Εθνική Ελλάδος by Vodafone

Καραγκούνης: «Όσο μπορώ, θα παίζω στην Εθνική»

Αποφασισμένος να συνεχίσει να αγωνίζεται με την Εθνική ομάδα όσο μπορεί δήλωσε ο Γιώργος Καραγκούνης. Παράλληλα, τόνισε ότι είναι απογοητευμένος που δεν ήρθε η πρόκριση στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Αποφασισμένος να συνεχίσει να αγωνίζεται με την Εθνική ομάδα όσο μπορεί δήλωσε ο Γιώργος Καραγκούνης. Παράλληλα, τόνισε ότι είναι απογοητευμένος που δεν ήρθε η πρόκριση στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

«Έχω πει και στο παρελθόν ότι όσο είμαι υγιής και παίζω σε υψηλό επίπεδο δεν μπορώ να πω όχι στην Εθνική. Είμαι 18 χρόνια στην ομάδα και δεν θα σταματήσω. Εγώ αυτό που θέλω για την Εθνική είναι να έχουμε επιτυχίες. Οι 96 συμμετοχές από μόνες τους δεν λένε τίποτα», τόνισε ο αρχηγός της Εθνικής.

Όσο για τον αποκλεισμό, είπε: «Το θέμα είναι ότι δεν προκριθήκαμε και μας στενοχωρεί αυτό. Είναι κάτι θετικό το πρώτο γκολ και η πρώτη νίκη, αλλά θέλαμε την πρόκριση. Οι περισσότεροι δεν θα ξαναπάμε σε Μουντιάλ. Σε κάθε παιχνίδι κρίνεται η πρόκριση. Δεν κρίθηκε μόνο στο πρώτο. Ακόμη και με την Αργεντινή θα παιζόταν. Αποδείχτηκε όπως πως μας στοίχισε ότι δεν πήραμε έστω και το βαθμό της ισοπαλίας με τη Νότιο Κορέα. Κάναμε ένα βήμα κερδίζοντας για πρώτη φορά στο Μουντιάλ. Όμως για μένα η ουσία είναι να περάσεις στην επόμενη φάση και είμαστε στενοχωρημένοι που δεν τα καταφέραμε. Πιστεύω πως ήμασταν σε θέση να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο. Παίρνουμε μαζί μας τη νίκη που πετύχαμε και πολύ μεγάλες εμπειρίες. Σε ό,τι ηλικία και να είσαι, είναι μεγάλη υπόθεση να παίζεις σε ένα Μουντιάλ».

Μιλώντας για τον αγώνα με την Αργεντινή ανέφερε: «Στόχος μας ήταν να κρατήσουμε το μηδέν πίσω. Όσο παρέμενε το 0-0 ξέραμε πως θα έχουμε κάποια ευκαιρία. Όταν αναγκάζεσαι να κάνεις μέσα σε 10 λεπτά τρεις αναγκαστικές αλλαγές δεν είναι εύκολα τα πράγματα. Ο προπονητής δεν είχε μετά την ευκαιρία να κάνει τις αλλαγές που είχε στο μυαλό του. Προσπαθήσαμε στη συνέχεια, αλλά φάγαμε ένα γκολ από στημένο που θεωρώ πως ήταν διπλό φάουλ. Παίξαμε ίσως με την καλύτερη ομάδα του κόσμου».

Ερωτηθείς αν θεωρεί πως ο κύκλος του Ότο Ρεχάγκελ έκλεισε στην Εθνική απάντησε: «Για αυτό είναι αρμόδιος να απαντήσει μόνο ο κύριος Ρεχάγκελ. Έχουμε σημειώσει τρομερές επιτυχίες μαζί του. Όποια απόφαση και να πάρει, υπάρχουν καλοί παίκτες στην Εθνική και πρέπει να συνεχίσουμε σε αυτό το επίπεδο. Ο πήχης έχει ανέβει πολύ και πρέπει να παραμείνει σε αυτό το επίπεδο».

Για τον έντονο διάλογο που είχε με τον Λιονέλ Μέσι στη διάρκεια του αγώνα και τον εναγκαλισμό με τον Μαραντόνα στο τέλος του ματς ανέφερε: «Ο κύριος Μαραντόνα μου μίλησε άσχημα για εκείνη τη φάση που φώναξαν στον Μέσι. Στο τέλος ήρθε και ζήτησε συγγνώμη, κατάλαβε ότι ήταν λάθος η συμπεριφορά του. Εγώ όταν παίζω σέβομαι όλους τους αντιπάλους, αλλά δεν παύουν να είναι αντίπαλοι».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x