Παλαιότερες

Και τώρα τρέχουμε

SportDay

Οταν η μία πλευρά προσφέρει εξάμηνο συμβόλαιο με χρήματα μισό εκατομμύριο –που φτάνουν στις 800.000 με τα μπόνους– και ξαναμιλάμε το καλοκαίρι για άλλον ένα χρόνο κι αν μας έχει καλά ο Θεός ίσως ακόμα έναν το επόμενο καλοκαίρι και η άλλη πλευρά ζητεί κλειστό συμβόλαιο για 2,5 χρόνια με 7,5 εκατομμύρια εγγυημένες απολαβές για παίκτη 36 ετών, όπως είναι ο Μάρκο Ματεράτσι, ποιος ακριβώς είναι ο λόγος που θα τα ξαναπούν;

Ν' ανέβει η μία πλευρά 100 χιλιάρικα και να πέσει η άλλη 100 μέρες συμβολαίου; Να συζητήσουν για την παγκόσμια κρίση; Να κάνουν προβλέψεις για το Μουντιάλ; Ν' ανταλλάξουν απόψεις για τις νέες τάσεις της μόδας στο Μιλάνο; Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: ο Ματεράτσι έχει ακόμα 2,5 χρόνια συμβόλαιο κι έχει λαμβάνειν 7,5 μύρια μέχρι το καλοκαίρι του 2012. Θέλει ακριβώς τα ίδια χρήματα για την ίδια διάρκεια συμβολαίου. Λογικό από την πλευρά του, παράλογο από τη δική μας να του τα δώσουμε. Απλά πράγματα.

Ο Τζιόλης είναι ξανά στην αποστολή του Παναθηναϊκού για τον αγώνα στα Πηγάδια, για δεύτερη συνεχή φορά μετά τον αγώνα με τον Εργοτέλη. Πολύ απλά, διότι είναι το μοναδικό διαθέσιμο αμυντικό χαφ που υπάρχει τώρα που λείπει ο Σιμάο. Και υποψιάζομαι ότι μπορεί να είναι και ενδεκαδάτος με τον Πανθρακικό, με τον οποίο θα ξεχρεώσει τις κίτρινες ο Κατσουράνης.

Το τι γουστάρει να κάνει κάθε οπαδός, αν θέλει να τον χειροκροτήσει ή να τον γιουχάρει, είναι δικαίωμά του και δεν χωράνε ούτε συμβουλές, ούτε «γραμμή», ούτε τράβηγμα αυτιού σε κανέναν. Απλώς για μένα όταν γιουχάρεις παίκτη της ομάδας για τον άλφα ή βήτα λόγο είναι σαν να γιουχάρεις τον άνθρωπο που επέλεξε να του δώσει χρόνο συμμετοχής. Αξίζει, λοιπόν, η γιούχα να παίρνει από σπόντα και τον Νιόπλια;

Αν ο Παναθηναϊκός περάσει με νίκη από την Ξάνθη, θα έχει περάσει από μια έδρα δύσκολη, από την οποία ο Ολυμπιακός πέρασε με νίκη. Κι επειδή στην Ελλάδα υπάρχει μια γενικότερη συνωμοσιολογία για το ποιος παίζει με ποιον, ποιος κάθεται και χάνει από ποιον, ποιος σκίζεται όταν παίζει αντίπαλος με τον δείνα και είναι χαλαρός όταν παίζει με τον τάδε, απλώς να θυμηθούμε ότι ο Ολυμπιακός πέρασε δύσκολα από την Ξάνθη. Και χρειάστηκε μια πολύ καλή απόκρουση του Νικοπολίδη για να πάρει τους τρεις βαθμούς κι όχι έναν.

Ο Σίλβα Κλέιτον δήλωσε δημοσίως πως λυπάται βαθύτατα για ό,τι έγινε και ζήτησε συγγνώμη για την κοπάνα του απ' το ΟΑΚΑ μόλις έμαθε ότι είναι εκτός αποστολής. Δεν ξέρω αν είναι ειλικρινής η μεταμέλειά του ή κροκοδείλια δάκρυα, ούτε πώς θ' αντιδράσει σε ανάλογη περίπτωση σε δύο, τρεις ή τέσσερις εβδομάδες. Είναι, όμως, κρίμα να μην προσπαθήσει να κερδίσει την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό ενός καινούργιου προπονητή, ο οποίος έχει δείξει έως τώρα ότι είναι δίκαιος και δεν κρατάει μούτρα σε κανέναν.

Ποιος, άραγε, βγαίνει περισσότερο ζημιωμένος όλο αυτόν τον καιρό; Ο Παναθηναϊκός, που είναι στην κορυφή, πέντε βαθμούς από τον δεύτερο, ή ο Κλέιτον, που έχει ξεχάσει από πότε έχει να παίξει; Κι έπαιζε και καλά τότε, θα ήταν ωραία να τον ξαναβλέπαμε φέτος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x