Εθνική Ελλάδος by Vodafone

«Δεν τελειώσαμε»

«Ένα ματς χάσαμε. Δεν τελειώσαμε ακόμη»… Με τον τρόπο αυτό ο Σωτήρης Κυργιάκος έδωσε το σύνθημα για τον δεύτερο αγώνα της Εθνικής ποδοσφαίρου με την Νιγηρία μετά από το κακό ξεκίνημα στη διοργάνωση. «Πάθος και εγωισμό», ζήτησε ο Βασίλης Τοροσίδης στη συνέντευξη Τύπου των δύο παικτών. Αποστολή στη Ν.Αφρική: Σωτήρης Ταμπάκος.

«Ένα ματς χάσαμε. Δεν τελειώσαμε ακόμη»… Με τον τρόπο αυτό ο Σωτήρης Κυργιάκος έδωσε το σύνθημα για τον δεύτερο αγώνα της Εθνικής ποδοσφαίρου με την Νιγηρία μετά από το κακό ξεκίνημα στη διοργάνωση.

Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ο διεθνής αμυντικός στάθηκε και στην απουσία του από την 11άδα του πρώτο αγώνα της Εθνικής στο Μουντιάλ με αντίπαλο την Νότια Κορέα.

«Ποτέ στο ποδόσφαιρο δεν θεώρησα τίποτα δεδομένο», σχολίασε και ξεκαθάρισε ότι το κλίμα στην Εθνική είναι πολύ καλό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σωτήρη Κυργιάκου:

Για το τι πρέπει να προσέξουμε εναντίον της Νιγηρίας:

«Πρέπει να κοιτάξουμε όλοι μαζί, κι εσείς κι εμείς, να νικήσουμε την Πέμπτη. Είναι πολύ δύσκολο αλλά πρέπει να δώσουμε το 100% των δυνάμεών μας και να πάμε όλοι ενωμένοι για να κερδίσουμε. Πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας σαν ομάδα. Να κάνουμε αυτό που κάναμε δύο χρόνια τώρα».

Αν η εθνική μοιάζει με «πληγωμένο θηρίο» και πως είναι το κλίμα στις τάξεις των διεθνών:

«Το κλίμα είναι πολύ καλό, αν και είμαστε βέβαια στενοχωρημένοι που χάσαμε το πρώτο παιχνίδι. Τώρα πρέπει όλοι μαζί, και ψυχολογικά και αγωνιστικά, να είμαστε 100% προετοιμασμένοι. Ένα ματς χάσαμε, αυτό που πρέπει τώρα είναι να κάνουμε είναι να νικήσουμε την Πέμπτη και μετά βλέπουμε. Πάντα πιστεύεις στο όνειρο. Ακόμα έχουμε ελπίδες».

Αν αισθάνθηκε έκπληξη που δεν ξεκίνησε εναντίον της Νότιας Κορέας και αν αρνήθηκε, όπως γράφτηκε, να παίξει λίμπερο:

«Στη ζωή μου, όπως και στο ποδόσφαιρο, ποτέ δεν θεωρώ τίποτα δεδομένο. Όσο για αυτό που γράφτηκε, ότι δηλαδή αρνήθηκα στον προπονητή μου να παίξω λίμπερο, αυτό δεν έγινε ποτέ. Πρώτη φορά το ακούω. Αν μου το ζητούσε δεν θα μπορούσα να του το αρνηθώ».

Αν τον απογοήτευσε ότι δεν έπαιξε στον πρώτο αγώνα και αν θέλει να αγωνιστεί κόντρα στη Νιγηρία:

«Κανένας δεν θέλει να μην παίζει, όλοι επιθυμούν να αγωνίζονται. Το ίδιο κι εγώ. Θέλω να παίξω την Πέμπτη. Στενοχωρήθηκα περισσότερο που η ομάδα μου δεν κέρδισε».

«Πάθος και εγωισμός»

«Πάθος και εγωισμό», ζήτησε ο Βασίλης Τοροσίδης στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα με την Νιγηρία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Για τις δυσκολίες λόγω των καιρικών συνθηκών αυτή την εποχή αλλά και του υψόμετρου στο Μπλουμφοντέιν (περίπου 1.400 μέτρα), όπου θα γίνει ο αγώνας με τη Νιγηρία:

«Όλοι είμαστε επαγγελματίες και έχουμε ξαναπαίξει σε μεγάλο υψόμετρο. Οι προετοιμασίες των ομάδων μας το καλοκαίρι γίνονται, συνήθως σε υψόμετρο. Έχουμε εμπειρίες και νομίζω ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα να αφομοιώσουμε το υψόμετρο και τις κλιματολογικές αλλαγές».

Για το αν η Νιγηρία είναι καλύτερη ομάδα από τη Νότιο Κορέα:

«Έχει πιο γνωστούς παίκτες, αλλά η Νότιος Κορέα έχει καλύτερο σύνολο. Οι Νιγηριανοί έχουν καλύτερες μονάδες. Αν όλοι οι ποδοσφαιριστές είμαστε σοβαροί, πειθαρχημένοι και τρέξουμε και οι 14 για 90 λεπτά, δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα με καμία ομάδα».

Για το αν θα υπάρξει πρόβλημα απέναντι στη Νιγηρία με το ψηλό παιχνίδι που παίζει η Ελλάδα:

«Η Νιγηρία είναι πιο ψηλή ομάδα από τη Νότια Κορέα αλλά εμείς πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας. Δεν παίζει ρόλο το ύψος. Θα έχουμε τύχη αν παίξουμε για 90 λεπτά με πάθος, διαφορετικά δεν έχουμε τύχη απέναντι σε καμία ομάδα».

Για το πόσο βελτιωμένη μπορεί να παρουσιαστεί η εθνική ομάδα μέσα στις πέντε ημέρες που μεσολαβούν από τον ένα αγώνα στον άλλο:

«Σε πέντε ημέρες καμία ομάδα δεν μπορεί να παρουσιάσει τεράστια βελτίωση. Εγώ θα ήθελα να δω την Πέμπτη τον εγωισμό και το ελληνικό πάθος, θέλω να το βγάλουμε στο γήπεδο, να κάνουμε την προσπάθεια και ας μην έρθει η νίκη. Αν προσπαθήσουμε όσο μπορούμε, τότε θα είμαστε ευχαριστημένοι».

Για το αν η Εθνική ομάδα έριξε περισσότερο από ότι έπρεπε το βάρος στο ματς της πρεμιέρας:

«Ρίξαμε περισσότερο το βάρος γιατί ήταν πρεμιέρα. Ήταν ο αγώνας κλειδί. Εάν ερχόταν η νίκη τουλάχιστον κατά 50% θα είχαμε προκριθεί. Όλα θα ήταν υπέρ μας. Οποιοδήποτε ματς είχαμε στην πρεμιέρα θα ρίχναμε περισσότερο βάρος».

Για το αν είναι εξοικειωμένος με τους ρόλους που του αναθέτουν οι προπονητές του: (σ.σ. στην αναμέτρηση με τη Νότιο Κορέα ανέλαβε όλα τα στημένα στο δεύτερο ημίχρονο)

«Μου ζητήθηκε να χτυπήσω όλες τις στημένες φάσεις και το έκανα. Είμαι τέτοιος χαρακτήρας που ό,τι και να μου πουν οι προπονητές μου δύσκολα θα πω όχι. Πολλές φορές δεν είναι καλό αυτό. Εγώ πρέπει απλά να εκτελώ εντολές, αν πετυχαίνω ή όχι αυτό φαίνεται στο γήπεδο».

Για το αν σκέφτεται τη χαμένη ευκαιρία στα πρώτα λεπτά του αγώνα με τη Νότια Κορέα:

«Αν είχαμε λίγη τύχη σε εκείνη τη φάση θα ήταν διαφορετική η ροή του αγώνα. Το γκολ των αντιπάλων ήταν τυχερό και το ματς κρίθηκε στο πρώτο δεκάλεπτο, στο θέμα της τύχης. Αυτό το γκολ μας έκοψε τα πόδια και αυτό φάνηκε σε ολόκληρη τη διάρκεια του αγώνα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x