Παλαιότερες

Ύστερα μας φταίει η... Μέρκελ

www.sport-fm.gr

Την ώρα που οι δύο «αιώνιοι» του ποδοσφαίρου μας επιδίδονταν στο αγαπημένο… σπορ της αποκριάς, τον χαρτοπόλεμο δηλαδή, με ανακοινώσεις επί ανακοινώσεων για τα αίσχη που έγιναν πριν από το ντέρμπι του Ολυμπιακού Σταδίου την περασμένη Κυριακή, για όσα γίνονται δηλαδή κάθε φορά στο Καραϊσκάκη ή τη Ριζούπολη, το «Ανθή Καραγιάννη» στην Καβάλα μετατρεπόταν σ’ ένα νέο πεδίο «μάχης».

Το βράδυ της Τετάρτης παρακολουθούσα τον αγώνα του Αρη στο Αλεξάνδρειο με αντίπαλο τη Βαλένθια για τα προημιτελικά του Eurocup και αν και δεν θα έλεγα πως είμαι και φανατικός οπαδός του αθλήματος «κόλλησα» στην τηλεόραση. Αφορμή δεν ήταν τόσο το θέαμα, μια και δεν παίχτηκε δα και υψηλού επιπέδου μπάσκετ, αλλά η συγκλονιστική συμπαράσταση των οπαδών της ομάδας της Θεσσαλονίκης, που δεν σταμάτησαν δευτερόλεπτο να τραγουδούν για τα 96α γενέθλια της αγαπημένης του ομάδας αδιαφορώντας για τα ;όποια διαιτητικά λάθη, αλλά και την εξέλιξη του σκορ. Η απόλυτη υγεία δηλαδή! Εντυπωσιασμένος από την μαγευτική ατμόσφαιρα «έπρεπε» αναγκαστικά να προσγειωθώ ένα 24άωρο αργότερα.

Συζητώντας με τον Γιάννη Θειακό το πρωί της Πέμπτης στο ραδιόφωνο του έλεγα πως το πάρτι θα συνεχιστεί το απόγευμα στην Καβάλα και είχε τις «αντιρρήσεις» του θυμίζοντας μου πως το παιχνίδι είναι εκτός έδρας για τον Αρη και πως απαγορεύεται η μετακίνηση οπαδών. Ο Γιάννης το θυμόταν, αυτοί που είναι υπεύθυνοι για την τήρηση του νόμου φαίνεται πως για ακόμα μία φορά το έχουν ξεχάσει. Για ακόμα μία φορά σ’ αυτή χώρα, που στην προκειμένη χρονική στιγμή καλείται να πείσει τους Ευρωπαίους εταίρους της για την αξιοπιστία της, ο καθένας κάνει ότι θέλει. Στην πράξη δεν ισχύει απολύτως τίποτα, δεν μπορεί να εφαρμοσθεί το οτιδήποτε και μάλιστα σε απλά πράγματα όπως αυτό. Άντε να πείσουμε τώρα τους άλλους για πιο σοβαρά θέματα. Δεν έχει σημασία αν κάποιος συμφωνεί ή διαφωνεί με την απαγόρευση μετακίνησης, ούτε καν αν είναι σωστή ή όχι. Αυτό που έχει σημασία είναι πως όταν παίρνεις μια απόφαση θα πρέπει να έχεις τη βούληση, το σθένος για να τη στηρίξεις και τον μηχανισμό να την υποστηρίξεις. Ακόμα κι εδώ κρινόμαστε ως τουλάχιστον ανεπαρκείς…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x