Εθνική Ελλάδος by Vodafone

«Δεν είναι ανίκητη η Αργεντινή»

Το σύνθημα για τον αυριανό (21:30) αγώνα της Εθνικής Ελλάδας με την Αργεντινή έδωσε ο Ότο Ρεχάγκελ, κατά τη διάρκεια της χθεσινής προπόνησης. «Δεν είναι ανίκητη. Μπορούμε να την κερδίσουμε και να γράψουμε ιστορία», ανέφερε μεταξύ άλλων ο ομοσπονδιακός τεχνικός. Με σύστημα 5-4-1 και τρία προσωπικά μαρκαρίσματα προτίθεται ο 72χρονος προπονητής να παρατάξει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Αποστολή στη Ν. Αφρική: Σωτήρης Ταμπάκος.

Με σύστημα 5-4-1 και τρία προσωπικά μαρκαρίσματα προτίθεται ο Ότο Ρεχάγκελ να παρατάξει την Εθνική Ελλάδας στον αυριανό (21:30) αγώνα με την Αργεντινή, στην τελευταία αγωνιστική του δεύτερου ομίλου του Μουντιάλ.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός σκέφτεται να εγκαταλείψει τα δύο συστήματα που έπαιζε το προηγούμενο διάστημα η «γαλανόλευκη» (3-4-3 και 4-3-3) και να επιλέξει ένα καινούργιο, χρησιμοποιώντας στη μεσαία γραμμή καθαρόαιμους χαφ. Παρόλα αυτά, ο 72χρονος προπονητής φέρεται να μην έχει καταλήξει σε όλα τα πρόσωπα που θα ξεκινήσουν.

Αποστολή στη Νότιο Αφρική: Σωτήρης Ταμπάκος

Εκείνο που «πονοκεφαλιάζει» τον Ρεχάγκελ είναι ποιος θα μαρκάρει τον Λιονέλ Μέσι, ο οποίος ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό αν θα παίξει. Ο Γερμανός πιστεύει ότι ο Μαραντόνα θα χρησιμοποιήσει βασικούς κόντρα στην Ελλάδα και για αυτό τον λόγο προετοιμάζει για παν ενδεχόμενο την ομάδα του. Αυτή τη στιγμή ο ομοσπονδιακός τεχνικός εξετάζει δύο σενάρια:

Το επικρατέστερο θέλει τον Παπασταθόπουλο να παίζει μαν του μαν τον Μέσι. Σε αυτή την περίπτωση μια πιθανή ενδεκάδα είναι η εξής: γκολκίπερ ο Τζόρβας, δεξί μπακ ο Βύντρα, αριστερό ο Τοροσίδης, κέντρο άμυνας οι Μόρας, Κυργιάκος, Αβραάμ Παπαδόπουλος, αμυντικά χαφ οι Τζιόλης, Παπασταθόπουλος, κάτι σαν δεξί χαφ ο Κατσουράνης, αριστερό χαφ ο Καραγκούνης και στην επίθεση ο Σαλπιγγίδης.

Αν τελικά ο Πατσατζόγλου αναλάβει τον παίκτη της Μπαρτσελόνα, τότε δεν αποκλείεται να υπάρχει πίσω η ίδια τριπλέτα με τον αγώνα της Νιγηρίας (Παπασταθόπουλος, Αβραάμ, Κυργιάκος). Ό,τι και αν γίνει τελικά, αν παίξει ο Μέσι βασικός, η Εθνική λογικά θα έχει τρία μαν του μαν. Οι δύο στόπερ θα είναι πάνω στους δύο επιθετικούς της Αργεντινής και άλλος ένας θα παίξει μαν του μαν τον Μέσι.

Πάντως, ο Ρεχάγκελ δείχνει στους παίκτες ότι δεν έχει αποφασίσει για την ενδεκάδα, ενώ για τον Μέσι τούς είπε: «Ο Μέσι είναι πολύ έξυπνος και γρήγορος παίκτης. Χρειάζεται ιδιαίτερος τρόπος για να τον αντιμετωπίσουμε. Μην του κάνουμε πολλά φάουλ, δεν πρέπει να τους δώσουμε ευκαιρίες από στημένες φάσεις».

Προς το τέλος της προβολής του βίντεο του αγώνα της Αργεντινής με τη Βόρειο Κορέας, με αφορμή την γκάφα του Ντεμικέλις που έφερε το γκολ των Κορεατών, ο Γερμανός είπε στους παίκτες: «Εχουν αδυναμίες στην άμυνα, το βλέπετε και μόνοι σας. Μπορούμε και πρέπει να τις εκμεταλλευθούμε. Οι Αργεντινοί έχουν φοβερή ομάδα, είναι φανερό αυτό, αλλά εγώ πιστεύω στην ομάδα μας και θεωρώ ότι μπορούμε να τους νικήσουμε και να γράψουμε ιστορία!».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x