Ειδήσεις

Σιζέφσκι: «Οι Έλληνες πάντα παίζουν με ψυχή»

Στην Εθνική ομάδα υποκλίθηκε ο ομοσπονδιακός τεχνικός των ΗΠΑ, Μάικ Σιζέφσκι, εν όψει του φιλικού αγώνα των δύο ομάδων την Τετάρτη στο ΟΑΚΑ.

Στην Εθνική ομάδα υποκλίθηκε ο ομοσπονδιακός τεχνικός των ΗΠΑ, Μάικ Σιζέφσκι, εν όψει του φιλικού αγώνα των δύο ομάδων την Τετάρτη στο ΟΑΚΑ.

«Είναι τιμή μας που βρισκόμαστε εδώ. Είναι σπουδαίο για την προετοιμασία μας που ήρθαμε σε δύο μεγάλες μπασκετικές χώρες, όπως η Ισπανία και η Ελλάδα. Έχω έρθει τέσσερις φορές στην Ελλάδα κι έχω αναπτύξει στενές σχέσεις με Έλληνες προπονητές. Ανυπομονώ για το παιχνίδι της Τετάρτης κι ελπίζω να παίξουμε καλά», τόνισε ο Αμερικανός τεχνικός και εξήρε το μαχητικό πνεύμα της Εθνικής: «Θα ήθελα πολλούς Έλληνες παίκτες στην ομάδα μου. Τους έμαθα καλά τα τελευταία χρόνια. Ο Διαμαντίδης είναι ένας ασυνήθιστος παίκτης, που παίζει εξαιρετική άμυνα κι έχει φοβερή πάσα. Ο Σπανούλης είναι τρομερά ανταγωνιστικός, ενώ και ο Σχορτσανίτης θα ήταν χρήσιμος για μας, αφού μας λείπει το ύψος. Όπως και ο Μπουρούσης, που μου αρέσει πολύ. Λίγοι ψηλοί είναι τόσο καλοί με την μπάλα στα χέρια. Οι ελληνικές ομάδες πάντα έπαιζαν με μεγάλη καρδιά και ψυχή και αυτό το λατρεύω για την Ελλάδα».

Όσο για το γεγονός ότι έχει στα χέρια του μία ολοκαίνουρια ομάδα, είπε: ««Το 2006 ήταν τέσσερα χρόνια πριν. Το 2008 κατακτήσαμε το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου με άλλη ομάδα και τώρα έχουμε άλλη ομάδα. Δεν έχει σημασία τι έγινε το 2006 ή το 2008. Τώρα έχουμε μία νεανική, αθλητική και πολύ ενθουσιώδη ομάδα που πιστεύουμε ότι θα παίξει καλά στο Μουντομπάσκετ», ενώ για τις δυσκολίες προσαρμογής που αντιμετωπίζουν οι παίκτες του στους κανονισμούς της FIBA, τόνισε: «Πρέπει να προσαρμοστούμε στους κανόνες που παίζονται διεθνώς. Υπάρχουν κάποιες διαφορές στα βήματα και πρέπει να συνηθίσουμε σε αυτές τις αλλαγές».

Για το δύσκολο δικό του έργο ανέφερε: «Σαν προπονητής πρέπει να προσαρμόζομαι στους παίκτες που έχω κι όχι να προσαρμόζονται αυτοί σε μένα. Οι παίκτες μου στο κολέγιο δεν είναι επαγγελματίες. Αυτή η ομάδα που είναι εδώ, αν εξαιρέσουμε τον Όντομ και τον Μπίλαπς, έχουμε νέους επαγγελματίες».

Όσο για τη πιθανότητα χρησιμοποίησης ζώνης είπε: «Ίσως παίξουμε ζώνη στο φιλικό. Δεν έχουμε τόσο ψηλή ομάδα και θα χρειαστεί να την εφαρμόσουμε κάποιες στιγμές. Στην πρώτη εβδομάδα προπονήσεων χάσαμε από τη φροντ λάιν τους Λόπεζ, Στούντεμαϊρ και Λι, δεν μπορέσαμε να βρούμε αντικαταστάτες και υποχρεωθήκαμε να αναπροσαρμόσουμε τα αγωνιστικά μας πλάνα. Όταν σου λείπουν τα ύψη, τα περιθώρια λάθους είναι μεγαλύτερα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x