Live με τον Γιώργο Μαζιά

Αθήνα και πάλι Αθήνα!

Στην Ελλάδα γκρινιάζουμε για το κυκλοφοριακό και την κίνηση στους δρόμους. Θέλετε να έρθετε μια βόλτα από το Γιοχάνεσμπουργκ να δείτε και να πείτε «μια χαρά είμαστε στην Αθήνα;». Από το πρωϊ όλοι οι Νοτιοαφρικάνοι είναι στους δρόμους. Με το ζόρι φτάσαμε στο γήπεδο όπου δεν ακούς το παραμικρό από το θόρυβο. Βουβουζέλες, κλάξον και όλα τα σχετικά δημιουργούν το απόλυτο ηχητικό χάος. Γιατρέ τα χάπια μου! Όσο για μέτρα ασφάλειας; Βάζεις βόμβα, φεύγεις και σου λένε και ευχαριστώ!

Γράφει από το Γιοχάνεσμπουργκ ο Γιώργος Μαζιάς

Στην Ελλάδα γκρινιάζουμε για το κυκλοφοριακό και την κίνηση στους δρόμους. Θέλετε να έρθετε μια βόλτα από το Γιοχάνεσμπουργκ να δείτε και να πείτε «μια χαρά είμαστε στην Αθήνα;». Από το πρωϊ όλοι οι Νοτιοαφρικάνοι είναι στους δρόμους. Με το ζόρι φτάσαμε στο γήπεδο όπου δεν ακούς το παραμικρό από το θόρυβο. Βουβουζέλες, κλάξον και όλα τα σχετικά δημιουργούν το απόλυτο ηχητικό χάος. Γιατρέ τα χάπια μου! Όσο για μέτρα ασφάλειας; Βάζεις βόμβα, φεύγεις και σου λένε και ευχαριστώ! Κανείς δεν σταματάει κανέναν. Υπάρχουν τυπικά στις εισόδους μηχανήματα ελέγχου, αλλά τα μισά είναι χαλασμένα. Σε ρωτάνε τι έχεις στην τσάντα σου. Τους απαντάς «κομπιούτερ» και σου λένε «πέρνα». Έτσι απλά. Αν η Αλ Καϊντα έχει κέφια θα το κάνει Χιροσίμα το Γιοχάνεσμπουγκ. Υπερβολές; Με αυτά που βλέπουμε μάλλον όχι. Τέλος πάντων. Το βασικό είναι η μπάλα. Μουντιάλ ποδοσφαίρου είναι, τέρμα η γκρίνια (για λίγο, ε;). Ας μιλήσουμε για τη στρογγυλή θεά.

Kι αν στην Ελλάδα μεταγραφές δεν γίνονται, στον υπόλοιπο κόσμο προχωράνε κανονικά. Ήδη ο Ντι Μαρία έκλεισε στη Ρεάλ Μαδρίτης και το παραδέχθηκε. Τον ήθελε ο Μουρίνιο και τον πήρε αντί 30 εκατ. ευρώ από τη Μπενφίκα. Συνέχεια από το αργεντίνικο στρατόπεδο: Ησσονος σημασίας, αλλά ο Μέσι θα χτυπάει τα κόρνερ από τα δεξιά και ο Βερόν αυτά από αριστερά. Όποιος κι αν τα χτυπάει μισό γκολ θα είναι. Το πρώτο θα έρθει κόντρα στη Νιγηρία. Οι Αργεντίνοι λένε ότι θα το βάλει ο Ιγκουαϊν για να συνεχίσει την παράδοση που θέλει ο Νο9 της «μπιανκοσελέστε» να βάζει πάντα το πρώτο γκολ σε μουντιαλικό ματς της εθνικής τους ομάδας. Δεν θα είναι και δύσκολο για τον «Πιπίτα» να το κολλήσει. Με αντίπαλο τον Σίτου ίσα που ισοφαρίζει το ρεκόρ του Μπατιστούτα που είχε βάλει χατ τρικ στην Ελλάδα το ’94. Ποιος είναι ο Ντάνι Σίτου; Ενας από τους στόπερ της Νιγηρίας που τρώει όλο το.. φαϊ του.

Ζυγίζει 101 κιλά και προφανώς δεν… στρίβει. Είναι και 1.91μ το παιδί και αν παίξει θα του κάνουν πλάκα ο Μέσι και η παρέα του. Ο Λάγκερμπακ τον έχει βάλει σε δίαιτα, αλλά δεν προλαβαίνει να τον αδυνατίσει. Εκείνη που δεν προλαβαίνει επίσης είναι η ΦΙΦΑ. Τι να προλάβει; Να πάρει πίσω το Μουντιάλ από τη Ν. Αφρική. Όσο καλή διάθεση κι αν έχουμε τέτοια ανασφάλεια και ανοργανωσιά δεν έχουμε ξαναδεί σε διοργάνωση. Ο Μπλάτερ βέβαια πήρε τους ψήφους του και θα τους ξαναπάρει του χρόνου που θα βάλει για πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας. Προφανώς αντιμετωπίζει ως παράπλευρες απώλειες τις κλοπές και την έλλειψη ξένων φιλάθλων στη Ν. Αφρική για το Μουντιάλ. Ανακάλυψε και το twitter ο πρόεδρος της ΦΙΦΑ και εγκαινίασε τη σελίδα του. Να μπούμε να του στείλουμε μηνυματάκια για τις εξυπνάδες του; Αν πάντως για κάτι δεν φταίει αυτό είναι οι βουβουζέλες. Η οργανωτική επιτροπή ζήτησε από τον κόσμο να μην παίζουν με αυτές τουλάχιστον κατά τη διάρκεια της ανάκρουσης των εθνικών ύμνων. Σιγά μην τους ακούσουν. Αυτά για την ώρα. Τα λέμε μετά τα παιχνίδια και τις πρώτες ποδοσφαιρικές εντυπώσεις.

ΥΓ. Προγνωστικά; Νίκη Ουρουγουάης, Χ2 το Μεξικό…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x