Live με τον Γιώργο Μαζιά

Από Κόπα Αμέρικα πάλι… Euro!

Μπαίνεις στη «Μπιλντ» και ακούς το “don’t cry for me Argentina”. Οι Γερμανοί τραγουδάνε «Αουφίντερζεν Ντιέγο» και περιμένουν την Ισπανία για τη ρεβάνς του τελικού του Euro 2008 (1-0 οι «ρόχας»).

Γράφει από το Γιοχάνεσμπουργκ ο Γιώργος Μαζιάς

Μπαίνεις στη «Μπιλντ» και ακούς το “don’t cry for me Argentina”. Οι Γερμανοί τραγουδάνε «Αουφίντερζεν Ντιέγο» και περιμένουν την Ισπανία για τη ρεβάνς του τελικού του Euro 2008 (1-0 οι «ρόχας»).
Εκεί που περιμέναμε… Κόπα Αμέρικα στα ημιτελικά, μόνο η Ουρουγουάη πέρασε. Εξω Βραζιλία, Αργεντινή και Παραγουάη και μας προέκυψε πάλι…Euro. Oι 3 στις 4 από τη «γηραιά ήπειρο». Πάλι καλά γιατί στο Μουντιάλ του 2006 και οι τέσσερις ήταν από την Ευρώπη (Γαλλία-Πορτογαλία και Ιταλία-Γερμανία).

Εκανε πλάκα ο Μαραντόνα και οι Αργεντίνοι στους Βραζιλιάνους, αλλά πριν περάσουν καλά καλά 24 ώρες άρπαξαν την τεσσάρα από τη Γερμανία και πάνε σπίτι. «Ντιέγκο, να σε πάρουμε μαζί μας στο αεροπλάνο», έγραψε η «Λάνσε».
Τα… φέρετρα (!) που είχαν φτιάξει στην Αργεντινή με τη σημαία της Βραζιλίας πανηγυρίζοντας τον αποκλεισμό της «σελεσάο» τα πέταξαν στα σκουπίδια. Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μη λες…

«Είναι η πιο δύσκολη στιγμή στη ζωή μου», είπε ο Μαραντόνα που είπε ότι το 4-0 από τη Γερμανία είναι σαν να έφαγε στη μούρη γροθιά από τον θρυλικό μποξέρ, Μοχάμεντ Αλι.
Το περίφημο χταπόδι του ΟΜπερχάουζεν, Πάουλ, πάντως το είχε δείξει με τα πλοκάμια του: Γερμανία! Πέντε στα πέντε έχει και όλοι πια αναμένουν την «έμπνευση» του για τον ημιτελικό.

Ο Κασίγιας παραδέχθηκε ότι το πέναλτι του Καρντόσο το έπιασε χάρη στις συμβουλές του Πέπε Ρεϊνα πριν το παιχνίδι. Ο δεύτερος πορτιέρο της Ισπανίας είχε παρατηρήσει τον Παραγουανό ότι εκτελεί τα πέναλτι στα δεξιά. Ο «Σαν Ικερ» το θυμήθηκε και μπλόκαρε τη μπάλα.
Ο Βίγια έφθασε τα πέντε γκολ και έγινε ο πρώτος μετά τον Ριβάλντο και τον Ρονάλντο (2002) που σκοράρει σε τέσσερα σερί παιχνίδια Μουντιάλ. Εχασε και πέναλτι με την Ονδούρα για να είχε έξι γκολ τώρα στο ενεργητικό του. Τώρα θέλει να ισοφαρίσει το ρεκόρ των Φοντέν και Ζαϊρζίνιο που είχαν σκοράρει σε έξι παιχνιδια (1958 ο Γάλλος και το 1970 ο Βραζιλιάνος).

Εκεί που η Ισπανία δεν είχε αστοχήσει σε κανένα από τα 14 πέναλτι που είχε κερδίσει σε Παγκόσμιο Κύπελλο, έχει χάσει δυο σερί με Βίγια και Τσάμπι Αλόνσο.
Στην ίδια διοργάνωση δυο χαμένα πέναλτι είχε μόνο η Ν. Κορέα το 2002.
Ο Βίγια έφθασε τα 43 γκολ με την εθνική, ένα λιγότερο από τον Ραούλ που είναι ο ρέκορντμαν της «φούρια ρόχα». Ο νέος άσος της Μπαρτσελόνα έχει δυο ευκαιρίες (ημιτελικό και μικρό ή μεγάλο τελικό) για να τον ισοφαρίσει και να τον ξεπεράσει.

Ηταν η μεγαλύτερη ήττα της Αργεντινής σε Μουντιάλ μετά το 4-0 από την Ολλανδία του Κροϊφ το 1974. Η μεγαλύτερη παραμένει το 6-1 από την Τσεχοσλοβακία το 1958 στο Μουντιάλ της Σουηδίας. Με το ίδιο σκορ είχε χάσει από τη Βολιβία στα προκριματικά αυτού του Παγκοσμίου κυπέλλου.

Πόσο παίρνει ο Μαραντόνα; Αμοίβεται με 1,2 εκατ. Δολλάρια το χρόνο. Θα φύγει ή θα μείνει στο συμβόλαιό του; Μάλλον θα πει αντίο. Κάθισε βαριά η τεσσάρα…

Στο μηδέν έμεινε τελικά ο Μέσι. Ούτε ένα γκολ…
Τρίτη τεσσάρα για τα «Πάντσερ». Αυστραλία, Αγγλία, Αργεντινή. Τα 3 «Α» θύματά της «νατσιονάλμασαφτ»!
Το γκολ του Μίλερ ήταν το 200ο της Γερμανίας σε Μουντιάλ. Μόνο η Βραζιλία έχει και αυτή πάνω από 200 στη διοργάνωση.
Τα 13 γκολ σε πέντε ματς στη διοργάνωσε έφθασε η «νατσιονάλμασαφτ» (2,6 ανά παιχνίδι) και έχει την πρώτη επίθεση του τουρνουά αφήνοντας δεύτερη την Αργεντινή (10).

Ο Κασίγιας έπιασε το πέναλτι του Οσκαρ Καρντόσο και έγινε ο πρώτος γκολκίπερ που αποκρούει πέναλτι σε δυο διαφορετικές διοργανώσεις.
Για πρώτη φορά έπειτα από 80 χρόνια και το πρώτο Μουντιάλ χάνονται δυο πέναλτι στο ίδιο ματς. Τότε ήταν στο Αργεντινή-Μεξικό 6-3.

Ασχετο: Στην Αλ Αχλί θα συνεχίσει την προπονητική του καριέρα ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού, Τροντ Σόλιντ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x