Γιώργος Χελάκης

Θέλει παίκτες που να μπορούν «εδώ και τώρα»

SportDay

Τουλάχιστον αυτή τη φορά αποφύγαμε τη «ρετσινιά» ότι φουσκώνουμε τα μυαλά των οπαδών με τρανταχτά ονόματα που τάχα φέρνει ο Θρύλος. Ο Μπεν Αρφά και μεγάλο όνομα είναι και έγινε ό,τι ήταν δυνατό να γίνει προκειμένου να έρθει στον Πειραιά.

Η διοίκηση του Ολυμπιακού θεώρησε ότι βρίσκεται ένα βήμα πριν από την απόκτηση του Γαλλοτυνήσιου, γι' αυτό δεν μας πρόλαβε με βαρύγδουπες διαψεύσεις.

Από την πλευρά της κινήθηκε με πραγματική διάθεση να φέρει τον Μπεν Αρφά στην ομάδα. Διαπραγματεύτηκε ανοικτά με τη Μαρσέιγ και τον μάνατζερ του παίκτη. Αδειασε το πουγκί και προς την πλευρά των Μαρσεγέζων και προς τον Μπεν Αρφά. Απ' ό,τι φαίνεται, ο νεαρός σταρ θεώρησε ότι ο Ολυμπιακός δεν καλύπτει τις φιλοδοξίες του και όπως δείχνουν τα πράγματα κλείνει την πόρτα.

Νομίζω ότι η διαφαινόμενη άρνησή του είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία ώστε οι «ερυθρόλευκοι» να εκλογικεύσουν τις μεταγραφικές επιδιώξεις τους. Η κίνηση προς τον Μπεν Αρφά έδειχνε καθαρά επιστροφή στις όχι και τόσο παλιές πρακτικές του Σωκράτη Κόκκαλη.

Κίνηση πέρα κι έξω από τις σκέψεις και τις προτάσεις του προπονητή. Με τη διαφορά ότι στην προκειμένη περίπτωση ο προπονητής σχεδόν αγνοεί όσα ξεφεύγουν από τη Νότιο Αμερική και γενικά τους Λατινοαμερικανούς. Μάλλον περιορισμένο γνωστικό πεδίο για κάποιον που φιλοδοξεί να κάνει ευρωπαϊκή καριέρα.

Για τις αγωνιστικές δυνατότητες του Μπεν Αρφά καταντά αστεία κάθε συζήτηση. Από πλευράς ταλέντου μπορεί να υστερεί του Μέσι, αλλά δίκαια συγκρίνεται με τον Μπενζεμά. Ωστόσο η αστάθεια του χαρακτήρα και η απρόβλεπτη συμπεριφορά του τον μετέτρεψαν από το Νο1 ανερχόμενο ταλέντο σε ρεζέρβα μιας μέτριας Μαρσέιγ. Εγγυήσεις πως η καριέρα του θα έπαιρνε την πάνω βόλτα στον Ολυμπιακό δεν θα μπορούσαν να υπάρξουν.

Αν όμως το σκεπτικό της διοίκησης είναι η μεταπώληση, υπάρχει η περίπτωση του Κονγκολέζου Μπούτου. Με πολύ λιγότερα χρήματα μπορούν να γίνουν οι μεταγραφές των δύο Αφρικανών και περισσεύουν για μία τρίτη ώστε να εκπληρωθεί η (τροποποιημένη) επιθυμία του Ζίκο. Οσο για τη λίστα του κόουτς, ας κρατηθεί στο συρτάρι ως έσχατη εναλλακτική λύση.

Ο κόουτς, που ενδιαφέρεται περισσότερο για τιμές που του γίνονται επειδή υπήρξε σπουδαίος ποδοσφαιριστής, πρέπει να αναλογιστεί αν θα υπάρξει λόγος για να απολαύσει (κάποτε) παρόμοιες ως προπονητής. Γιατί ο μέχρι τώρα προπονητικός βίος και πολιτεία του δεν αφήνουν κανένα περιθώριο. Τουλάχιστον επιστρέφοντας ας βρει έστω έναν ποδοσφαιριστή τον οποίο να βάλει αύριο το πρωί στην ομάδα.

Το τμήμα σκάουτινγκ του Ολυμπιακού εκεί πρέπει να στρέψει το ενδιαφέρον του. Ο τραυματισμός του Γιοβάνοβιτς στερεί μια εξαιρετική επιλογή του «εδώ και τώρα».

Ομως ο Ολυμπιακός, που είναι ήδη δύο βαθμούς πίσω από τον Παναθηναϊκό, χρειάζεται παίκτη «άμεσης χρήσης»...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x