Live με τον Γιώργο Μαζιά

Ρώσικη ρουλέτα; Μακριά!

Τέρμα τα ψέματα. Σήμερα, έχει Ολλανδία-Βραζιλία. Αυτός είναι πρόωρος τελικός. Θα περάσει η «σελεσάο»; Μην είστε και τόσο σίγουροι. Σούπερ ομάδα έχει, αλλά και οι «οράνιε» δεν είναι κακοί. Κάθε άλλο.

Γράφει από το Γιοχάνεσμπουργκ ο Γιώργος Μαζιάς

Τέρμα τα ψέματα. Σήμερα, έχει Ολλανδία-Βραζιλία. Αυτός είναι πρόωρος τελικός. Θα περάσει η «σελεσάο»; Μην είστε και τόσο σίγουροι. Σούπερ ομάδα έχει, αλλά και οι «οράνιε» δεν είναι κακοί. Κάθε άλλο.

Μέχρι και παράταση, ακόμη και πέναλτι μπορεί να έχει το μενού. Οι Ολλανδοί ούτε που θέλουν να ακούνε για «ρώσικη ρουλέτα».

Σε τρία Euro (σερί μάλιστα) έμειναν έξω στα πέναλτι. Το 1992 στους «4» από τη Δανία, το 1996 από τη Γαλλία στους «8», το 1998 στο Μουντιάλ από τη Βραζιλία στα ημιτελικά και το 2000 από την Ιταλία πάλι στους «4». Το 2004 ξόρκισαν την κατάρα αποκλείοντας με ήρωα τον Ρόμπεν τους Σουηδούς.

Η παράδοση όμως είναι εναντίον τους… Οι Βραζιλιάνοι την πάτησαν το 1986 από τη Γαλλία, αλλά μετά βρήκαν τον τρόπο. Πήραν Μουντιάλ το ’94 στα πέναλτι, πέρασαν το ’98 πάλι στα πέναλτι τους Ολλανδούς.

Για το Γκάνα-Ουρουγουάη όλα είναι πιθανά. Οι Γκανέζοι είναι η ελπίδα της Αφρικής για διάκριση. Να δούμε αν οι Νοτιοαφρικάνοι θα γεμίσουν το «Σόκερ Σίτι» ώστε να υποστηρίξουν τη Γκάνα.

Ο Ασαμόα Γκιάν έχει πρώτη τύχη να βάλει γκολ για την Γκάνα. Ο βασικός φορ έχει πετύχει τα 7 από τα 11 τελευταία των «μαύρων αστέρων» μέσα στο 2010. Αγιου, Μπόατενγκ και Αμπεγιέ έχουν σκοράρει τα άλλα τέσσερα.

Φυσικά και προπονήθηκαν στα πέναλτι Βραζιλιάνοι και Ολλανδοί. Το τελευταίο παιχνίδι τους σε Μουντιάλ (ο ημιτελικός του 1998) κρίθηκε στη ρώσικη ρουλέτα υπέρ της «σελεσάο». Το 1994 είχε νικήσει και πάλι ο Ντούνγκα (ως παίκτης και αρχηγός) με 3-2 στα προημιτελικά. Θα κάνει το τρία στα τρία ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Βραζιλίας;

Ανησυχία στην Αργεντινή για τον Μέσι. Ο νεαρός άσος δεν προπονήθηκε αφού ήταν άρρωστος και ο Μαραντόνα έβαλε στη θέση του τον Παστόρε. Γρίπη έχει ο Λεονέλ, αλλά θα παίξει ότι κι αν γίνει. Ο Νιγηριανός αριστερός μπακ, Ταϊβό, είναι κοντά στην Ατλέτικο Μαδρίτης που δίνει 5 εκατ. Ευρώ στη Μαρσεϊγ για να τον αποκτήσει.

Στην Ισπανία συζητάνε και για την πρώτη κίνηση του πρώην τεχνικού της ΑΕΚ, Σέρρα Φερέρ, να πάρει στη Μαγιόρκα για προπονητή τον Μίκαελ Λάουντρουπ. Ο Φερέρ ανέλαβε πριν από λίγες μέρες πρόεδρος του συλλόγου των Βαλεαρίδων.
Ο Σένα δεν ήρθε στο Μουντιάλ με την Ισπανία. Ο Βραζιλιάνος με την ισπανική υπηκοότητα θα φύγει από τη Βιγιαρεάλ που του έβαλε πωλητήριο αντί 3 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Ντιέγκο Σόουζα, για τον οποίο είχε ενδιαφερθεί ο Ολυμπιακός πριν από λίγο καιρό, έφυγε από την Παλμεϊρας για την Ατλέτικο Μινεϊρο.

Ο Πάντελιτς φεύγει από τον Αγιαξ και πάει Γερμανία όπου έχει προτάσεις από Ντόρτμουντ και Σάλκε.

Ο Κροϊφ είπε ότι δεν θα πλήρωνε εισιτήριο για να δει αγώνα της Βραζιλίας. Ο Ντούνγκα απάντησε με ειρωνία: «Ο Ολλανδός δεν χρειάζεται να πληρώσει αφού παίρνει τζάμπα εισιτήρια από τη ΦΙΦΑ.

Η Βραζιλία παίζει «τελικό» κόντρα στην Ολλανδία, αλλά έχει κι άλλο θέμα για να ασχοληθεί. Αιτία είναι ο τραυματισμός του Ελάνο. Ο γιατρός της «σελεσάο», Ζοσέ Λουίς Ρούνκο και ο φυσιοθεραπευτής Λουίς Ροσάν φαίνεται ότι δεν έδωσαν την απαιτούμενη σημασία στο τραύμα του Βραζιλιάνου άσου με αποτέλεσμα αυτός να πάθει υποτροπή. Πλέον κινδυνεύει να χάσει όλο το υπόλοιπο του Μουντιάλ και ο Ντούνγκα είναι έξω φρενών. Ο γιατρός τα έριξε στον φυσιοθεραπευτή και το ανάποδο, αλλά άκρη δεν βγήκε. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Βραζιλίας είδε έναν από τους βασικούς του παίκτες να βγαίνει νοκ αουτ από ιατρικό λάθος και έχει θέσει θέμα στην ομοσπονδία. Με την επιστροφή της αποστολής στο Ρίο Ντε Τζανεϊρο είναι προφανές ότι αμφότεροι θα αντικατασταθούν.

Ο Ιρματόφ σφυρίζει το Αργεντινή-Γερμανία. Ηταν διαιτητής και στο ματς με την Ελλάδα. Ο Μαραντόνα λέει ότι τώρα πρέπει να βγάζει κάρτες σε κάθε σκληρό μαρκάρισμα κάτι που δεν έκανε σε εκείνο το παιχνίδι.

Προλήψεων συνέχεια: Θα νικήσει επιτέλους αφρικάνικη ομάδα στο «Σόκερ Σίτι»; Στα τρια προηγούμενα ματς που έγιναν στο γήπεδο του Γιοχάνεσμπουργκ και συμμετείχαν σε αυτά ομάδες από την «μαύρη ήπειρο», κανένα δεν έληξε υπέρ των αφρικάνων. Η Ν. Αφρική έμεινε στο 1-1 με το Μεξικό στην πρεμιέρα, η Ακτή έχασε 3-1 από τη Βραζιλία και η ίδια η Γκάνα που παίζει κόντρα στην Ουρουγουάη έχασε 1-0 από τη Γερμανία.

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΟΛΛΑΝΔΙΑ-ΒΡΑΖΙΛΙΑ 1
ΓΚΑΝΑ-ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ 1

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x