Παλαιότερες

Η ζωή μετά τον Σάντος

www.sport-fm.gr

Ας μην το δέσουμε σχοινί-κορδόνι ότι φεύγει. Τις ώρες που διανύουμε, εδώ στη Θεσσαλονίκη έχουν κυκλοφορήσει πολλά και δεν είναι τελικά απόλυτα βέβαιο ότι ο Σάντος θα αποχωρήσει από τον πάγκο του ΠΑΟΚ. Ίσως η κατάσταση να μην είναι αναστρέψιμη, αλλά, εφόσον αποχωρήσει, έχω την εντύπωση ότι ο ΠΑΟΚ δεν έμενε εδώ και αρκετό καιρό με σταυρωμένα τα χέρια.

Του Γιώργου Ζαχαριάδη

Μάλιστα, ο Σάντος συμπεριφέρθηκε ως πολύ σωστός επαγγελματίας και ειδοποίησε για την απόφασή του, πριν από τρεις μήνες. Το είπε στον Ζαγοράκη, τον Βρύζα, το γνωρίζει ο Κονσεϊσάο και αυτός ήταν ο λόγος που ήρθαν στην επιφάνεια τα ονόματα των υποψήφιων που θα αντικαταστήσουν τον Σάντος.

Ο ΠΑΟΚ, επαναλαμβάνω, αν δεν αλλάξει κάτι μέχρι σήμερα το βράδυ ή το αργότερο αύριο το πρωί, θα πορευθεί χωρίς τον Σάντος, αλλά, εξακολουθεί να δείχνει μια προτίμηση στην Πορτογαλία. Αν λάβουμε σοβαρά υπόψη όσα αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες οι οποίες προέρχονται από τους διοικούντες του δικεφάλου, οι πρώτες του επιλογές προέρχονται από την Πορτογαλία, δείχνοντας εμπιστοσύνη και στον Κονσεϊσάο που μάλλον χρεώνεται ένα μεγάλο κομμάτι από το θέμα προπονητή.

Δεν αποκλείεται μάλιστα, ο αντικαταστάτης του Σάντος να φέρει την σφραγίδα του ίδιου. Είναι φυσιολογικό ως ένα βαθμό, να καταθέσει, εφόσον του ζητηθεί, η εκτίμησή του.

Η ζωή μετά τον Σάντος δεν νομίζω ότι θα είναι πολύ διαφορετική από όσα ζήσαμε επί των ημερών των. Η ομάδα που θα ενισχυθεί και ενδεχομένως θα προσπαθήσει να γίνει πιο επιθετική για να αυξήσει την αποτελεσματικότητά της, θα έχει μπροστά της μια σειρά από κρίσιμες δοκιμασίες που αν δεν παρεκκλίνει της πορείας που ήδη διαγράφει, έχει τις δυνάμεις να ανταπεξέλθει πλήρως.

Δεν φοβάμαι την επόμενη χρονιά του ΠΑΟΚ. Στο ίδιο μήκος και χωρίς απώλειες θα κυμανθεί το αποτέλεσμα και αυτό δεν είναι μικρή υπόθεση. Το να διατηρήσει η ομάδα τα κεκτημένα και να γίνει ταυτόχρονα πιο ανταγωνιστική είναι βέβαιο ότι θα τη φέρει πιο κοντά στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Ίσως να διακόψει οριστικά αυτές τις χαζομάρες στο κύπελλο και να φτάσει μέχρι το τέλος και αν έμαθε κάτι από το περσινό πατατράκ, θα επιδείξει τη απαιτούμενη σοβαρότητα για να μπει στους ομίλους του Europa League, αφού ολοκληρώσει τη γύρα του στα προκριματικά του Champions league.

H παρακαταθήκη του Σάντος είναι ότι καλύτερο προκύπτει από τη συνύπαρξη του ΠΑΟΚ με τον Πορτογάλο, κάτι που δεν κατάφερε στις προηγούμενες συνεργασίες με ελληνικές ομάδες. Η επιρροή του δύσκολα θα λήξει μέσα στον επόμενο χρόνο και συχνά θα βρίσκουμε στοιχεία της προπονητικής του νοοτροπίας που έχει ποτίσει το μεδούλι αυτής της ομάδας.

Για επικοινωνία με τον συντάκτη στο: zahariadis@sday.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x