Εθνική Ελλάδος by Vodafone

Χωρίς λάθη, μπορούμε!

Προσοχή στην άμυνα, επιβολή του ρυθμού του αγώνα και γρήγορη σκέψη: είναι τα στοιχεία που μπορούν να δώσουν τη νίκη στην Εθνική Ελλάδος απέναντι στη Νότια Κορέα, στο πρώτο παιχνίδι της στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ν. Αφρικής, σύμφωνα με δηλώσεις του Γιώργου Σαμαρά και του Αβραάμ Παπαδόπουλου στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου. Αποστολή στη Ν. Αφρική: Σωτήρης Ταμπάκος.

Προσοχή στην άμυνα, επιβολή του ρυθμού του αγώνα και γρήγορη σκέψη: είναι τα στοιχεία που μπορούν να δώσουν τη νίκη στην Εθνική Ελλάδος απέναντι στη Νότια Κορέα, στο πρώτο παιχνίδι της στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ν. Αφρικής, σύμφωνα με δηλώσεις του Γιώργου Σαμαρά και του Αβραάμ Παπαδόπουλου στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

Αποστολή στη Ν. Αφρική, Σωτήρης Ταμπάκος

«Αν αποφύγουμε τα λάθη στην άμυνα, μπορούμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα, δηλαδή τη νίκη», δήλωσε ο Γιώργος Σαμαράς ο οποίος χαρακτήρισε τη Νότιο Κορέα μια ομάδα καλή και παίκτες που έχουν γρήγορες αντιδράσεις.

«Η Νότια Κορέα έχει παίκτες που αγωνίζονται και στην πρέμιερ λιγκ, και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Στον Κι έκανα πλάκα, όταν μετά τον αγώνα με τη Ρέιντζερς ο προπονητής μας ανακοίνωσε στην ομάδα ότι αύριο θα αναχωρούσε για να ενσωματωθεί στην αποστολή της Κορέας. Όλη η ομάδα χειροκρότησε, αλλά γύρισα από την άλλη το κεφάλι μου και του είπα ότι "από εδώ και πέρα είμαστε εχθροί". Είναι ένας εξαιρετικός χαρακτήρας και ποδοσφαιριστής, που μπορεί να κάνει τη ζημιά, γι΄ αυτό πρέπει να τον προσέξουμε», τόνισε.

Ο διεθνής επιθετικός στάθηκε στα σημεία που θα πρέπει να δείξει προσοχή η ελληνική ομάδα: «Εγώ παίζω πάντοτε για να νικήσει η ομάδα μου, ποτέ για να πάρω ένα βαθμό. Το αν μας κάνει όμως και ο ένας βαθμός δεν το γνωρίζουμε από τώρα. Πρέπει να μπούμε με τη νοοτροπία να κερδίσουμε το παιχνίδι, να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι, να περιορίσουμε τα λάθη μας και να είμαστε 100% αφοσιωμένοι στο κυνήγι της νίκης».

«Ο Παρκ είναι ένας παίκτης που η καριέρα του μιλάει από μόνη της. Δεν θέλω όμως να μιλήσω ατομικά για παίκτες. Είναι μια ομάδα που ξέρει να αμύνεται πολύ καλά και να βγαίνει στις αντεπιθέσεις. Δουλεύει πολύ ομαδικά στην επίθεση και την άμυνα. Αυτό είναι και το κλειδί τους σαν ομάδα. Το δικό μας πλεονέκτημα είναι το ίδιο, δηλαδή η ομαδικότητα. Οφείλουμε να είμαστε επικεντρωμένοι σε όλους τους παίκτες και να περιορίσουμε τα λάθη μας. Δεν θα είναι ένα ανοιχτό παιχνίδι, γι΄ αυτό πρέπει να προσέξουμε πολύ. Αν χάσεις στο πρώτο ματς, τότε οι ελπίδες μειώνονται πολύ», πρόσθεσε ο διεθνής επιθετικός.

«Αν μπούμε δυνατά και είμαστε συγκεντρωμένοι και στα 90 λεπτά του αγώνα, τότε μπορούμε να πάρουμε τη νίκη. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στην άμυνα», ήταν η θέση του Αβραάμ Παπαδόπουλου. «Σε ποιο σημείο αυτοσυγκέντρωσης βρίσκεται η ελληνική ομάδα: «Πριν από έναν τόσο δύσκολο αγώνα όλοι τον σκεφτόμαστε, προκειμένου να συγκεντρωθούμε για να παρουσιάσουμε ένα πολύ καλό πρόσωπο, όπως θέλουμε όλοι μας», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια ο Αβραάλ Παπαδόπουλος σχολίασε για το εάν το παιχνίδι με την Ν. Κορέα είναι "ζωής ή θανάτου":

«Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για τη συνέχεια. Όλοι θέλουμε να ξεκινήσουμε με ένα νικηφόρο αποτέλεσμα, αλλά είναι ποδόσφαιρο και ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται. Θέλουμε να μπούμε συγκεντρωμένοι, να επιβάλουμε το ρυθμό μας και από 'κει και πέρα, με ένα ματς δεν τελειώνει τίποτα. Θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Οι δύο ομάδες θα προσπαθήσουν να κάνουν το δικό τους παιχνίδι. Η ομάδα μας έχει τα στοιχεία για να πάρει το αποτέλεσμα που θέλουμε», κατέληξε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x