Γιώργος Ζαχαριάδης

Κάμπορα, σχεδόν όπως Βιτόλο…

Τελικά πρώτα ο άνθρωπος πεθαίνει και μετά του βγαίνει το χούι. Έφυγε ο Κάμπορα και ο Άρης έσπευσε να ανακοινώσει τη λύση της συνεργασίας με τον Αργεντίνο.

Τελικά πρώτα ο άνθρωπος πεθαίνει και μετά του βγαίνει το χούι. Έφυγε ο Κάμπορα και ο Άρης έσπευσε να ανακοινώσει τη λύση της συνεργασίας με τον Αργεντίνο.

Στην ανακοίνωση για την αποχώρηση του πρώτου σκόρερ της ομάδας αναφέρεται ότι, «μετά από δικό του αίτημα για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους», λύθηκε το συμβόλαιό του, επειδή, «η ΠΑΕ ΑΡΗΣ έδειξε σεβασμό απέναντι σε ένα ποδοσφαιριστή που τίμησε την φανέλα του ΑΡΗ».

Του Γιώργου Ζαχαριάδη
zahariadis@sday.gr


Και πολύ καλά έκανε, αν πραγματικά ισχύει κάτι τέτοιο και υπάρχουν τόσο σοβαροί λόγοι που αναγκάζουν τον Κάμπορα να αποχωρήσει.

Και στο κάτω κάτω της γραφής, αν τυχόν ήθελε να φύγει, πώς να τον κρατήσεις; Είναι προτιμότερο να φύγει. Μόνο που συνήθως δεν φεύγει από μόνος του… Ή λοιπόν υπάρχουν πραγματικά οι οικογενειακοί λόγοι ή υπάρχουν οικονομικοί λόγοι.

Αν προκύπτουν οικονομικοί λόγοι, σίγουρα δεν ανακοινώνεις ότι υπήρχαν οικογενειακοί. Για την ακρίβεια, δεν ανακοινώνεις τίποτε που αφορά σε οικογενειακό πρόβλημα και αν θα γίνει κάτι τέτοιο, θα το κάνει μόνον ο ίδιος. Αφορά τον ίδιο και μόνον αυτόν. Το να ανακοινώνεις ότι υπάρχουν οικογενειακοί λόγοι τους οποίους επικαλείται προκειμένου να ζητήσει τη λύση της συνεργασίας του και την επιτροφή του στην πατρίδα, αφορά τον ίδιο αποκλειστικά. Δεν θα πρέπει καν να τον ρωτήσεις αν σε μια ανακοίνωση θα πρέπει να αναφερθείς σε οικογενειακούς λόγους.

Αυτά, είναι ίσως μερικές λεπτομέρειες, για όλους μας, αλλά, με συγχωρείτε, έτσι το αντιλαμβάνομαι.

Πάμε παρακάτω, στο ζουμί.

Ξέρω ότι θα ξύσω μερικές πληγές που θα ήταν προτιμότερο να μην εκτεθούν στο φως του ήλιου.
Η περσινή ιστορία με τον Βιτόλο, που, σύμφωνα με τον εκτελεστικό διευθυντή του Άρη, δεν θα κατέληγε πουθενά αλλού εκτός από τον Αρη, εφόσον αποχωρούσε από τη Σαταντέρ, δημιούργησε ένα μοναδικό προηγούμενο.

Στο… προηγούμενο αυτό, είχε προστεθεί η συμφωνία του ΠΑΟΚ με τον Παπάζογλου, από τα μέσα τις περιόδου 2008-9 και μόλις ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα, φόρεσε τα ασπρόμαυρα.

Στη διάρκεια της περιόδου που ακολούθησε, αναπτύχθηκαν ένα σωρό σενάρια για τον Κάλβο, τον Νέτο και όποιον άλλο έφευγε από τον Άρη και θα είχε θέση στην Τούμπα. Μάλιστα, προσφάτως έγινε σύσταση στον Ζαγοράκη για την επένδυση της Νέας Μεσήμβριας, ως άκρως επιτυχημένη εφόσον η τροφοδοσία μπορεί να γίνεται από άλλη κατεύθυνση…

Σε επίπεδο καζούρας και… φαγούρας, υπάρχουν αρκετά ακόμη αποφθέγματα που δίνουν ουσιαστικά τις πραγματικές διαστάσεις μιας μονόδρομης σχέσης, όπως έχει αναπτυχθεί μετά τον Παπάζογλου και τον Βιτόλο.

Ο Βιτόλο πήγε στον ΠΑΟΚ, υπέγραψε ένα μεγάλο συμβόλαιο και η διοίκηση του Άρη φρόντισε να μετατοπίσει τις ευθύνες στην προηγούμενη διοίκηση που είχε φροντίσει να απομακρύνει τον Βιτόλο από την ομάδα, με αποτέλεσμα να καταλήξει στην Τούμπα. Σε αυτό δεν είχε άδικο, καθότι, είναι γνωστό ότι η τακτική του πρώην προέδρου Λάμπρου Σκόρδα δημιουργούσε έντονες αντιπαραθέσεις ακόμη και με τους ποδοσφαιριστές. Ο ΠΑΟΚ βρήκε πρόσφορο έδαφος και προσέγγισε Βιτόλο και Σαταντέρ για να αποκτήσει τον Βιτόλο, που δεν θα πήγαινε πουθενά αλλού, εκτός από τον Άρη, όσον αφορά τον ελληνικό χώρο. όσο για τις ρήτρες και τα δικαιώματα του Άρη έναντι μιας μετακίνησης του Βιτόλο ακούστηκαν τόσα πολλά, που αν τα συγκεντρώσει ο πρόεδρος του Άρη και τα μετατρέψει σε ευρώ, δεν θα μείωνε τα συμβόλαια του Γκαρσία, του Κόκε και του Αντού. Χρήματα δεν ήρθαν ποτέ από την υπόθεση του Βιτόλο.

Στην περίπτωση του Κάμπορα, ένα ποσό της τάξης των 350 χιλιάδων αποτελεί ρήτρα υπέρ του Άρη που θα προέρχεται από όποια ελληνική ομάδα τον αποκτήσει.

Το ακούσαμε από την ίδια πηγή, αναπαράχθηκε από το υπόλοιπο κομμάτι της ΠΑΕ Αρης και δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ από τον Κάμπορα. Σημειώτεον, ο Κάμπορα δεν μίλησε ποτέ για οικογενειακούς λόγους. Για την ακρίβεια, δεν μίλησε γενικά.

Αν τελικά, το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ, που αυτή της στιγμή μοιάζει ανεμικό και απλά εξιτάρει το ΠΑΟΚτσήδικο αίσθημα, καθότι πρόκειται για τον πρώτο σκόρερ του Άρη, γίνει έντονο και πραγματικό, τι να περιμένουμε;
Να περιμένουμε από τον Κάμπορα να αρνείται την πρόταση του ΠΑΟΚ γιατί οι οικογενειακοί λόγοι τον υποχρεώνουν να επιστρέψει στην πατρίδα του;

Μήπως να περιμένουμε μεν να υπογράψει στον ΠΑΟΚ και να δούμε να εισπράττει ο Άρης 350 χιλιάδες;

Πάντως, όλο αυτό το σκηνικό με το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ τον Κάμπορα, στηρίζεται περισσότερο στην επιθυμία των ΠΑΟΚτσήδων να αναβιώσουν το περσινό κάζο με τον Βιτόλο και πολύ λιγότερο στην ανάγκη για την απόκτηση ενός ακόμη επιθετικού.
Τη στιγμή που γίνεται λόγος για πωλήσεις, για να ελαφρύνει το ταμείο του ΠΑΟΚ και να εξοικονομηθούν χρήματα για τις δύσκολες μέρες, δεν χωρά ένας πέμπτος επιθετικός.

Αν ο ΠΑΟΚ ήθελε να εντάξει έναν ακόμη επιθετικό στο δυναμικό του και καιγόταν να τον αποκτήσει αυτές τις μέρες, μετά την συμφωνία με τον Σαλπιγγίδη, ίσως να έκλεινε εδώ και καιρό τον Τσέζαρεκ. Ο Κροάτης, αν κανείς αναγνώσει με μεγαλύτερη προσοχή τις επιδόσεις του και την πορεία του, διατηρεί εμφανώς το προβάδισμα έναντι του Κάμπορα, στους περισσότερους τομείς.

Και σε αυτό το σημείο, επειδή ακόμη και από αρειανούς χαρακτηρίζεται «εγκληματική» η επιλογή της διοίκησης να «αφήσει» τον Κάμπορα, τον πρώτος της σκόρερ, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι αδικούν κατάφορα την προσθήκη του Τσέζαρεκ.
Την απαξιώνουν και ο Κροάτης αξίζει κάτι πολύ καλύτερο. Ελπίζω ότι θα δώσει απαντήσεις όταν θα ξεκινήσει Ευρώπη και πρωτάθλημα.

- Ωραία περάσαμε και σήμερα. Περιμένω τα σχόλιά σας. Κι από τους αγαπημένους μου (άσπονδους) μετανάστες.

-Το ότι ο ΠΑΟΚ δεν έκλεισε τον Γκουστάβο, ποδοσφαιριστή των 150 χιλιάδων, λίγο πριν ξεκιονήσει προετοιμασία ενόψει Champions league ή τέλος πάντων ενόψει πρόκρισης σε ομίλους του Europa League, αποδεικνύει ότι τα οικονομικά είναι μάλλον τραγικά. Εκτός κι αν οι άνθρωποι αντιλήφθηκαν ότι ο Αραμπατζής είναι καλύτερος και δεν ενθουσιάστηκαν με την επιλογή τους από τον περασμένο Ιανουάριο. Βέβαια, υπάρχει και κάτι άλλο: Τα οικονομικά δεν είναι τόσο τραγικά, αλλά, απλά δύσκολα και ο Γκουστάβο δεν ικανοποιεί τελικά τον ΠΑΟΚ, ούτε κι ο Αραμπατζής που είναι πιο πώληση-δανεισμό και θα αποκτηθεί κάποιος δύο φορές –τουλάχιστο- καλύτερος. Καλή τύχη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x