Εθνική Ελλάδος by Vodafone

Παπασταθόπουλος: «Να επιβάλλουμε το ρυθμό μας»

Η αντίστροφη μέτρηση για την πρεμιέρα της Εθνικής ομάδας με αντίπαλο τη Ν. Κορέα στο Μουντιάλ άρχισε και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος δείχνει τον δρόμο της επιτυχίας με αποκλειστική συνέντευξη του στο www.sport-fm.gr. Ο κεντρικός αμυντικός της Τζένοα δηλώνει ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα πρέπει να… κόψει τη φόρα των Νοτιοκορεατών από το πρώτο λεπτό και να επιστρατεύσει όλα τα «όπλα» του προκειμένου η Εθνική να πάρει τους τρεις πολύτιμους βαθμούς.

Η αντίστροφη μέτρηση για την πρεμιέρα της Εθνικής ομάδας με αντίπαλο τη Νότιο Κορέα στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής άρχισε και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος δείχνει τον δρόμο της επιτυχίας για τη «γαλανόλευκη» με αποκλειστική συνέντευξη του στο www.sport-fm.gr.

Στον απεσταλμένο του ΝοvaΣΠΟΡ FM και του www.sport-fm.gr στη Νότιο Αφρική, Σωτήρη Ταμπάκο

Λίγες ώρες πριν από τη σέντρα, ο κεντρικός αμυντικός της Τζένοα δηλώνει ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα πρέπει να… κόψει τη φόρα των Νοτιοκορεατών από το πρώτο λεπτό και να επιστρατεύσει όλα τα «όπλα» του προκειμένου η Εθνική να πάρει τους τρεις πολύτιμους βαθμούς.

Προέρχεται από μία γεμάτη σεζόν με πολύ καλές εμφανίσεις στην Τζένοα στο Καμπιονάτο γεγονός που δεν περνάει απαρατήρητο από τους «μεγάλους» της Ιταλίας. Ωστόσο, στο μυαλό του Παπασταθόπολου είναι στο ματς του Σαββάτου και ο ίδιος δηλώνει έτοιμος -εφόσον του ζητηθεί- να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην Εθνική.

-Σε ποια σημεία θα κριθεί η αναμέτρηση με τους Νοτιοκορεάτες;

«Όλα τα παιχνίδια κρίνονται στην αυτοσυγκέντρωση και στην κατάσταση που θα βρεθεί η κάθε ομάδα. Εμείς έχουμε κάποια δυνατά στοιχεία, τα οποία πρέπει να βγάλουμε στον αγωνιστικό χώρο. Και βέβαια, όσες ευκαιρίες μας δοθούν να της εκμεταλλευτούμε για να πάρουμε τη νίκη».

-Η Εθνική ομάδα θα επιχειρήσει να «χτυπήσει» στις στημένες φάσεις;

«Πάνω απ’ όλα θα πρέπει να λειτουργήσουμε ως ομάδα μέσα στο γήπεδο. Σίγουρα ένα από τα δυνατά μας σημεία είναι τα στημένα, αλλά δεν πρέπει να σταθούμε μόνο σ’ αυτό. Σημασία έχει να λειτουργήσουμε σωστά σε όλους τους τομείς».

-Είσαι αισιόδοξος για την πορεία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στο Παγκόσμιο Κύπελλο;

«Πάντα είμαι αισιόδοξος. Έχουμε δουλέψει πολύ καλά στην προετοιμασία τον τελευταίο μήνα. Το πρώτο παιχνίδι είναι το πιο σημαντικό για την πορεία της ομάδας στον όμιλο. Η αναμέτρηση με τη Νότιο Κορέα θα κρίνει πολλά όσον αφορά την πρόκριση».

-Με νίκη κόντρα στη Νότιο Κορέα, η Εθνική βάζει τις βάσεις για την πρόκριση στους «16»;

«Είναι πολύ πιθανό. Μπορεί και με μόλις ένα βαθμό στους δύο αγώνες με Νιγηρία και Αργεντινή να περάσουμε στην επόμενη φάση, όπου τα ματς είναι νοκ-άουτ και όλα παίζονται. Βέβαια δεν πρέπει να κοιτάμε τι θα γίνει αργότερα, αλλά να συγκεντρωθούμε στο παιχνίδι του Σαββάτου με τη Νότιο Κορέα και να βάλουμε τις βάσεις για την πρόκριση».

-Ποιο είναι το δυνατό σημείο της Νοτίου Κορέας;

«Είναι ένα σύνολο που βασίζεται στην τακτική, στη φυσική κατάσταση και στην ταχύτητά του. Υπάρχουν κάποιοι ποδοσφαιριστές που κάνουν τη διαφορά, αλλά γενικά πρόκειται για μία ομάδα που είναι στα μέτρα μας. Αρκεί να βρεθούμε εμείς σε καλή μέρα και να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα».

-Πιστεύεις το παιχνίδι θα πάει σε γρήγορο ρυθμό; Υπάρχει κάτι που σας ανησυχεί;

«Θα περιμένουμε ένα παιχνίδι τακτικής, δηλαδή στο ρυθμό που παίζει η Εθνική στις μεγάλες διοργανώσεις. Εμείς είμαστε μία συμπαγής ομάδα με κλειστή άμυνα και θα προσπαθήσουμε με τις ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν να «χτυπήσουμε» τον αντίπαλο. Φυσικά και πρέπει να αποφύγουμε να μπούμε στο ρυθμό τους διότι θα προσπαθήσουν να τρέξουν από το πρώτο λεπτό. Με λίγα λόγια θα πρέπει να επιβάλλουμε τον δικό μας ρυθμό»!

-Γίνεται πολύ συζήτηση για το αν ο Ότο Ρεχάγκελ επιλέξει να βάλει τελικά τρεις παίκτες στο κέντρο της άμυνας. Εσύ νιώθεις έτοιμος να βοηθήσεις στο ματς της πρεμιέρας;

«Είμαι πανέτοιμος αγωνιστικά για να βοηθήσω την Εθνική ομάδα. Όλα τα παιδιά και εγώ περιμένουμε μία ευκαιρία από τον προπονητή μας ώστε να βοηθήσουμε την Ελλάδα να φθάσει όσο πιο ψηλά γίνεται».

-Τι μήνυμα θέλεις να στείλεις στον κόσμο λίγες ώρες πριν από τον μεγάλο αγώνα;

«Να χαρούν οι φίλαθλοι μαζί με εμάς. Είτε όσοι μπορούν να βρεθούν στη Νότιο Αφρική είτε όσοι μας παρακολουθήσουν από την τηλεόραση. Είναι μεγάλη στιγμή η παρουσία της Εθνικής στο Μουντιάλ, στην κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x