Εθνική Ελλάδος by Vodafone

Καραγκούνης: «Πατάμε στη γη και κοιτάμε την Αργεντινή»

Λίγη ώρα μετά τη μεγάλη νίκη επί της Νιγηρίας με σκορ 2-1, ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας, Γιώργος Καραγκούνης, μίλησε για τη σπουδαία αυτή επιτυχία. Παράλληλα, έκανε λόγο για τους παράγοντες που έφεραν την επιτυχία, ενώ αναφέρθηκε και στο επόμενο, καθοριστικό ματς κόντρα στην Αργεντινή.

Λίγη ώρα μετά τη μεγάλη νίκη επί της Νιγηρίας με σκορ 2-1, ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας, Γιώργος Καραγκούνης, μίλησε για τη σπουδαία αυτή επιτυχία. Παράλληλα, έκανε λόγο για τους παράγοντες που έφεραν την επιτυχία, ενώ αναφέρθηκε και στο επόμενο, καθοριστικό ματς κόντρα στην Αργεντινή.

«Είναι μια μεγάλη νίκη. Θέλαμε σε αυτό το παιχνίδι να μην χάσουμε και στη συνέχεια να προσπαθήσουμε να πάρουμε τη νίκη. Θέλαμε στο τελευταίο παιχνίδι με την Αργεντινή να είμαστε ζωντανοί και να έχουμε ελπίδες. Μπήκαμε καλά, αλλά όπως και στο άλλο ματς φάγαμε ένα γκολ από λάθος μας. Αυτό δεν μας πτόησε και συνεχίσαμε. Ήρθε και η κόκκινη κάρτα για τον αντίπαλο και αυτό μας βοήθησε πάρα πολύ. Δεν θυμάμαι να έχουμε κάνει τόσες πολλές ευκαιρίες σε άλλο παιχνίδι.

Σίγουρα όταν δέχεσαι ένα τέτοιο γκολ θολώνει το μυαλό. Και στο πρώτο παιχνίδι φάγαμε ένα γκολ από δικό μας λάθος. Είναι πολύ δύσκολο να ανατρέπεις ένα παιχνίδι σε ένα μουντιάλ. Η σημερινή ανατροπή είναι η πρώτη μας. Ξέραμε πως αν και σήμερα χάναμε τα πράγματα θα ήταν πάρα πολύ δύσκολα.

Όταν ήρθαμε στο γήπεδο μάθαμε για τη νίκη της Αργεντινής. Εμείς θέλαμε να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι στο δικό μας παιχνίδι και πέρα από τα ψέματα αυτό κοιτάξαμε να κάνουμε.

Τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά από το παιχνίδι με την Ρωσία το 2004. Η Αργεντινή είναι η πιο ποιοτική ομάδα του Μουντιάλ και μαζί με την Ισπανία είναι οι κορυφαίες. Έχει και τον καλύτερο παίκτη στον κόσμο. Δείξαμε ότι θέλουμε να διεκδικήσουμε κάθε πιθανότητα που είχαμε. Έχουμε δείξει ότι μπορούμε να πάμε καλά κόντρα στις μεγάλες ομάδες. Θέλει και πάλι πού συγκέντρωση. Επίσης θέλουμε και την βοήθεια του κόσμου, ο οποίος μας στήριξε πάρα πολύ σήμερα.

Στην ηλικία που είμαι έχω περάσει πάρα πολλές δύσκολες στιγμές. Όταν δεν παίζεις καλά και δεν παίρνεις το αποτέλεσμα είναι λογικό να δεχθείς κριτική. Εμάς μας πείραξαν όμως τα ψέματα. Δεν έγινε το παραμικρό στα αποδυτήρια και κανένας δεν τσακώθηκε με κανέναν. Αυτά που γράφτηκαν μας πείραξαν πάρα πολύ. Δεν έφτανε να πουν ότι η ομάδα δεν έπαιξε καλά; Έπρεπε να γράψουν τόσα και να κάνουν την ομάδα περισσότερο σκ…α;

Είμαι 18 χρόνια στην Εθνική και ποτέ στις ομάδες δεν έχω πει κάτι για τον προπονητή. Για την αλλαγή μου στεναχωρήθηκα πάρα πολύ. Αλλά ο καθένας από εμάς είναι επαγγελματίας και σέβεται κάθε απόφαση του προπονητή.

Εμείς δεν απαντάμε σε τίποτα. Εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να αποδεικνύουμε ότι είμαστε καλή ομάδα. Τώρα πρέπει να τα δώσουμε όλα. Έχουμε περάσει πάρα πολλά μέχρι να φτάσουμε εδώ. Θυμηθήκαμε εκείνο το βράδυ στην Ουκρανία και είπαμε πως κάτι τέτοιο πρέπει να κάνουμε και εδώ.

Πατάμε στη γη και πλέον κοιτάμε την αναμέτρηση με την Αργεντινή. Για πολλούς από εμάς δεν θα υπάρξει άλλο Μουντιάλ. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και γι’ αυτό να είναι σίγουροι οι Έλληνες. Μακάρι να είμαστε καλά. Έχουμε πέντε μέρες να προετοιμαστούμε και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο», κατέληξε ο Γιώργος Καραγκούνης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x