Άρης Ασβεστάς

Μελισσανίδης, Πατέρας, Μαρινάκης… και άλλες ομορφιές!

www.sport-fm.gr

Αν εκτός του Μαρινάκη, ήταν ενεργοί στο ποδόσφαιρο ο Μελισσανίδης και ο Πατέρας, πολλοί ίσως να προέβλεπαν μια τιτανομαχία για το ποιος από αυτούς τους τρεις γίγαντες θα επικρατήσει στο γήπεδο και κυρίως στο παρασκήνιο. Στην πραγματικότητα όμως, βλέπουν φαντάσματα όσοι θα προέβλεπαν κάτι τέτοιο…

Αν μας δίδαξαν ένα πράγμα οι αλλεπάλληλες προσπάθειες της λίγκας να εκλέξει πρόεδρο, είναι ότι με Μελισσανίδη, Πατέρα και Μαρινάκη, θα είχαμε την πιο ήσυχη περίοδο στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Διότι εκτός από φιλαράκια που λέγεται πως είναι, φαίνεται να έχουν και τις ίδιες απόψεις για τη διοίκηση του συνεταιρισμού. Και δεν τα λέμε εμείς. Μόνοι τους τα λένε οι παράγοντες της λίγκας…

Και επειδή δεν θέλω να σας αφήνω στο σκοτάδι, σας λέω λοιπόν, ότι στη διάρκεια του εκλογικού Δ.Σ. της Πέμπτης, βγήκαν πολλά άπλυτα στη φορά. Ο Γιάννης Κόντης του Άρη κατηγορήθηκε ότι ψηφίζει Κανελλόπουλο επειδή έχει υποχρέωση στον Πατέρα. Ο Πέτρος Θεοδωρίδης του Πανσερραϊκού κατηγορήθηκε ότι ψηφίζει Κανελλόπουλο επειδή τον πήρε τηλέφωνο ο Μελισσανίδης. Η ΑΕΚ κατηγορήθηκε ότι υπέκυψε στις πιέσεις Μελισσανίδη για ψήφο στον Κανελλόπουλο, μήπως και… δει από εκείνον κανένα φράγκο! Όλα αυτά ειπώθηκαν και γράφτηκαν στα πρακτικά και πιθανόν να τα δείτε δημοσιευμένα σε πολλές εφημερίδες.

Εκτός Δ.Σ., οι «αντικανελλοπουλικοί» παράγοντες έλεγαν κι άλλα: Ότι ενώ ο Απόστολος Παπουτσάκης κατηγορούσε στο προηγούμενο συμβούλιο τον Κανελλόπουλο, αυτή τη φορά τον ψήφισε, λόγω του ότι λίγο νωρίτερα, ο Εργοτέλης είχε κλείσει φιλικό με τον Ολυμπιακό! Το ίδιο μπλοκ, υποστήριζε πως ο Κώστας Πηλαδάκης είχε μιλήσει στο τηλέφωνο με τον Γιώργο Σπανό και του είχε πει «Γιώργο, σκεφτόμουν να ρίξω λευκό, αλλά προχώρα, σε στηρίζω». Όμως ο Πηλαδάκης ψήφισε τελικά «λευκό» και έκρινε ουσιαστικά το αποτέλεσμα…

Τι έλεγα πριν τις εκλογές και τι τελικά έγινε; Σας έλεγα ότι πέραν του Ατρομήτου, τον Σπανό ψηφίζουν οι Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Αστέρας Τρίπολης, Ξάνθη, Πανιώνιος, Καβάλα, Λάρισα, ενώ προς τα εκεί φαίνεται να κλείνουν και οι Εργοτέλης, Ηρακλής που στα προηγούμενα Δ.Σ. ήταν απέναντι στον Κανελλόπουλο. Σας έλεγα επίσης ότι ο Κανελλόπουλος έχει τέσσερις σίγουρους (Ολυμπιακό, Ολυμπιακό Βόλου, Άρη, ΑΕΚ) και το πολύ να φτάσει τους έξι με τον Πανσερραϊκό και ίσως με την Κέρκυρα.

Τελικά, ο Κανελλόπουλος πήρε τον Πανσερραϊκό, αλλά πήρε αναπάντεχα ΚΑΙ τον Εργοτέλη ΚΑΙ τον Ηρακλή που γλυκοκοίταζαν προς την άλλη πλευρά! Παράλληλα, η Λάρισα και η Κέρκυρα ψήφισαν «λευκό», δημιουργώντας (σε συνεργασία) ένα νέο, μίνι και ουσιαστικά άτυπο μπλοκ, που ήθελε πρόεδρο τον Κώστα Πηλαδάκη!

Αναφορικά με τον τελευταίο, αποδείχτηκε τελικά πως δεν ίσχυαν οι φήμες που τον ήθελαν να απαντά αρνητικά στις προτάσεις που του έγιναν να αναλάβει την προεδρία. Ο Πηλαδάκης ήθελε να γίνει πρόεδρος, αλλά δεν βρήκε στηρίγματα! Και για τη στάση του να θέσει εν μέσω των εκλογών, τον εαυτό του στη διάθεση του σώματος, δέχτηκε σφοδρή επίθεση και από τα δύο μπλοκ! Συγκεκριμένα, του τα έχωσαν τόσο ο Μάκης Ψωμιάδης, όσο και ο Αχιλλέας Μπέος! Το ίδιο και ο Σπανός: η φράση του «κάποιοι συνάδελφοι μου δεν έχουν συνέπεια λόγων και πράξεων και έχουν άλλες λογικές», τον Πηλαδάκη αφορούσε…

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, ο Κανελλόπουλος πήρε τη ρεβάνς. Όπως ήταν φαβορί στις πρώτες εκλογές (που αναβλήθηκαν) και το «αντικανελλοπουλικό» μπλοκ μπλόκαρε την εκλογή του, έτσι και την Πέμπτη στο Δ.Σ., μπλοκαρίστηκε η (θεωρούμενη απ’ όλους ως βέβαιη) εκλογή του Σπανού.

Για να γίνει αυτό, πολλοί υποστηρίζουν πως ο Πατέρας και ο Μελισσανίδης έπαιξαν «μεγάλη μπάλα» στο παρασκήνιο. Μαζί με τον Μαρινάκη, είναι τρεις γίγαντες που στηρίζουν τον ίδιο άνθρωπο, όμως για διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Αν είναι να έχουμε τέτοια σύμπνοια στο ποδόσφαιρο, άντε βρε παιδιά, ασχοληθείτε πιο ενεργά! Όχι για να βγάλετε τον Κανελλόπουλο, αλλά για να βγάλετε το ποδόσφαιρο απ’ το αδιέξοδο. Διότι κινούμενοι στο παρασκήνιο (και αν βέβαια ισχύουν τα όσα λέγονται) το αδιέξοδο το δημιουργείτε ουσιαστικά εσείς!

Και τον μόνο που κάνετε χαρούμενο, είναι τον Μπέο, που θεωρεί πως όσοι δεν θέλουν Κανελλόπουλο, είναι με το μέρος του Τζίγκερ! Και η αλήθεια είναι πως αν υπάρχει ένας λόγος που δεν θέλω να τελειώσουν ποτέ αυτές οι… αιώνιες εκλογές, είναι για να μην πάψει ο Αχιλλέας να είναι μονίμως συντονισμένος στους 94,6 και να παρεμβαίνει σχεδόν κάθε φορά που βγαίνω να δώσω το ρεπορτάζ. Αληθινά το απολαμβάνω. Αλλά ο Αχιλλέας θέλει με το ζόρι να μιλήσω για «ήττα Τζίγκερ». Ε, άντε λοιπόν, ας βγάλει τον Κανελλόπουλο για να το πω! Τόσους… τιτάνες έχει στο πλευρό του!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x