Γιώργος Ζαχαριάδης

Τρία λάθη και μια… Βιγιαρεάλ

Αν υποθέσουμε ότι η επιλογή του Μπερέτα και του Δερμιτζάκη ήταν τα πρώτα δύο λάθη της περιόδου, τότε, για την παραμονή του Χάβου στον πάγκο, θα μου επιστρέψετε να μιλήσω για τρίτο λάθος της διοίκησης.

Αν υποθέσουμε ότι η επιλογή του Μπερέτα και του Δερμιτζάκη ήταν τα πρώτα δύο λάθη της περιόδου, τότε, για την παραμονή του Χάβου στον πάγκο, θα μου επιστρέψετε να μιλήσω για τρίτο λάθος της διοίκησης.

Αν η απαίτηση να αντικατασταθεί άμεσα ο Δερμιτζάκης είναι παράλογη, ακόμη και μια εβδομάδα με υπηρεσιακό προπονητή, μέχρι να προκύψει ο επόμενος, θα τη θεωρούσαμε λογική εξέλιξη.

Του Γιώργου Ζαχαριάδη
zahariadis@sday.gr


Με το Χάβο να έχει τη ταμπέλα του προσωρινού, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε τη Βιγιαρεάλ στο "Μαδριγάλ" και τώρα την υποδέχεται στην Τούμπα, σαν να μην πέρασε μια μέρα. Κι όμως, θα συμπληρωθούν δύο εβδομάδες και πέντε αναμετρήσεις.

Κυκλοφορεί αυτό το «όσο κερδίζει με το Χάβο, η διοίκηση έχει χρόνο για να επιλέξει και να διαπραγματευτεί με μεγαλύτερη σιγουριά».

Να συμφωνήσουμε ότι η πίεση του χρόνου δεν είναι ο καλύτερος σύμβουλος. Αλλά, αν υποθέσουμε ότι το θέμα προπονητή έχει προκύψει οριστικά μετά το ντέρμπι με τον Άρη, τότε ήδη έχει κυλήσει πολύς χρόνος και μάλλον καθυστερούμε.

Επίσης, φαίνεται άδικο και είναι πραγματικά για τον Ιωακείμ (Χάβος), που θα χρεωθεί μια ήττα (την πρώτη γενικότερα ή την πρώτη εκτός προγράμματος) και τότε θα υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη πίεση προς τη διοίκηση, που δεν θα έχει ούτε κι αυτή τη δικαιολογία ότι «όσο κερδίζει με Χάβο, δεν προχωρά σε νέο προπονητή».

Θα μπορούσαμε να κατηγορήσουμε τη διοίκηση για προχειρότητα σε σχεδιασμό και αποφάσεις, ειδικά φέτος, που αφορούν στο θέμα προπονητή. Αλλά, μάλλον δεν θα ήταν χρήσιμο. Ας πούμε μόνο ότι έπρεπε ήδη να γίνει η αντικατάσταση του Δερμιτζάκη.

Βέβαια, αυτό που μπορεί να κατανοήσει κανείς είναι το οικονομικό. Αν δεν υπάρχουν χρήματα να πάρεις τον Γκρος και τον Λε Γκουέν, δεν περνάς έξω από το μαγαζί τους… Αφού δεν μπορείς να τους φέρεις στον ΠΑΟΚ, γιατί να συζητάμε τόσο καιρό για προπονητές του εκατομμυρίου;

Εκτός κι αν τελικά δεν είναι αποκλειστικά και μόνο το οικονομικό, αλλά, υπάρχουν και άλλα θέματα που δεν γνωρίζουμε και δεν μας έχουν πει από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Πάντως, από όσα γράφονται, το οικονομικό είναι το πρόβλημα.

Σε αυτό το πρόβλημα δεν αποκλείεται να δώσει οριστική λύση μια νίκη επί της Βιγιαρεάλ, στην Τούμπα. Αν τα καταφέρει ο ΠΑΟΚ αυτό το παιχνίδι, μπορεί να αποφέρει πάνω από δύο εκατομμύρια γιατί συνδυάζεται με την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League.

Αντιλαμβάνεστε ότι θα αποκτήσει αβαντάζ σε οποιαδήποτε διαπραγμάτευση με τους προπονητές του εκατομμυρίου, οι οποίοι θεωρούνται σίγουρη λύση. Με αυτό το σκεπτικό στράφηκε σε τόσο ακριβούς προπονητές η διοίκηση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x