Παλαιότερες

Οι προβλέψεις του 2010

SportDay

Iανουάριος

Ο Παναθηναϊκός απορρίπτει προτάσεις από 14 ομάδες για τον Λουκά Βύντρα. Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης απορρίπτει 14 προτάσεις ανανέωσης από τον Παναθηναϊκό. Ο Τζιμπρίλ Σισέ φτάνει μέσα στον μήνα τα 14 γκολ στο πρωτάθλημα κι ο Σεμπαστιάν Λέτο τα 14 «puta» ανά δευτερόλεπτο. Ο αμυντικός-killer έρχεται επιτέλους στην Ελλάδα, αλλά συλλαμβάνεται στο αεροδρόμιο, διότι εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψής του από την Ιντερπόλ. Ο Γιώργος Καραγκούνης κάνει μια δήλωση που θα συζητηθεί: «θέλουμε το πρωτάθλημα. Και το Κύπελλο. Και καλή ευρωπαϊκή πορεία. Θα μπερδέψω τον Τότι, μιλώντας του ιταλικά με πυργιώτικη προφορά στο Ολίμπικο».

Φεβρουάριος

Ο Κουτσοφλέβαρος βρίσκει τον Παναθηναϊκό στην κορυφή. Ο Σισέ καλείται στην εθνική Γαλλίας για ένα φιλικό, αλλά, επειδή βαριέται να τρέχει, βάφει μια λωρίδα απ' τα μαλλιά του κολλητού του Γκάμπριελ ξανθή και τον στέλνει αντ' αυτού. Ο Γιούρκας τραυματίζεται ξανά όταν προσπαθεί να αλλάξει λάστιχο στη Λαμποργκίνι και για κάποιον αδιευκρίνιστο λόγο αρχίζουν να τον φωνάζουν Ραούλ Γιούρκα. Ο Κατσουράνης αφήνει μούσι και μαθαίνει σουηδικά για να παίξει στόπερ και να θυμίζει –ξέρετε ποιον, μη λέμε ονόματα.

Μάρτιος

Ο Τεν Κάτε εμφανίζεται στην Παιανία και κρατάει μια τούφα απ' τη φράντζα του Λιονέλ Μέσι και μια έγγραφη ομολογία του Αργεντινού που λέει: «Οχι απλώς γνωρίζω τον κύριο Τεν Κάτε, όχι απλώς είναι ο καλύτερος προπονητής του κόσμου, όχι απλώς ο Ράικαρντ ήταν ο βοηθός του, αλλά αν στον πατέρα μου χρωστάω το "ζην", στον κύριο Τεν Κάτε χρωστάω το "ευ ζην"». Ο Ροναλντίνιο, απ' το «Vertis Palace» όπου βρέθηκε τυχαία, συμπληρώνει: «χικ, ναι, χικ, και γ@%ώ τους προπονητές ο μπαγάσας».

Απρίλιος

Ο ΠΑΟΚ ανακοινώνει την αγορά του δανεικού Μπράις Μουν έναντι 1,6 εκατ. ευρώ. Ο Αντρέας Ιβανσιτς γυρίζει στην Πανάθα για μια τέταρτη ευκαιρία. Ο Ροντρίγκο Σόουζα σταματάει το ποδόσφαιρο (ποιο;) και γίνεται εργοδηγός στα έργα του Βοτανικού με μια λιτή δήλωση: «πάντα ένιωθα ότι μια μέρα θα γυρίσω στον Παναθηναϊκό». Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα χρίζει διάδοχό του στη «σελεσάο» τον Ντουντού, λέγοντας πως αυτός πρέπει να παίζει βασικός και όχι ο ίδιος και προτρέπει τον Βενγκέρ να τον πάρει στο Λονδίνο. Μην ψαρώνετε. Είναι Πρωταπριλιά.

Μάιος

Ο Παναθηναϊκός παίρνει το πρωτάθλημα και το Κύπελλο και για τις εορταστικές εκδηλώσεις καλείται ο Μάρκους Μινχ με το τρακτέρ του κι ο Ζοέλ Επαλέ με τις τούμπες του, για να κάνουν όλα εκείνα τα ωραία που δεν μπόρεσαν το 2004, όταν οι οπαδοί μπούκαραν στη Λεωφόρο. Ο Γιακούμπ Βαβρζίνιακ εμφανίζεται στη γιορτή και δηλώνει «αυτός ο κόσμος ντοπάρισε την ομάδα και την έσπρωξε στις επιτυχίες». Ο Νικόλας Πατέρας προσκαλεί τους αδελφούς Γιαννακόπουλους σε κρουαζιέρα με το σκάφος του στη μαγευτική Σομαλία και την κοπανάει με ελικόπτερο την ώρα που κάνουν ρεσάλτο οι πειρατές. Ο Γιώργος Καραγκούνης δηλώνει ότι «μας ενδιαφέρει φυσικά και η Ευρώπη». Κάποιος να του πει ότι αποκλειστήκαμε απ' τη Ρόμα.

Ιούνιος

Η Εθνική κατεβαίνει στον πρώτο αγώνα του Μουντιάλ με 11 παίκτες του Παναθηναϊκού. Ο Ανδρέας Βγενόπουλος προειδοποιεί: «Ή θα βάλετε το εθνόσημο μέσα σε ένα μεγάλο τριφύλλι ή γυρνάτε με τα πόδια –πάντως σε αεροπλάνο της "Ολυμπιακής" δεν μπαίνετε». Κατόπιν ωρίμου σκέψεως, το δίκαιο αίτημά του γίνεται δεκτό. Η Παναθηναϊκή Εθνική θριαμβεύει, περνάει στους «16» και αποκλείεται με διαιτητικά εγκλήματα από τη διοργανώτρια Ν. Αφρική. MVP της ομάδας αναδεικνύεται ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης. Ο μάνατζέρ του, κ. Αγγελής, δηλώνει: «Ο Δημήτρης δεν έχει αποφασίσει ακόμα για το μέλλον του. Θα αποφασίσει σίγουρα πριν από το Euro 2012».

Ιούλιος

Η μεταγραφική ενίσχυση είναι γεγονός κι ο Παναθηναϊκός επιτέλους αποκτά για την «Golden Team» –με προοπτική μεσομακροπρόθεσμης ένταξης στην πρώτη ομάδα– τον Μάρκο Ματεράτσι και τον Σάμι Χίπια για την άμυνα, τον Φαν ντερ Σαρ για μπακ απ του Τζόρβα, τον Εμερσον για το κέντρο (για όποτε λείπει ο Σιμάο στο Κόπα αφρικα) και τον Σταν Κόλιμορ για μπροστά, που ήταν ο διακαής πόθος πριν χρόνια του «Καπετάνιου» και της Σάρον Στόουν στο «Βασικό Ενστικτο 2». Ο Σίλβα Κλέιτον επιστρέφει στην Ελλάδα από τον δανεισμό του στην «Fraggelico FC» και δηλώνει: «νέα σεζόν, νέα σχήματα, νέο ξεκίνημα. Θέλω να είμαι το πρώτο μπουζούκι της ομάδας και να τερματίσουμε πρώτο τραπέζι πίστα και φέτος».

Αύγουστος

Κανονικά τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις –μια που το είπε ο Ουμπέρτο Εκο και μια που το κάναμε νιανιά–, αλλά φέτος αλλάξανε τα κόζα. Στην Παιανία επιστρέφουν αιφνιδιαστικά ο Μπασινάς, ο Κυργιάκος, ο Κωνσταντίνου και ο Νικοπολίδης για να κλείσουν τις καριέρες τους. Ο τελευταίος, ως πρόεδρος του ΠΣΑΠ, μιλάει εξ ονόματος όλων και δηλώνει: «Γύρισα στη μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας, τουλάχιστον απ' αυτές που βρίσκονται σε μέρος όπου δεν υπάρχει λιμάνι». Ο ελεύθερος Μίλαν Γιοβάνοβιτς δηλώνει στη «SportDay»: «Φυσικά και θα ήθελα να έρθω Ελλάδα. Ποιος Παναθηναϊκός; Στα Γιάννινα θέλω να πάω για να παίξω στο πλευρό του Μίρνες Σίσιτς».

Σεπτέμβριος

Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις είναι στο φόρτε τους κι ο Παναθηναϊκός παίζει στον όμιλο του Champions League με Λίβερπουλ, Μπάγερν και Ρόμα ή, αλλιώς, στον όμιλο «Φωτιά στα κόκκινα». Ο Κώστας Κατσουράνης, από αμυντικό χαφ και κεντρικός αμυντικός, καλείται να παίξει ως κρυφός κυνηγός, κρυφός τερματοφύλακας, στοιχειωμένος δεξιός χαφ και καταραμένο αριστερό εξτρέμ, έτσι ώστε να κερδίσει μια θέση στην εκπομπή του Mega με τα Ρεκόρ Γκίνες και να βρεθεί δίπλα στην Κατερίνα Στικούδη –τον Φραγκολιά τον στείλαμε δυσμενή μετάθεση στο πρωινό του καναλιού.

Οκτώβριος

Ετσι ξαφνικά νέος πρόεδρος του Παναθηναϊκού αναλαμβάνει ο Αρης Βωβός, ο οποίος φτιάχνει στον Βοτανικό «Πάρκο Σωτηρίας και Αναπαραγωγής Κορμοράνων» και Εμπορικό Κέντρο, στο γκαράζ του οποίου βάζει μπροστά να χτίσει το νέο γήπεδο της ομάδας, όπου αντί για φυσούνα θα υπάρχει τηλεχειριζόμενη πόρτα και μπάρα που ανεβοκατεβαίνει μόλις χώσεις το εισιτήριο. Η γνωστή Επιτροπή Σωτηρίας κάνει προσφυγή, διότι φοβούνται ότι οι κορμοράνοι θα πολλαπλασιαστούν τόσο πολύ, που θα τους κουτσουλάνε τα κάμπριο (ειδικά όταν είναι ανοιχτά) και πάνε στο ΣτΕ. Τα έργα σταματούν. Η διακοπή είναι προσωρινή, η ταλαιπωρία για πάντα.

Νοέμβριος

Ο Παναθηναϊκός προελαύνει σε όλα τα μέτωπα με καλύτερο παίκτη τον Αντώνη Πετρόπουλο, γνωστό πλέον και ως «Ητα-Βήτα», διότι, ακριβώς όπως ο συμπαθής χάρτινος ήρωας όχι απλώς τίναξε τη ναφθαλίνη της απραξίας από πάνω του, αλλά την έφαγε κιόλας. Ο Σισέ βάφει τα μαλλιά του και τα αυτοκίνητά του πράσινα, φοράει πράσινα παπούτσια, κάνει 13 πράσινα τατουάζ στο κορμί του προς τιμήν της «Θύρας 13» και είναι πλέον τόσο πράσινος που τον περνάνε πότε για τον Χουλκ και πότε για τον «Πανάθα», τη μασκότ της ομάδας, και όλα τα παιδάκια πάνε και του ζητούν να βγάλουν φωτογραφίες και να τους δώσει ζαχαρωτά.

Δεκέμβριος

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και η τεχνική ηγεσία συσκέπτεται για να καθορίσει τους μεταγραφικούς στόχους του χειμώνα. Καταλήγουν εντέλει στο συμπέρασμα ότι ο Παναθηναϊκός χρειάζεται μια συναυλία στο ΟΑΚΑ με τους «Killers» και τους «Talking Heads» που θα ξεκινήσουν με το «Psycho Killer ». Ο Κώστας Αντωνίου κρεμάει τη βαλίτσα του κι εγκαταλείπει την ενεργό δράση, αφού η ομάδα πλέον δεν χρειάζεται κανέναν παίκτη για τα επόμενα 12 χρόνια. Ο Νίκος Αλέφαντος δηλώνει: «Να σας πω γιατί έγινε καλός προπονητής ο Ντρόμπλιας κι έκανε καριέρα στον Παθηναϊκό; Γιατί ψήλωσε από πέρυσι 6 πόντους. Στα εξηγώ ωραία;».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x