Παλαιότερες

Πέναλτι στις καθυστερήσεις; Άντε...;

www.sport-fm.gr

Είναι που είναι μουντός ο καιρός τις τελευταίες ημέρες, έρχονται και κάτι ματσάρες για το Κύπελλο Αγγλίας και αναπόφευκτα οι συγκρίσεις με τα ελληνικά δεδομένα γεννούν απογοήτευση και μελαγχολία. Θα μου πείτε… τώρα το ανακάλυψες εσύ; Όχι βέβαια. Απλώς, τώρα ήρθαν μαζεμένα…

Απ’ την μία βλέπεις τα αίσχη στη Καβάλα και τα Γιάννινα, τις άδειες κερκίδες, την καχυποψία για κάθε απόφαση του ρέφερι, αλλά και διαιτητές έτοιμους να απλώσουν χείρα βοηθείας σε όποιον μεγάλο την χρειάζεται κι απ’ την άλλη… Απ’ την άλλη, δεν μπορεί να βρει κανείς εισιτήριο για να μπει σε γήπεδο ακόμα και σε περιορισμένου ενδιαφέροντος αγώνα Κυπέλλου, οι πρωταγωνιστές των αναμετρήσεων και οι θεατές δέχονται σχεδόν ατάραχοι οποιαδήποτε ετυμηγορία των διαιτητών, οι ποδοσφαιριστές των φιλοξενούμενων σχεδόν..αγκαλιάζονται με τους οπαδούς των γηπεδούχων, στην προσπάθεια τους να εκτελέσουν πλάγιο άουτ η κόρνερ, δίχως να συμβαίνει το παραμικρό και εκτός των άλλων δίνονται με τεράστια ευκολία και πέναλτι στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων εις βάρος των… μεγάλων! Ναι, ναι, κι όμως. Εκεί οι κανονισμοί ισχύουν για όλους και εφαρμόζονται ανεξαρτήτως χρονικού σημείου.

Η Λίβερπουλ έμεινε εκτός Κυπέλλου από την, εκ των ουραγών της Τσάμπιονσιπ, Ρέντινγκ, ουσιαστικά με γκολ που δέχθηκε από πέναλτι στο τελευταίο των καθυστερήσεων της κανονικής διάρκειας και το οποίο οδήγησε το παιχνίδι στην παράταση. Δεν κουνήθηκε κανείς. Ούτε ο Μπενίτεθ από τον πάγκο του, ούτε οι ποδοσφαιριστές, ούτε κανείς.

Μια από τα ίδια και στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν το Σάββατο. Ο Άλαν Γουάιλι καταλόγιζε πέναλτι στο…95’ υπέρ της Λιντς, που παρά το "βαρύ" της όνομα δεν παύει να παίζει στην πρώτη κατηγορία και ο μόνος που φώναζε από την Τότεναμ ήταν ο Ντόσον, «δράστης» της… ανόητης παράβασης. Ο Χάρι Ρέντναπ δεν κουνήθηκε καν από τον πάγκο να σηκώσει τα χέρια για να διαμαρτυρηθεί . Στο μυαλό του δεν συνέβη τίποτα αφύσικο. Σκεφτόταν ήδη τον επαναληπτικό. Και μέσα σ’ όλα αυτά προσθέστε και την εικόνα του Χιουζ να εκτελεί πλάγιο «ακουμπώντας» σχεδόν του οπαδούς της αντιπάλου, Τότεναμ και να μην συμβαίνει το παραμικρό.

Αντικαταστήστε τώρα αυτούς τους πρωταγωνιστές με… δικούς σας περισσότερο οικείους και απλώς αναλογιστείτε τις διαφορές. Μετά καθίστε αναπαυτικά στην πολυθρόνα σας και χαλαρώστε. Θα σας περάσει…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x