Παλαιότερες

Αλάνι, ζούμε Παιανία να σε δούμε

SportDay

Είμαι πεπεισμένος, αγαπητέ αναγνώστη, ότι η μεταγραφή του Μπεν Αρφά στον Ολυμπιακό χάλασε λόγω της πληρότητας που έχει ο Θρύλος στους μεσοεπιθετικούς. Αμάν και πώς έκανε ο Γαλλοτυνήσιος να βρει μια ομάδα για να παίζει βασικός και να πάρει παιχνίδια στα πόδια του, πιστεύεις ότι θα ρίσκαρε ποτέ να πάει σε μια άλλη στην οποία ελλοχεύει ο κίνδυνος να είναι αναπληρωματικός του Οσκαρ;

Οσοι διάβασαν τη Δευτέρα τις «Μεγεθύνσεις» του Κώστα Νικολακόπουλου –εις εξ αυτών ήταν σίγουρα και ο Μπεν Αρφά, με τη βοήθεια του Ρομέν Αργυρούδη– συνειδητοποίησαν ότι ο βιρτουόζος άσος δεν θα ήταν για τον Ολυμπιακό τίποτα παραπάνω από μια περιττή πολυτέλεια.

Η ομάδα δεν χρειάζεται μεταγραφές, dear. Χρειάζεται προπονητή για να δουλέψει και να αξιοποιήσει το υπάρχον, ποιοτικό δυναμικό. Το οποίο, παρεμπιπτόντως, από τη μέση και μπροστά «φυσάει».

Εγραψε ο Κώστας μου στο «Φως»: «Οπως βλέπω και κάτι άλλο: ότι ο Ολυμπιακός έχει πλέον αρκετές έως πολλές λύσεις επιθετικά. Εχει Γκαλέτι, Ζαϊρί, Λεονάρντο και Οσκαρ για τα άκρα και έχει και τέσσερις σέντερ φορ (Ντιόγο, Μήτρογλου, Νταρμπισάιρ, Λούα Λούα) όπως και τον Οσκαρ για δυο θέσεις, μια του στράικερ και μια πίσω από τον στράικερ».

Να διευκρινίσω εδώ, πριν πιστέψεις ότι ο πρόεδρος κλωνοποίησε τον Οσκαρ για να διαιωνίσει το σπάνιο ποδοσφαιρικό του είδος, πως ο Οσκαρ «για δύο θέσεις, μια του στράικερ και μία πίσω από τον στράικερ» και ο Οσκαρ «για τα άκρα» δεν είναι δύο ή τρεις διαφορετικοί παίκτες, αλλά ένας σε συσκευασία τριών: ο γνωστός Ισπανός που όλοι αγαπήσαμε.

Η εξήγηση στο μυστήριο της Λερναίας Υδρας του Οσκαρ είναι απλή. Ο «Νικολακό», για να έχει καλύτερη εικόνα για τους διαιτητές και να παρακολουθεί πιο στενά τη δόλια δράση τους, βλέπει τα παιχνίδια του Ολυμπιακού φορώντας 3D γυαλιά. Οπως οι θεατές το «Avatar» στον κινηματογράφο.

Τα συγκεκριμένα γυαλιά διπλασιάζουν όχι μόνο την απόλαυση του θεάματος αλλά και τους ίδιους τους παίκτες.

Ετσι, ο Κώστας μου –χάρη στα θαυματουργά 3D– έβλεπε τον Οσκαρ παντού. Οπου και αν έστρεφε το βλέμμα του, τσουπ, πεταγόταν ο μεγάλος μπαλαδόρος μπροστά του. Στα άκρα, πίσω από τον επιθετικό, στη θέση του σέντερ φορ κ.λπ.

Φυσικό ήταν, λοιπόν, να ξετρελαθεί μαζί του ο «Νικολακό» και να πιστέψει ότι ο Ισπανός είναι ένα πολυεργαλείο. Το οποίο μάλλον δεν αξιοποιεί σωστά ο υπηρεσιακός του Μπάντοβιτς και του Νινιάδη, αλλιώς θα έκανε... παπάδες στο γήπεδο.

Και σε ρωτώ, φίλε αναγνώστη: αν ο Μπεν Αρφά ξέρει ότι πρέπει να προσπεράσει τέτοιον υπερπαίκτη για να βρει μια θέση στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού, παλαβός είναι να έρθει;

Τις πρώτες μέρες του 2010 δύο μεγάλοι μύθοι, με τους οποίους μεγάλωσε κόσμος και κοσμάκης, έμελλε να καταρριφθούν. Η επιστήμη και η ζωή απέδειξαν αφενός ότι δεν υπάρχει σημείο G στις γυναίκες, αφετέρου ότι ο Κώστας Γκόντζος και τα παιδιά στην «Derbynews» αγαπούν τον Κώστα Κατσουράνη.

Κι αν το πρώτο με αφήνει παγερά αδιάφορο, το δεύτερο είναι τόσο συγκλονιστικό όσο και η ανακάλυψη της χαμένης Ατλαντίδας. Μέχρι να πέσει στα χέρια μου η «Derbynews» της Δευτέρας ζούσα κι εγώ με την ψευδαίσθηση ότι οι «Κ.Γ. και συνεργάτες» θεωρούσαν τον «Κατσούρ» έναν κρυφό επιθετικό, που περπατά μέσα στο γήπεδο παριστάνοντας το αμυντικό χαφ και παίζει όπως μιλάει: κάνοντας δημόσιες σχέσεις.

Τη Δευτέρα, όμως, η αλήθεια έλαμψε όπως ο ήλιος στο Ημεροβίγλι, μπροστά στα έκπληκτα μάτια μου. Η καλή εφημερίδα ετοίμασε ένα εξαιρετικό θέμα (ανυπόγραφο, διότι μάλλον το ετοίμασαν όλοι μαζί, κάνοντας τηλεδιάσκεψη), στο οποίο ανέλυε τις επιδόσεις των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού μέσα στο 2009.

Μόλις διάβασα την κριτική για τον «Κατσούρ» έκανα τον σταυρό μου μαγεμένος:

«Δεύτερος σκόρερ της ομάδας στο πρωτάθλημα πίσω από τον Σισέ, με 8 γκολ, αμυντικό χαφ από τα κορυφαία, αλλά τελευταία και στόπερ. Αν, ο μη γένοιτο, δεν αποκτηθεί ο ''Killer'' που ζήτησε ο Νιόπλιας για την άμυνα, θα βοηθήσει και κει. Από τους MVP της ομάδας».

Κι αν η ανάδειξη του Κώστα από τα αγόρια μου σε έναν εκ των MVP της ομάδας μού προκάλεσε την πρώτη σκοτοδίνη, το σχόλιο περί αμυντικού χαφ εκ των κορυφαίων με έκανε να τσιμπηθώ για να βεβαιωθώ ότι δεν ονειρεύομαι.

Το καλύτερο, όμως, δεν είχε έρθει ακόμα. Λίγο πιο κάτω δέχτηκα τη χαριστική βολή: «Δεν διακρίνεται δημιουργικά, αλλά ο καθένας έχει τον ρόλο του. Δεν υπάρχει παίκτης που τα κάνει όλα». Πάγωσα!

Διότι αν ο «Κατσούρ» δεν διακρίνεται δημιουργικά, αλλά είναι καταπληκτικό αμυντικό χαφ, σημαίνει ότι ανασταλτικά πρέπει να σκίζει χασέδες. Οπερ εστί το αντίθετο απ' ό,τι υποστήριζε τόσο καιρό ο γητευτής των ερτζιανών Γκόντζος.

Επειδή δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι τα παιδιά στην «Derbynews» είδαν ξαφνικά στο πρόσωπο του Κατσουράνη ένα αμυντικό χαφ επιπέδου Τζιόλη, θαρρώ ότι κάτι άλλο συνέβη.

Ως γνώστης και μελετητής των ημερών και των ιδεών του πολυμήχανου Γκόντζου, τολμώ να υποθέσω ότι ο Κώστας έχει ένα σατανικό σχέδιο στο μυαλό του. Αμέτι μουχαμέτι το πάει να τρελάνει τον Ησαΐα.

Γι’ αυτό έδωσε εντολή στα γλυκά αγόρια της εφημερίδας του να αναλύσουν τις επιδόσεις όλων των άλλων παικτών του Παναθηναϊκού, πλην του Κατσουράνη. Για τον Κώστα τούς ζήτησε να μη γράψουν κριτική, αλλά καζαμία. Ετσι, όλα τα παραπάνω δεν είναι τίποτε άλλο παρά οι προβλέψεις και οι ευσεβείς πόθοι τους για την πορεία του «Κατσούρ» μέσα στο 2010.

Στοιχηματίζω ότι μόλις ο Ησαΐας διάβασε το κομμάτι θα έχασε τη γη κάτω από τα πόδια του και θα προσπάθησε –μάταια– να βρει τι κρύβεται πίσω από την ξαφνική μεταστροφή του άσπονδου φίλου του.

Να μου το θυμηθείς, το επόμενο βήμα του Γκόντζου για να επιτύχει τον σκοπό του θα είναι να γράψει ένα Game Over με τίτλο «Αλάνι, ζούμε Παιανία να σε δούμε».

Υστερα απ’ αυτό στον Ησαΐα δεν θα απομείνει τίποτε άλλο παρά να υποβάλει την παραίτησή του στον Πατέρα και να φύγει για διακοπές διαρκείας στο Gozo Island στη Μάλτα για να βρει την υγειά του. Οσο γερή κράση και αν έχει, έπειτα από τέτοιο χουνέρι αποκλείεται ν' αντέξει.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x