Ειδήσεις

Το τέλος μιας ωραίας εποχής

Την απόφασή του να αποσυρθεί από την Εθνική ομάδα μπάσκετ ανακοίνωσε, εμφανώς συγκινημένος, ο Δημήτρης Διαμαντίδης μετά την ήττα της Εθνικής από την Ισπανία για τη φάση των "16", που σήμανε και τον αποκλεισμό από το Μουντομπάσκετ.

Την απόφασή του να αποσυρθεί από την Εθνική ομάδα μπάσκετ ανακοίνωσε, εμφανώς συγκινημένος, ο Δημήτρης Διαμαντίδης μετά την ήττα της Εθνικής 80-72 από την Ισπανία για τη φάση των "16", που σήμανε και τον αποκλεισμό από το Μουντομπάσκετ.

«Αυτή ήταν η τελευταία μου συμμετοχή με την Εθνική. Το τελευταίο μου παιχνίδι. Ευχαρίστησα όλους τους συμπαίκτες μου. Πέρασα πάρα πολύ έντονες στιγμές μαζί τους όλα αυτά τα χρόνια. Είναι πολύ σημαντικό για έναν παίκτη να αγωνίζεται στην Εθνική. Κάθε κύκλος όμως κλείνει και η ζωή συνεχίζεται. Για μένα η Εθνική τελείωσε. Επαναλαμβάνω, είμαι πολύ ευτυχισμένος που έζησα όλα αυτά τα πράγματα, όλες αυτές τις στιγμές με αυτή την ομάδα και με αυτούς τους συμπαίκτες», τόνισε αρχικά ο «Μήτσος» συγκινώντας τους πάντες.

Για το αν θεωρεί ότι υπάρχουν κι άλλοι παίκτες που σκέφτονται να ακολουθήσουν την πορεία του και να αποσυρθούν από την Εθνική, υποστήριξε:

«Δεν ξέρω τι θα κάνουν τα υπόλοιπα παιδιά, αλλά εγώ πριν, στα αποδυτήρια, τους είπα ότι είναι το τελευταίο μου παιχνίδι, η τελευταία μου συμμετοχή με την Εθνική. Τους ευχαρίστησα για όλες τις απίστευτες στιγμές που ζήσαμε. Δόξα τω Θεώ ήμασταν τυχεροί που φέραμε επιτυχίες με το εθνόσημο».

«Έζησα καλές και κακές στιγμές σε αυτή την ομάδα. Κατακτήσαμε ένα ευρωπαϊκό. Δεν μπορείτε να αντιληφτείτε πόσο μεγάλη χαρά ήταν αυτό το πράγμα για εμάς τους παίκτες. Πήραμε μία δεύτερη θέση σε Παγκόσμιο. Κερδίσαμε τους Αμερικανούς. Ζήσαμε πολύ έντονες και μεγάλες στιγμές. Είχαμε όμως και τις ατυχίες μας. Αυτή η ομάδα πάντως αξίζει συγχαρητήρια. Έχει δείξει όλα αυτά τα χρόνια δείγματα μεγάλης ομάδας. Αυτό που πρέπει να κάνουμε τώρα είναι να στηρίξουμε τα νέα παιδιά που έχουν μπει στην ομάδα, τα οποία είναι πολύ ικανά και με τη στήριξή μας θα τα καταφέρουν», », πρόσθεσε.

Για την ήττα και το παιχνίδι κόντρα στους Ισπανούς, είπε: «Η Ισπανία είναι μία μεγάλη ομάδα με πάρα πολύ καλούς παίκτες και αυτό το γνωρίζουμε όλοι. Δεν τα καταφέραμε σήμερα. Αμυντικά, κάναμε ένα καλό παιχνίδι, κάποια στιγμή κατάφέραμε να προηγηθούμε με έξι πόντους, αλλά τελικώς χάσαμε. Σε ένα παιχνίδι μπορεί να μη βγει τίποτα από όλα όσα έχεις σχεδιάσει πριν από αυτό. Σήμερα χάσαμε, αν και ήμασταν εύστοχοι στα σουτ. Δεν έχω δει τα στατιστικά του ματς, αλλά μάλλον κάναμε πολλά λάθη σε άλλους τομείς".

Ερωτηθείς για τον ντόρο που δημιουργήθηκε έπειτα από το παιχνίδι με τη Ρωσία, όταν πολλοί κατηγόρησαν την Εθνική για το ότι έκατσε να χάσει με κάτω τα χέρια για να επιλέξει αντίπαλο στην φάση των «16», ο 30χρονος γκαρντ ισχυρίστηκε:

«Στόχος ήταν να πλασαριστούμε σε μία θέση, μια και είναι παιχνίδι στρατηγικής, ώστε να δούμε ποιοι θα είναι οι αντίπαλοι μας. Σίγουρα δεν ήμασταν απόλυτα συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι, αλλά δεν θα συμφωνήσω με τις δηλώσεις του κ. Μπλατ, τον οποίο σέβομαι κιόλας. Μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά δουλεύουμε μαζί περίπου δύο μήνες. Δεν μπορεί κανείς να μας στερήσει αυτό το πράγμα».

Κλείνοντας, επιχειρώντας να κάνει έναν απολογισμό για την παρουσία της Εθνικής στο Μουντομπάσκετ της Τουρκίας, επεσήμανε:

«Σίγουρα δεν είμαστε τόσο ευχαριστημένοι από την παρουσία μας σε αυτό το Μουντομπάσκετ. Θέλαμε να προχωρήσουμε, να φτάσουμε πιο ψηλά και να δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας. Δεν είναι εύκολο να φτάνει μία ομάδα ψηλά σε όλες τις διοργανώσεις".

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x