Ειδήσεις

«Η Ελλάδα μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά»

Ικανή για μεγάλα πράγματα στο Μουντομπάσκετ της Τουρκίας χαρακτήρισε την Ελλάδα ο Ντέρικ Ρόουζ μιλώντας στο www.sport-fm.gr. Ο 22χρονος All Star γκαρντ, ηγέτης των Σικάγο Μπουλς και της περιφερειακής γραμμής των ΗΠΑ, συμπεριέλαβε την Εθνική μεταξύ των πιο ανταγωνιστικών ομάδων για μία θέση στο βάθρο. «Δεν κλείνω καμία πόρτα», η απάντησή του στο ερώτημα αν θα ερχόταν να παίξει στην Ελλάδα. Τι είπε για τη βαριά κληρονομιά της Dream Team, αλλά των «ταύρων» του Σικάγο.

Ικανή για μεγάλα πράγματα στο Μουντομπάσκετ της Τουρκίας χαρακτήρισε την Ελλάδα ο Ντέρικ Ρόουζ μιλώντας στο www.sport-fm.gr. Ο 22χρονος All Star γκαρντ, ηγέτης των Σικάγο Μπουλς και της περιφερειακής γραμμής των ΗΠΑ, συμπεριέλαβε την Εθνική μεταξύ των πιο ανταγωνιστικών ομάδων για μία θέση στο βάθρο. «Δεν κλείνω καμία πόρτα», η απάντησή του στο ερώτημα αν θα ερχόταν να παίξει στην Ελλάδα. Τι είπε το νούμερο ένα των ντραφτ του 2008 για τη βαριά κληρονομιά της Dream Team, αλλά των «ταύρων» του Σικάγο.

Συνέντευξη στον Χρήστο Ρομπόλη

Η ομάδα σας είναι καινούρια, με παίκτες που δεν έχουν αγωνιστεί ποτέ μαζί και μετράτε μόλις έναν μήνα προετοιμασίας. Πιστεύεις ότι έχετε αποκτήσει την απαιτούμενη χημεία για να κατακτήσετε το Μουντομπάσκετ;

«Σίγουρα έχουμε τις δυνατότητες για να τα καταφέρουμε. Είμαστε μία νεανική ομάδα και προπονούμαστε μαζί εδώ και λίγο καιρό, αλλά μέρα με τη μέρα συνεργαζόμαστε καλύτερα, ο ένας βρίσκει τον άλλο πιο εύκολα μέσα στο γήπεδο και αποκτούμε σχέσεις εμπιστοσύνης μέσα στο παιχνίδι. Αυτό που απομένει είναι να δείξουμε τι μπορούμε μέσα στο παρκέ. Να βγούμε εκεί έξω και να κερδίσουμε. Η προηγούμενη ομάδα των ΗΠΑ έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες και θέλουμε να επαναλάβουμε την επιτυχία».

Ποιες ομάδες θεωρείς πως θα είναι οι πιο ανταγωνιστικές στη μάχη των μεταλλίων στο επερχόμενο Μουντομπάσκετ;

«Η Ισπανία, που είναι παγκόσμια πρωταθλήτρια, αλλά και η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις πιο δυνατές ομάδες της διοργάνωσης. Όμως σχεδόν όλες οι ομάδες είναι επικίνδυνες και θα πρέπει να σεβόμαστε κάθε αντίπαλο. Αποτελεί πρόκληση για όλους να μας κερδίσουν και σίγουρα θα θέλουν να το πετύχουν σε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση, όπως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Εμείς από την πλευρά μας απλώς δεν θα πρέπει να τους το επιτρέψουμε αυτό».

Ποια είναι η γνώμη σου για την ελληνική ομάδα; Την έχεις παρακολουθήσει;

«Έχουμε δει κάποια επιλεγμένα στιγμιότυπα αγώνων της για να προετοιμαστούμε για το φιλικό, αλλά και κάποιες άμυνες που θα αντιμετωπίσουμε στο Μουντομπάσκετ. Είναι μια ομάδα με εξαιρετική χημεία, παίκτες που μπορούν να βρίσκονται με κλειστά μάτια μέσα στο παρκέ και την ικανότητα να σε εκτελέσουν από τα 6,25μ. Πιστεύω πως η Ελλάδα είναι ικανή να φτάσει πολύ ψηλά σε αυτή τη διοργάνωση».

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι αστέρες του ΝΒΑ έρχονται να αγωνιστούν στην Ελλάδα. Εσύ πώς θα έβλεπες την προοπτική να αγωνιστείς κάποια στιγμή στο μέλλον εδώ;

«Ειλικρινά δεν ξέρω. Δεν κλείνω ποτέ καμιά πόρτα και δεν γκρεμίζω καμία γέφυρα. Ποτέ δεν ξέρεις πώς θα βλέπω τα πράγματα αργότερα στην καριέρα μου. Είναι πολύ όμορφα στην Ελλάδα και δεν είναι καθόλου άσχημο μέρος για να αγωνιστεί κάποιος. Για την ώρα πάντως είμαι αφοσιωμένος στους Μπουλς και το ΝΒΑ».

Μετά το Μουντομπάσκετ αρχίζει μία δύσκολη σεζόν για σένα στο ΝΒΑ. Οι Μπουλς ενισχύθηκαν αρκετά το καλοκαίρι. Πόσο μακριά πιστεύεις ότι μπορεί να φτάσετε; Κάποιοι μιλούν ακόμη και για επιστροφή στην κορυφή μετά την εποχή του Τζόρνταν και του Πίπεν...

«Η ομάδα έκανε καλή δουλειά του καλοκαίρι και αποκτήσαμε παίκτες που θα μας βοηθήσουν, όπως ο Κάρλος Μπούζερ, ο Σι Τζέι Ουότσον, ο Ρόνι Μπρούερ και ο Κάιλ Κόρβερ, ενώ κρατήσαμε τον βασικό κορμό μας από την περασμένη σεζόν. Έχουμε μία πολύ καλή βάση ομάδας και όλες τις προϋποθέσεις για να πετύχουμε κάτι καλό. Είμαι αισιόδοξος για τη νέα σεζόν και ελπίζω να πετύχουμε ό,τι καλύτερο για την ομάδα και την πόλη του Σικάγο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x