έπρεπε» να κερδίσει, έβγαλε τις φάσεις και πέτυχε δύο γκολ μέσα από συνδυασμούς και κινήσεις εντός περιοχής.

Τι να πρωτογράψει κανείς για την καταπληκτική μεσοαμυντική λειτουργία του ΠΑΟΚ; Σε ένα παιχνίδι στο οποίο έγιναν τρεις αναγκαστικές αλλαγές στο κέντρο της άμυνας (δεν ξεκίνησε ο Κοντρέρας και στη συνέχεια αντικαταστάθηκαν οι Τσιρίλο – Σαβίνι) η πειθαρχία της ομάδας δεν επηρεάστηκε στο ελάχιστο. Αυτή είναι μία τεράστια επιτυχία του Σάντος και πρέπει να του πιστωθεί.

Από εκεί και πέρα το τρίο του κέντρου έχει βρει τη χημεία του και αυτό απλώς αποδείχθηκε στον χθεσινό δύσκολο αγώνα. Γκαρσία και Βιτόλο έχουν σηκώσει τείχος μπροστά από την άμυνα, την ώρα που βελτιώνονται και οργανωτικά. Το μυστικό –και του χθεσινού αγώνα– ήταν ο Ιβιτς που «πάτησε» σε όλο το γήπεδο.

Γύρισε πίσω για να κόψει, πήρε πρωτοβουλίες για να δημιουργήσει και έδωσε δύο γκολ με τις εξαιρετικές ασίστ του σε Αραμπατζή και Βιεϊρίνια. Η άψογη λειτουργία του ΠΑΟΚ στο κέντρο έδωσε τη νίκη για μία ομάδα που από τις αρχές Νοεμβρίου παίζει το ίδιο σύστημα (4-2-3-1), έχοντας βρει τον κορμό της. Οταν ξεπεράσει τις απουσίες στην κορυφή της επίθεσης, αναμένεται να κάνει ακόμα μεγαλύτερα πράγματα.

Τέλη Δεκεμβρίου και ο ΠΑΟΚ βρίσκει τον ρυθμό του. Αργησε, αλλά τα κατάφερε ο Σάντος, που φυσικά θέλει το κάτι παραπάνω. Εστω και τώρα, πάντως, ο Πορτογάλος και αυτοί που σχεδίασαν την ομάδα δικαιώνονται, γιατί πράγματι αυτός ο ΠΑΟΚ φαίνεται και γίνεται καλύτερος από τον περσινό. Εξάλλου είναι και αυτό ένα από τα βασικά ζητούμενα.

• Μεγάλη μεταγραφή (φθινοπωρινή) αυτή του Αραμπατζή, που κάθε βδομάδα είναι και καλύτερος. Ενα δεξί μπακ που τα κάνει όλα στην πλευρά, ένας παίκτης που επέμεινε και δικαιώθηκε από τον έτσι και αλλιώς δίκαιο προπονητή του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x