Live με τον Γιώργο Μαζιά

Από μικρό κι από «Τρελό» πας για… τελικό

Ο «Λόκο» (τρελός) Αμπρέου εκτέλεσε το πέναλτι α λα Πανένκα και η Ουρουγουάη πέρασε στους «4». Μόνο ένας τρελός θα χτυπούσε με σκαφτό πλασέ το τελευταίο πέναλτι. Ο Αμπρέου είναι τρελάρας και αξιοποίησε τις αποκρούσεις του «μικρού κάστορα». Ετσι φωνάζουν στη Λάτσιο τον Φερνάντο Μουσλέρα.

Γράφει από το Γιοχάνεσμπουργκ ο Γιώργος Μαζιάς

Ο «Λόκο» (τρελός) Αμπρέου εκτέλεσε το πέναλτι α λα Πανένκα και η Ουρουγουάη πέρασε στους «4». Μόνο ένας τρελός θα χτυπούσε με σκαφτό πλασέ το τελευταίο πέναλτι. Ο Αμπρέου είναι τρελάρας και αξιοποίησε τις αποκρούσεις του «μικρού κάστορα». Ετσι φωνάζουν στη Λάτσιο τον Φερνάντο Μουσλέρα.

Δυο πέναλτι έπιασε ο μικρός, αλλά δεν ήταν η πρώτη φορά. Το έχει ξανακάνει και στον τελικό του Κόπα Ιτάλια το 2009 αποκρούοντας τα πέναλτι των Κασάνο και Καμπανιάρο χαρίζοντας τον τίτλο στους «λατσιάλι» απέναντι στη Σαμπντόρια.

Από το 1970 είχε να περάσει σε τετράδα Μουντιάλ η Ουρουγουάη. Σαράντα χρόνια, πριν! Τότε αποκλείστηκε στα ημιτελικά από την Βραζιλία που τελικά στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια. Στο μυαλό του Φορλάν και της παρέας του όμως είναι να ανέβουν στον θρόνο για πρώτη φορά έπειτα από 60 χρόνια και το Μουντιάλ της Βραζιλίας. Εχουν περάσει 80 από τον πρώτο τους τίτλο!Από τότε, είχε να χάσει η Βραζιλία στο νότιο ημισφαίριο αγώνα του Μουντιάλ. Τότε της είχε κοστίσει τον τίτλο (2-1 από την Ουρουγουάη στο Μαρακανά), τώρα την είσοδο στους «8».

Ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά είχαν ο Μαραντόνα και οι υπόλοιποι Αργεντίνοι. Γιατί; Μα φυσικά για το νοκ άουτ της Βραζιλίας! Ο Ντιέγκο μπήκε στη συνέντευξη Τύπου και είδε τους μισούς να φοράνε πορτοκαλί μπλουζάκια. Εβαλε τα γέλια και δήλωσε συγκινημένος για την πρόκριση των Ολλανδών. Και κάτι παραπάνω θα ήθελε να δηλώσει, αλλά συγκρατήθηκε…

Ισως σκέφθηκε να μην ξεκαρδιστεί στα γέλια για το πάθημα των Βραζιλιάνων αφού το περιμένει σήμερα ο προημιτελικός με τη Γερμανία. «Ασε να περάσουμε και μετά γελάμε όσο θέλουμε», είπε ο Ντιέγκο. Εβαλε και για πρώτη φορά στη ζωή του γκολ με το κεφάλι ο Σναϊντερ. Για δεύτερη φορά στην ιστορία του Μουντιάλ σκοράρει εναντίον τερματοφύλακα ως αντίπαλος, συμπαίκτης του σε σύλλογο. Ο Σναϊντερ το έβαλε στον Ζούλιο Σέζαρ με τον οποίο είναι μαζί στην Ιντερ. Το 2006 το είχε κάνει πρώτος ο Ζιντάν κόντρα στον Κασίγιας στο 3-1 της Γαλλίας επί της Ισπανίας.

Ο Σναϊντερ πάει για καρέ μετά το τρεμπλ που έκανε με την Ιντερ (νταμπλ στην Ιταλία και Τσάμπιονς Λιγκ). Το ίδιο κυνηγά και ο Μιλίτο...Δεύτερο σερί Μουντιάλ που δεν πάει ημιτελικά η Βραζιλία. Το είχε ξαναπάθει σε τρία σερί (1982, 1986 και 1990).

Πρώτη φορά που βρέθηκε πίσω στο σκορ η Βραζιλία και κατάρρευσε. Δεν μπόρεσε να αντιδράσει και αποκλείστηκε. Η Ουρουγουάη έχανε, αλλά έμεινε όρθια. Το ίδιο και η Ολλανδία. Μόνο η Αργεντινή και η Παραγουάη δεν έχει βρεθεί να χάνουν για να δούμε την αντίδρασή τους.Το αήττητο σερί έφθασε στα 23 ματς για την Ολλανδία…

Από την άλλη οι «οράνιε» έδωσαν τέλος και στην κακοδαιμονία όταν έβρισκαν απέναντί τους Βραζιλιάνους προπονητές. Προσέξτε: Το 1994 και το 1998 νοκ άουτ από ημτελικά και τελικό αντίστοιχα κόντρα στη Βραζιλία του Παρεϊρα. Το 2004 αποκλεισμός από τον τελικό του Γιούρο από την Πορτογαλία του Σκολάρι που την έβγαλε έξω και το 2006 στους «16» (1-0).

Εγιναν παράλληλα και η Τρίτη ομάδα στην ιστορία που νικούν πάνω από μια φορά τη Βραζιλία σε Μουντιάλ. Εχουν δυο μαζί με την Ιταλία, ενώ τρεις νίκες έχει η Γαλλία. Ο Φελίπε Μέλο έγραψε αρνητική ιστορία. Εγινε ο πρώτος Βραζιλιάνος που βάζει αυτογκόλ έπειτα από 97 ματς της «σελεσάο» στο Παγκόσμιο κύπελλο.

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ-ΓΕΡΜΑΝΙΑ 2
ΙΣΠΑΝΙΑ-ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ 1

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x