Παλαιότερες

Αρχικά, αυτός που κερδίζει είναι ο Δερμιτζάκης

www.sport-fm.gr

Το ότι ο ΠΑΟΚ θα προσέφευγε σε μια φθηνή λύση για τον αντικαταστάτη του Σάντος, αυτό το γνωρίζαμε εδώ και αρκετό καιρό. Το ότι από τον Ζόρζε Κόστα των 300 περίπου χιλιάδων ευρώ, θα ξέπεφτε στον Παύλο Δερμιτζάκη που είναι μάλλον φθηνότερος, δεν ήταν κάτι που προκάλεσε τελικά εντύπωση… Και δεν προκαλεί καν το κοινό –ΠΑΟΚτσήδικο- αίσθημα που τελευταία δείχνει ευαίσθητο.

Του Γιώργου Ζαχαριάδη
zahariadis@sday.gr


Κι αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι, αρκετοί από τους φίλους της ομάδας, αντιλήφθηκαν ότι με τον Ζόρζε Κόστα, τον… Δερμιτζάκη της Πορτογαλίας, ίσως να μην υπήρχε σημείο επαφής ενώ με τον Παύλο Δερμιτζάκη, μιλούν την ίδια γλώσσα.

Ο Κόστα ήταν καλός ποδοσφαιριστής, έγινε προπονητής, αλλά, μέχρι… χθες δεν είχε φτάσει δα και στο επίπεδο του συμπατριώτη του πολυνίκη και πολβραβευμένου Μουρίνιο. Καλή του ώρα όπου κι αν είναι, όπου κι αν καταλήξει, να γίνει ακόμη μεγαλύτερος προπονητής.

Αλλά, μέχρι τούδε, δεν είχε μεγάλο βιογραφικό. Μοιάζει με του Δερμιτζάκη.

Δεν ενθουσιάστηκαν λοιπόν αρκετοί με τις επιλογές τις διοίκησης Ζαγοράκη, αλλά, για να είμαστε δίκαιοι, κανείς δεν περίμενε τον αντι-Σάντος ή τον Φερέιρα που άδειασε η Πόρτο ή κάποιον άλλον ακριβό προπονητή που αμείβεται με 600 ή 700 ή ένα εκατομμύριο ευρώ.

Είπαν, από τον ΠΑΟΚ, ότι αν πρόκειται για τον Σάντος, τότε να επιμένουν σε οικονομική υπέρβαση για τον προπονητή. Αν πρόκειται να μην είναι ο Σάντος, θα μειώσουν το κόστος του προπονητή και επέλεξαν, σε πρώτη φάση, τον Ζόρζε Κόστα που κοστίζει το μισό του Σάντος.

Να σας πω την αλήθεια, αυτή την έκπτωση στο θέμα προπονητή, δεν την πολυκαταλαβαίνω: Να μην επενδύεις σε έναν καλό προπονητή και να μπεις σε διαδικασία να αναδείξεις έναν φθηνότερο, χωρίς να είναι βέβαιο ότι τελικά θα τα καταφέρει, ε, όπως και να το κάνουμε, είναι λίγο επικίνδυνο.

Και βέβαια, αν τυχόν πάρεις έναν άλλο Σάντος ή ακόμη και τον ίδιο, δεν είναι απόλυτα βέβαιο ότι θα τα καταφέρει. Ωστόσο, σε μια τέτοια περίπτωση, το ρίσκο είναι προφανώς μικρότερο.

Και μην μου πείτε τελικά ότι δεν είναι έτσι… Ο Δερμιτζάκης φεύγει από τον Πανθρακικό με τον οποίο έχει συμβόλαιο και πηγαίνει στον ΠΑΟΚ γιατί θα αναδειχθεί. Τον ενδιαφέρει και αυτό, πέρα από το καλό του ΠΑΟΚ, το καλό της τσέπης του και της οικογένειάς του, γερός να είναι και να τους χαίρεται.

Από τη στιγμή λοιπόν που αναζητήθηκε ένας προπονητής που στοιχίζει τα μισά του Σάντος, ήταν δεδομένο ότι ο ΠΑΟΚ θα επέλεγε κάποιον ο οποίος θα του παρουσιαζόταν μια ευκαιρία για να σταδιοδρομήσει σε λεωφόρους του ποδοσφαίρου κι όχι σε μονοπάτια σαν αυτά της Β΄ Εθνικής.

Αν δεν έγινα κατανοητός που ίσως, πολλοί εκεί έξω να αναρωτιέστε, «μα τι εννοεί αυτός ο δύσμοιρος και που θέλει να καταλήξει», θα σας διευκολύνω αμέσως:

Πιο κερδισμένος είναι ο Δερμιτζάκης από τον ΠΑΟΚ παρότι ο ΠΑΟΚ από τον Δερμιτζάκη. Από αυτή τη βάση ξεκινά η συνεργασία των δύο πλευρών και με οδηγό όσα προηγήθηκαν, θα αναζητήσουν σταθερή πορεία εξέλιξης, ώστε να αποκτήσει η ομάδα τους κάτι σημαντικότερο από τη δεύτερη θέση της χρονιάς που ολοκληρώθηκε πρόσφατα.

Ενδεχομένως θα μου πείτε ότι, «δεν έχει σημασία, στο σημείο που βρισκόμαστε, αν ο Δερμιτζάκης παρουσιάζεται κερδισμένος». Δεν θα σας χαλάσω το χατίρι. Μόνο που δεν γνωρίζω αν τελικά το εγχείρημα με τον Δερμιτζάκη, αντέχει κραδασμούς, αν τυχόν προκύψουν, όπως όταν ο Σάντος και η διοίκηση Ζαγοράκη είχαν να αντιμετωπίσουν αναπάντεχους αποκλεισμούς από Ευρώπη και κύπελλο.

Κατά τα άλλα, η ταπεινή μου άποψη είναι ότι, εφόσον ο ΠΑΟΚ είχε σκοπό να περιορίσει το κόστος του τεχνικού τιμ, καλύτερα που επέλεξε τον Δερμιτζάκη.

Αυτό που μου λέει το ένστικτό μου και μην το παίρνετε στα σοβαρά…

Μία από τις επόμενες μέρες, θα τα πούμε για το επικοινωνιακό παιχνίδι της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην υπόθεση Δερμιτζάκη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x