Live με τον Γιώργο Μαζιά

Η ανάλυση του αγώνα της Αργεντινής

Γκολ και θέαμα (κατά διαστήματα) για την Αργεντινή κόντρα στη φιλότιμη Ν. Κορέα στο Γιοχάνεσμπουργκ. Ο Μαραντόνα πανηγύρισε κι αυτός έξαλλα τη μεγάλη νίκη της ομάδας του (το πιο παραγωγικό παιχνίδι ως τώρα στο Μουντιάλ) και πλέον ετοιμάζεται για το μάλλον αδιάφορο ματς κόντρα στην Ελλάδα.

Γκολ και θέαμα (κατά διαστήματα) για την Αργεντινή κόντρα στη φιλότιμη Ν. Κορέα στο Γιοχάνεσμπουργκ. Ο Μαραντόνα πανηγύρισε κι αυτός έξαλλα τη μεγάλη νίκη της ομάδας του (το πιο παραγωγικό παιχνίδι ως τώρα στο Μουντιάλ) και πλέον ετοιμάζεται για το μάλλον αδιάφορο ματς κόντρα στην Ελλάδα.

Ο Γκονσάλο Ιγκουαϊν με το χατ τρικ ήταν το πρόσωπο ενός αγώνα που είχε δυο πρόσωπα. Το πρώτο μέρος κύλησε με κυρίαρχη την Αργεντινή. Το 2-1 την αδικεί αφού ήταν πολύ καλύτερη και έχασε αρκετές ευκαιρίες απέναντι σε μια περιορισμένων δυνατοτήτων Ν. Κορέα.

Όμως το γκολ του Λι στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου κράτησε ζωντανή τη Ν.Κορέα χωρίς πραγματικά να το αξίζει. Με την ελπίδα της ισοφάρισης οι Ασιάτες ανέβηκαν πιο ψηλά και μάρκαραν πιο πολύ. Στο δεύτερο ημίχρονο άλλαξε η ροή του αγώνα. Η Αργεντινή έδειξε να μην ανταποκρίνεται σωστά στην πίεση. Οι Κορεάτες άγγιξαν την ισοφάριση με τον Κι Χουν και αποδιοργάνωσαν τον Μαραντόνα και τους παίκτες του. Οσοι περίμεναν μια άνετη επικράτηση της Αργεντινής αρχικά διαψεύσθηκαν.

Ο Μέσι και ο Ιγκουαϊν προσπάθησαν πολύ, αλλά είδαν μετά τον Ενγιάμα, έναν ακόμη πορτιέρο, τον Γιουνγκ Σουνγκ να τους φράζει για πολύ ώρα το δρόμο προς το γκολ και τον περίπατο. Τελικά, νικήθηκε πάλι από τον Ιγκουαϊν έχοντας όμως κάνει νέα μεγάλη επέμβαση κόντρα στον «Λίο». Το άγχος δέκα λεπτά πριν το φινάλε έφυγε οριστικά από τους Αργεντίνους που δεν έπαιξαν καθόλου καλά στο δεύτερο ημίχρονο. Στατική και χωρίς πολλές ιδέες τα περίμενε όλα από Μασκεράνο (στο να κόβει) και τον Μέσι (να δημιουργεί) . Μετά το τρίτο γκολ όμως όλα έγιναν εύκολα. Ηρθε και το τέταρτο και έκρυψε κάθε κενό των Αργεντίνων. Το 4-1 είναι ένας θρίαμβος όσο κι αν ουσιαστικά το παιχνίδι αυτό δεν είναι κριτήριο για τις πραγματικές δυνατότητες των λατινοαμερικάνων.

Για τον Μαραντόνα, θα πρέπει να υπάρξει μεγάλος προβληματισμός για την άμυνά του. Τόσο κόντρα στη Νιγηρία όσο και απέναντι στη Ν. Κορέα έφαγε εύκολες φάσεις δίχως ο αντίπαλος να είναι υψηλού επιπέδου. Η ποιότητα από τη μέση και μπροστά είναι τεράστια, αλλά αν μια ομάδα δεν έχει καλή αμυντική λειτουργία δεν μπορεί να φθάσει ψηλά. Αν μάλιστα χάνει και τις περισσότερες από τις ευκαιρίες που κάνει τότε κάποια στιγμή θα έρθει η τιμωρία.

Η κίτρινη που δέχθηκε ο Γκουτιέρες τον αφήνει εκτός του αγώνα με την Ελλάδα όπου ούτως ή άλλως ο Μαραντόνα θα έβαζε τις «ρεζέρβες» (αν μπορείς να πεις ότι Μιλίτο και Αγουέρο είναι τα... δεύτερα).

Αν βέβαια χωρίς να είναι εντυπωσιακή η Αργεντινή βάζει τέσσερα στη Ν. Κορέα τι θα κάνει με μας;

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x