Γιώργος Χελάκης

Εχει εξασφαλισμένα τα γεράματά του

SportDay

Μακάρι να τα 'χει ο άνθρωπος τα λεφτά που έδειξε στο έγγραφο της Allianz. Πάει να πει ότι έχει εξασφαλισμένα γεράματα. Η πολυθρύλητη και κατατεμαχισμένη συνέντευξη του Κοζώνη απαιτεί μπόλικη δόση καλής διάθεσης από αυτόν που θα τη διαβάσει για να πειστεί πως υπάρχει η οικονομική επιφάνεια. Αλλωστε, ο ίδιος σε κάποιο σημείο της συνέντευξης λέει καθαρά: «Με αυτό το πλάνο θα προσπαθήσω να βρω τα χρήματα και θα εγγυηθώ γι' αυτά τα χρήματα για να βρεθεί η ΑΕΚ μια μέρα ξανά σε υψηλό επίπεδο...».

Ενα έγγραφο με το επιστολόχαρτο της Allianz και κάποιες σελίδες που αρχίζουν με το σήμα της ΑΕΚ και συνιστούν το πλάνο είναι όσα στοιχεία παρουσίασε ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας.

Επειδή είναι δείγμα κακής διάθεσης από κάθε τρίτο η επιφύλαξη για την εγκυρότητα του εγγράφου μπορεί ο ίδιος να το αποστείλει στους μετόχους για να διαπιστώσουν τη γνησιότητά του. Μπορούν οι ίδιοι οι μέτοχοι, ρίχοντας νερό στο κρασί τους, να ζητήσουν από τον Κοζώνη το έγγραφο προκειμένου να διαπιστώσουν τη νομική ισχύ του. Ακόμα κι αν έχουν πειστεί για το χαμηλό επιχειρηματικό βεληνεκές του Κοζώνη, ίσως πρέπει να το κάνουν επειδή υπάρχουν αρκετοί ανάμεσα στους οπαδούς της ΑΕΚ που εξακολουθούν να πιστεύουν πως ο Μπομπ είναι η λύση.

Κάθε καλόπιστος οφείλει να δεχτεί ότι ο Κοζώνης μπορούσε εύκολα να ξεκαθαρίσει την κατάσταση ερχόμενος στην Ελλάδα και παρουσιάζοντας τα πειστήρια της οικονομικής του επιφάνειας. Δεν το κάνει και προτιμά να παρουσιάσει ένα νέο έγγραφο, το τρίτο κατά σειρά, αφού οι μέτοχοι του έχουν κλείσει την πόρτα στα μούτρα. Τα μέχρι τώρα στοιχεία δεν είναι υπέρ του.

Μια μικρή τράπεζα που είναι στο στόχαστρο των αμερικανικών οικονομικών υπηρεσιών και ένα επενδυτικό fund, στελέχη του οποίου πρόσφατα έχουν καταδικαστεί για απάτες, «συνόδευσαν» τα δύο πρώτα έγγραφα που δεν παρέδωσε αλλά επέδειξε στον κ. Νοτιά. Τώρα επανέρχεται με έγγραφο πιο δυνατό. Χρειάζεται απλώς να διασταυρωθεί η ύπαρξή του. Αν το επιδιώξει ή αν δεχτεί να γίνει, έχει σοβαρές πιθανότητες να βρεθεί «από πάνω». Αν συνεχίσει αυτόν τον ιδιότυπο κλεφτοπόλεμο, απλώς θα παρατείνει τη σύγχυση στον έτσι κι αλλιώς διχασμένο κόσμο της ΑΕΚ.

Οσο για την πρόθεσή του να φτιάξει στη Νέα Φιλαδέλφεια μια νέα «Αλιάντς Αρίνα», μαρτυρά ότι αγνοεί την πραγματικότητα και υπονομεύει την αξιοπιστία του πλάνου του. Γήπεδο 30.000 θέσεων ίσως και να γίνεται στη Νέα Φιλαδέλφεια. Αρένα σαν κι αυτή της Μπάγερν Μονάχου είναι καραμπινάτη υπερβολή, που μαρτυρά είτε άγνοια είτε επιπολαιότητα.

Ο Μπομπ Κοζώνης επιχείρησε να κερδίσει τις χαμένες εντυπώσεις, αλλά η προσπάθειά του έμεινε ανολοκλήρωτη. Υπήρχε εύκολος τρόπος να αποστομώσει τους επικριτές του και να «στριμώξει» τους μετόχους που του αρνούνται την ΠΑΕ. Ανέξοδος. Πόσο κοστίζουν ένα εισιτήριο μετ' επιστροφής από Σικάγο και δύο διανυκτερεύσεις σε καλό ξενοδοχείο;

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x