Live με τον Γιώργο Μαζιά

Από Αλκαράζ, παραλίγο Αλκατράζ η «squadra pizza»

Το έβαλε ο Αλκαράζ και παραλίγο να έκλεινε την Ιταλία στο… Αλκατράζ. Τους το χρώσταγε ο Παραγουανός. Το 2002 πήρε τη μεταγραφή της ζωής του για τη Φιορεντίνα, θα έπαιζε στο καμπιονάτο, αλλά η ιταλική δικαιοσύνη έριξε την ομάδα της Φλωρεντίας στην 4η εθνική για χρέη και ο «Αλκα» έφυγε για άλλη γη για άλλα μέρη με τo down των «βιόλα».

Γράφει από το Γιοχάνεσμπουργκ ο Γιώργος Μαζιάς

Το έβαλε ο Αλκαράζ και παραλίγο να έκλεινε την Ιταλία στο… Αλκατράζ. Τους το χρώσταγε ο Παραγουανός. Το 2002 πήρε τη μεταγραφή της ζωής του για τη Φιορεντίνα, θα έπαιζε στο καμπιονάτο, αλλά η ιταλική δικαιοσύνη έριξε την ομάδα της Φλωρεντίας στην 4η εθνική για χρέη και ο «Αλκα» έφυγε για άλλη γη για άλλα μέρη με τo down των «βιόλα».

Στο Κεϊπ Τάουν ήταν πολύ ντάουν η σκουάντρα ατζούρα που λίγο ακόμη και θα γινόταν σκουάντρα… πίτσα από τους «ερυθρόλευκους» της Παραγουάης. Δύσκολοι καιροί για παγκόσμιους πρωταθλητές. Να’ ναι καλά ο Βιγιάρ. Βγήκε να πάρει αέρα στο κόρνερ και ο Ντε Ρόσι την κράτησε ζωντανή την Ιταλία.

Στον πορτιέρο της «αλμπιρόχα» δεν ταιριάζουν τα Μουντιάλ. Το 2002 έμεινε στον πάγκο πίσω από τον Χοσέ Λουίς Τσιλαβέρτ και το 2006 χτύπησε μόλις στο 7ο λεπτό κόντρα στην Αγγλία και έχασε όλο το τουρνουά. Τώρα τρέχει και δεν φτάνει μη χάσει τη θέση του από τον Μπομπαδίγια όπως έγινε (τότε λόγω τραυματισμού) και στο Παγκόσμιο της Γερμανίας.

Eτρεχε με Χόντα η Ιαπωνία και το προσπέρασε εύκολα το Καμερούν. Είχε και την παράδοση μαζί της. Το 2002 σαν χθες είχε νικήσει 2-0 την Τυνησία στο Μουντιάλ της Ασίας. Κόντρα στα «αδάμαστα λιοντάρια» , ήταν και η πρώτη νίκη εκτός ηπείρου τους για τους Γιαπωνέζους σε Παγκόσμιο Κύπελλο.
Τα κατάφεραν στο Μουντιάλ της… Βουβουζέλας. Παρά τις ελπίδες που δημιουργήθηκαν, τελικά ο Ζεπ Μπλάτερ δεν απαγορεύει τις περίφημες αφρικάνικες κορνέτες. «Είναι τρόπος ζωής και ζήτημα κουλτούρας για τους Αφρικάνους. Δεν είναι σωστό να μην τηρούν τα έθιμά τους», είπε ο πρόεδρος της ΦΙΦΑ. Ετσι οι βουβουζέλες θα συνεχίσουν να μας παίρνουν τα αυτιά και να δημιουργούν εφιάλτες. Χειρότερα δεν γίνεται μέσα στα γήπεδα!

Μάλλον γίνεται. Πλην βουβουζέλας (είναι εκτός συναγωνισμού) διαγωνισμό για τον χειρότερο κάνουνε στην Αφρική. Ελλάδα, Αλγερία ή Δανία; Ως τώρα ο ένας είναι χειρότερος από τον άλλο. Οι Δανοί κόντρα στους «οράνιε» δεν έκαναν ούτε μισή φάση. Περπατώντας το πήραν το παιχνίδι οι Ολλανδοί. Αν εβαζε ο Μαρβαϊκ νωρίτερα τον Ελία θα άνοιγε περισσότερο το σκορ και θα βλέπαμε και λίγη μπαλίτσα.
Πάλι καλά που δεν μας πήρε ο ύπνος μεσημεριάτικα στο «Σόκερ Σίτι». Ολη η Δανία πίσω να κάνει προσευχή μη βάλει γκολ η Ολλανδία. Τελικά το έβαλαν μόνοι τους και ησύχασαν…

Η καταμέτρηση συνεχίζεται: Σε έντεκα (11) ματς (τα 10 έχουν μείνει στο under) έχουν μπει 18 γκολ!

Βγάλτε ένα αυτογκόλ, ένα πέναλτι και τρεις «μούφες» των πορτιέρο και βάλτε τα κλάματα από το θέαμα.
Κλάματα με δάκρυ κορόμηλο έβαλαν ο Κεϊχιλ με τον Κουζμάνοβιτς. Κόκκινη (τον τσάκισε τον Σβαϊνσταϊνγκερ)ο Αυστραλός, χερούκλα – πέναλτι ο Σέρβος. Καπούτ τα καγκουρό, καπούτ και η Σερβία. Είναι αργά για δάκρυα. Αργά θα και για μας αν χάσουμε από τη Νιγηρία γιατί μετά θα λέμε don’t cry for me Argentina!

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

ΒΡΑΖΙΛΙΑ-Β. ΚΟΡΕΑ 1
Ν.ΖΗΛΑΝΔΙΑ-ΣΛΟΒΑΚΙΑ 1
ΑΚΤΗ ΕΛΕΦ. – ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ Χ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x