Live με τον Γιώργο Μαζιά

Ελλάς - Σερβία… ανορθοδοξία

Ένα ματς όβερ και τι στον κόσμο. Tελικά μας έκανε τη χάρη η Γερμανία. Τέσσερα έβαλε στους Αυστραλούς και έχασε άλλα τόσα. Τα «καγκουρό» πάντως δεν το παράτησαν ποτέ το παιχνίδι. Η κλωτσιά πήγε σύννεφο. Μάγκικα πράγματα. Περνάει η μπάλα ή ο παίκτης.

Γράφει από το Γιοχάνεσμπουργκ ο Γιώργος Μαζιάς

Ένα ματς όβερ και τι στον κόσμο. Tελικά μας έκανε τη χάρη η Γερμανία. Τέσσερα έβαλε στους Αυστραλούς και έχασε άλλα τόσα. Τα «καγκουρό» πάντως δεν το παράτησαν ποτέ το παιχνίδι. Η κλωτσιά πήγε σύννεφο. Μάγκικα πράγματα. Περνάει η μπάλα ή ο παίκτης. Βοήθησαν πολύ στο να παιχθεί καλό ποδόσφαιρο. Δύσκολα όμως θα περάσουν στην επόμενη φάση. Σε γενικές γραμμές όμως τι Μουντιάλ είναι αυτό; Τρεις μέρες, οκτώ παιχνίδια, όλο κι όλο έχουν μπει 13 γκολ. Σχεδόν 1,5 ανά αγώνα.

Αν δεν ήταν τα πάντσερ και δεν έκαναν και τις γκέλες τους ο Γκριν και ο Τσαούτσι ακόμη λιγότερα γκολ θα βλέπαμε. Για τους πορτιέρο που τα έπνιξαν, φταίει η μπάλα, η περίφημη «γιαμπουλάνι» που δεν γκελάρει σωστά.
Γκέλα έκανε και ο Κουζμάνοβιτς με το χέρι του έδωσε ένα χεράκι στην Γκάνα για να πάρει τον αγώνα και να αφήσει ξερή τη Σερβία. Χάλια ήταν και οι Σέρβοι. Ελλάς-Σερβία-ανορθοδοξία (αγωνιστικά). Να το γυρίσουμε στη βαλκανική λίγκα; Τέτοια χάλια, πια!

Πάλι καλά που η Σλοβενία πήρε το ματς με την Αλγερία και έσωσε τα προσχήματα των Βαλκανίων. Το έβαλε ο Κόρεν (με βοήθεια από τον συμπαίκτη του Τζεμπούρ) που θέλει η ΑΕΚ (όπως και πολλούς άλλους μα ακόμη κανένα ξένο δεν έχει πάρει). Ηταν η πρώτη νίκη των Σλοβένων σε Μουντιάλ. Εμείς ακόμη να βάλουμε γκολ!
Να το βάλουμε και να βγούμε στους δρόμους όπως οι Κορεάτες. Ένα εκατομμύριο από δαύτους κατέκλυσε τις πλατείες της Σεούλ για να πανηγυρίσει το 2-0 επί της «γαλανόλευκης». Για την ώρα είμαστε για απόσυρση όπως ήταν ο Τιερί Ανρί μετά το γκολ με το χέρι που έβαλε και απέκλεισε το ΕΙΡΕ στα μπαράζ. Μετά το μετάνιωσε και παίζει κανονικά ποδόσφαιρο. Παίζει τρόπος του λέγειν για τον Γάλλο άσο και τους «τρικολόρ» που μας συναγωνίζονται σε (κακή) απόδοση.

Οι Νιγηριανοί από την πλευρά τους κατηγορούν την ομοσπονδία τους επειδή δεν έδωσε πολύ χρόνο για προετοιμασία στον Λάγκερμπακ τον οποίο μάλιστα πήρε τελευταία στιγμή αντί του Αμόντου. Κι εμείς που είχαμε χρόνο, τι καταλάβαμε;
Για την ιστορία: Το ματς της Γκάνας με τη Σερβία ήταν το 14ο στα Μουντιάλ που κρίνεται με 1-0 από πέναλτι. Επίσης, ο Μίλοβαν Ράγεβατς έγινε ο δεύτερος Σέρβος που κοουτσάρει ξένη εθνική κόντρα στην χώρα του. Αυτός χάρη στο γκολ του Γκαϊαν κέρδισε. Ο πρώτος ήταν ο Μπλαγκόγιε Βίντινιτς που ήταν στον πάγκο του Ζαϊρ το 1974 και είχε φάει 9-0 από την ενωμένη Γιουγκοσλαβία του Μπάγεβιτς (είχε βάλει χατ τρικ ο Ντούσκο).

Προγνωστικά:

Ολλανδία-Δανία Χ
Ιταλία-Παραγουάη 1
Ιαπωνία-Καμερούν 1

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x