Παλαιότερες

Πετάει, δεν πετάει, στα Τέμπη θα τον φάει (Sportday / Στέφανος Χάρης)

Συγκλονίστηκα όταν στο μεταμεσονύχτιο ζάπινγκ μου, λίγο πριν από το φρούτο, που τυχαίνει να είναι μπανάνα τον τελευταίο καιρό, έπεσα πάνω στον Αλέξη Κούγια. Ηταν καλεσμένος του Κυριάκου Θωμαΐδη στην εκπομπή «Η Δίκη της Δευτέρας».

Το «καλεσμένος» μπορεί να μην ισχύει και να ταιριάζει καλύτερα το «προσκυνητής», αφού η εν λόγω εκπομπή θυμίζει τον Αγιο Παντελεήμονα. Κουτσοί, στραβοί και απελπισμένοι εκεί τρέχουν να βρουν γιατρειά.

Πώς ξέπεσε έτσι, σκέφτηκα. Ο άντρας, ο νομικός, ο οποίος όποια μάντρα τηλεοπτικού σταθμού γούσταρε, την πηδούσε και έμπαινε μέσα να κάνει εκπομπή, τώρα βρέθηκε να παίζει το τελευταίο του χαρτί σε μεταμεσονύχτιες καλτ ζώνες αθλητικού περιεχομένου.

Βέβαια, η αγάπη και το πάθος του Αλέξη Κούγια για την τηλεόραση είναι τόσο μεγάλα και αχαλίνωτα που τον θεωρώ ικανό να εμφανιστεί στη «Σούπερ Μπάλα» μόνο και μόνο για να αναγγείλει τους νικητές του διαγωνισμού και όχι επειδή θα τον είχαν καλεσμένο.

Κάτι μου λέει ότι η επόμενη έκπληξη, από τον άνθρωπο που προβληματίζεται τι να πρωτοβάλει σαν ιδιότητα στο θυροτηλέφωνό του από τις τόσες που έχει, είναι να πείσει την Ελεάνα Παγουρά και τον Μυλωνά να παρουσιάζουν μαζί τα «Παιδιά της Νύχτας».

Πάντως, είναι φοβερό. Με τον Κούγια κοιμήθηκα, αποκοιμήθηκα καλύτερα, βλέποντάς τον στην τηλεόραση εννοώ
-και το διευκρινίζω γιατί δεν θέλει πολύ ο Βαλλιανάτος να πει ότι δικαιώθηκε- και με τον Κούγια ξύπνησα.

Ο πρώτος που αντίκρισα όταν πήγα στο περίπτερο να δω κρεμασμένα τα πρωτοσέλιδα ήταν -μα ποιος άλλος- ο Αλέξης. Στην εφημερίδα που ρουφιέται σαν το πρωινό καφέ, την «ESPRESSO», ο έγκριτος νομικός δηλώνει: «Ολοι όσοι με πολεμούν είναι λαμόγια». Ποια είναι αυτά τα λαμόγια; Ο Λαζόπουλος και ο Βαλλιανάτος. Για τον πρώτο δηλώνει ότι «θα πληρώσει για όσα είπε και έκανε» και για τον δεύτερο ότι «σε λίγες μέρες θα γίνει αποκάλυψη-βόμβα που τον αφορά».

Αουάου, γιατί βαρέθηκα την πλήξη, την οποία δεν διάλεξα, αλλά με διάλεξε αυτή. Βέβαια στη λίστα των λαμόγιων υπάρχει ακόμα ένας ή μάλλον Ο ΕΝΑΣ. Αυτός δεν δύναται να είναι άλλος από τον Αχιλλέα Μπέο. Ξέρετε τι δηλώνει στην εφημερίδα ο Κούγιας για τον πρόεδρο του Πανιωνίου(;). Το ερωτηματικό επειδή μπορεί και να μην είναι πρόεδρος και δεν είμαι αυτή την εποχή για να με χαστουκίζουν, ιδιαίτερα στο πρόσωπο.

Δηλώνει λοιπόν ο Κούγιας ότι «θα φάω πολύ ξύλο αν τα βάλω μαζί του». Μόλις το διάβασα, θυμήθηκα ενστικτωδώς εκείνο το φοβερό ανέκδοτο με τον νταλικέρη και τον τύπο που έκανε οτοστόπ. Για όσους δεν το γνωρίζουν, σας το διηγούμαι.

Κάποιος στην εθνική οδό Αθηνών –Θεσσαλονίκης έκανε οτοστόπ με προορισμό τη συμπρωτεύουσα. Επειτα από ώρα σταματάει μια νταλίκα και ο τύπος σκαρφαλώνει μέσα. Ευχαριστεί τον οδηγό, αλλά αυτός δεν δείχνει να αντιδρά. Οδηγεί σαν να μην υπάρχει άλλος στη θέση του συνοδηγού. Υστερα από λίγο, για να σπάσει την πλήξη, ο τύπος προσφέρει τσιγάρο στον νταλικέρη. Αυτός τίποτα. Ούτε που του απαντά. Δεν απογοητεύεται ο τύπος και κάνει άλλη μια προσπάθεια να μιλήσει στον νταλίκερμαν προσφέροντάς του φαγητό σ' ένα από τα ρεστοράν της εθνικής οδού. Τίποτα αυτός, ούτε γύρισε να τον κοιτάξει. Αγανακτισμένος λοιπόν ο τύπος, αποφασίζει να λύσει τη διαφορά και του λέει. «Ακου, ρε φίλε, γιατί μας γράφεις; Σου προσφέρουμε τσιγάρο, τίποτα, καφέ, τίποτα, φαΐ, τίποτα. Εντάξει, δεν λέω να γίνουμε φιλαράκια, αλλά εσύ από τότε που μπήκα στην νταλίκα δεν γύρισες να δεις ούτε αν είμαι άνδρας ή γυναίκα». Χωρίς να σταματήσει να κοιτάζει τον δρόμο μπροστά του, με μπάσα φωνή ο νταλικέρης του απαντά: «Ανδρας είσαι, γυναίκα είσαι, στα Τέμπη θα τον φας!».

Με λίγα λόγια, κάτι μου λέει ότι μιλήσει, δεν μιλήσει ο Κούγιας, ο Μπέος όπου τον συναντά θα τον… προπονεί.

Κι επειδή έκανα λόγο για προπονήσεις, θυμήθηκα τώρα την ατάκα που είπε ο Καραμανλής στον προπονητή της Εθνικής μας ομάδας μπάσκετ Παναγιώτη Γιαννάκη. Είπε λοιπόν ο πρωθυπουργός για το παιχνίδι με τη Γαλλία: «Τέτοια ανατροπή σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα δεν θυμάμαι να έχω ξαναδεί».

Προφανώς ο Κώστας Καραμανλής θα έχει διαγράψει από τη μνήμη του τη μεγαλύτερη ανατροπή που έχει ζήσει και η οποία δεν έλαβε χώρα σε αγωνιστικούς χώρους. Στις προτελευταίες βουλευτικές εκλογές, τότε που μέχρι τις 8 το βράδυ ήταν πρωθυπουργός και ετοιμαζόταν να πάει στο Μαξίμου, και τελικά η νύχτα τον βρήκε στη Ραφήνα να τρώει σουτζουκάκια.

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης, βέβαια, ή δεν θυμόταν το περιστατικό ή δεν ήθελε να πικράνει τον πρωθυπουργό και γι' αυτό του παρέδωσε μαθήματα μπασκετικής ιστορίας, λέγοντάς του ότι το ίδιο είχε γίνει και στο Παγκόσμιο του 1986 με αντιπάλους τη Σοβιετική Ενωση και τη Γιουγκοσλαβία.

Ολες οι ερωτήσεις πάντως του πρωθυπουργού προς τον Παναγιώτη Γιαννάκη ήταν προσεγμένες και, θα μπορούσα να πω, πολύ πονηρές. Σκεφτόταν ότι αφού κατάφερε αυτός ο προπονητής να γυρίσει ένα τέτοιο παιχνίδι, γιατί να μην τον χρησιμοποιήσει και ο ίδιος;

Να του δώσει παραδείγματος χάριν την Ολυμπιακή Αεροπορία, αφού κι αυτή Εθνική είναι και κάποτε πετούσε. Γι' αυτόν τον λόγο φαντάστηκα τον Παναγιώτη Γιαννάκη έτσι όπως ακριβώς τον βλέπετε στο κέντρο στο σκίτσο της σελίδας, λίγο ιπτάμενο, λίγο τζέντλεμαν, έτοιμο να απογειώσει και πάλι τα ελληνικά χρώματα.

Επειδή την ώρα που γράφω αυτές τις γραμμές δεν έχει διεξαχθεί το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Ρεάλ, αν ο Ολυμπιακός χάσει το παιχνίδι, αυτό θα οφείλεται στο ότι δεν πρόλαβε ο Σόλιντ να διαβάσει πώς θα μπορούσε να κερδίσει ο Θρύλος διά στόματος Πέτρου Μίχου.

Ο Πέτρος Μίχος είναι ο μόνος που μπορεί να κοντράρει τον Αλέξη Κούγια, αφού κι αυτός συγχρόνως-ταυτοχρόνως ασχολείται με πολλά. Δεν ξέρω με ποια ιδιότητα δήλωνε πως «ο Ολυμπιακός μπορεί εναντίον της Ρεάλ να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις της πρεμιέρας». Αν και το ρήμα «διασκεδάσει» ενδέχεται να έχει διττή σημασία.

Μάλλον μιλάει με την ιδιότητα του πρώην παίκτη του Ολυμπιακού ή, στην καλύτερη, με την ιδιότητα του σχολιαστή αγώνων Champions League στη ΝΕΤ. Γιατί αν σχολιάζει με την ιδιότητα του προπονητή του Αιολικού Μυτηλίνης, τότε δεν θέλουν πολύ να αρχίσουν και οι ελέφαντες να κάνουν ρυθμική γυμναστική.

Θα τρελαθούμε και θα αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε δύσκολους όρους. Οπως αυτόν που χρησιμοποιεί ο τεράστιος (ξέρετε τι αδυναμία του έχω) Φαίδωνας Κωνσταντουδάκης, όταν μιλάει για «αναπληρωματοποίηση του Κώτσιου». Είμαι σίγουρος ότι όταν τον διάβασε ο Κώτσιος, θα έβαλε τα κλάματα, πιστεύοντας ότι τον βρήκε μεγάλο κακό.

Πριν κλείσω, έχω να καταγγείλω τη Χρύσπα, η οποία στο τελευταίο «MAX» έκανε γυμνή φωτογράφηση, ενώ σ' εμάς βγήκε με μία φούστα, η οποία βέβαια ήταν τόσο μίνι που κάλλιστα θα την μπέρδευες με φαρδιά ζώνη. Γυμνή όμως δεν βγήκε κι αυτό εγώ τουλάχιστον της το κρατάω.

Το ότι η συνέντευξη και η φωτογράφηση της Χρύσπας, γνωστής τραγουδίστριας, συμπίπτει με τη συνέντευξη στο ίδιο περιοδικό του Θοδωρή Ζαγοράκη, το θεωρώ εντελώς τυχαίο. Οπως θεωρώ και τελείως τυχαίο πως όπου πάει ο Θόδωρος συναντά και μια τραγουδίστρια.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x