Ευτυχής για την πρόκριση της ομάδας του παρουσιάστηκε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ισπανίας, Σέρτζιο Σκαριόλο, ενώ τόνισε πως είναι άδικο να αποκλείεται ένα δυνατό συγκρότημα, σαν το ελληνικό, στους «16» του Μουντομπάσκετ.

«Είναι κρίμα να φεύγει από τη διοργάνωση τόσο νωρίς μία τόσο καλή ομάδα. Η Ελλάδα είναι όπως πάντα δυνατός αντίπαλος. Είμαι πολύ περήφανος για την απόδοση των παικτών μου και το χαρακτήρα που έδειξαν. Καταφέραμε να επιστρέψουμε και στις δύο φορές που βρεθήκαμε πίσω στο σκορ. Σημαντική ήταν η βοήθεια των αναπληρωματικών, που είχαν πολύ καλή απόδοση και έδωσαν ανάσες στους βασικούς μας. Τώρα έχουμε κάποιες ημέρες ξεκούρασης μέχρι την αναμέτρηση με τη Σερβία, που είναι ένας πολύ δυνατός αντίπαλος», τόνισε ο Ιταλός τεχνικός.

Ο Ρίκι Ρούμπιο τόνισε: «Ήταν ένα πολύ σκληρό παιχνίδι. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη νίκη. Δεν ήταν εύκολο. Αντιμετωπίζουμε προβλήματα απέναντι σε ομάδες που παίζουν τόσο δυνατά. Η άμυνα ζώνης ήταν κλειδί σε κάποιες στιγμές, γιατί μας έδωσε τη δυνατότητα να επιστρέψουμε στο ματς. Ο Ναβάρο και ο Ρούντι σε κρίσιμες στιγμές πέτυχαν καθοριστικά καλάθια, ενώ ήμασταν εύστοχοι στις βολές. Η καλή παράδοση απέναντι στην Ελλάδα βοηθά στην ψυχολογία, αλλά κάθε διοργάνωση είναι διαφορετική», ενώ για τον αγώνα με τη Σερβία στα προημιτελικά, ανέφερε: «Η Σερβία είναι νεανική ομάδα, αλλά με πολύ ταλέντο».

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ