Ελλάδα

Εξάστερε, το μεγαλείο σου... (pics)

Συγκίνηση, δάκρυα, περηφάνια για το ένδοξο παρελθόν κι ανυπομονησία για το μέλλον συνέθεσαν το παζλ της γιορτής του Παναθηναϊκού. Έκλαψαν όλοι με Π. και Θ. Γιαννακόπουλο, αποκαλυπτήρια με νίκη.

Τι να πρωτοπείς και τι να κρατήσεις από ένα τέτοιο μοναδικό βράδυ...

Ο κόσμος κατέκλυσε -όπως αρμόζει σε τέτοιες γιορτές- το κλειστό του ΟΑΚΑ, όπου ο Παναθηναϊκός τίμησε το ένδοξο παρελθόν, την ιστορία του και γέμισε με περηφάνια τους απανταχού φίλους τους.

Στιγμές... αιώνιες, με την 23η Σεπτεμβρίου 2015 να μένει για πάντα χαραγμένη στην μνήμη.

Παράλληλα, έγιναν τα αποκαλυπτήρια της νέας ομάδας, με τους νέους παίκτες και τον νέο προπονητή, όπου οι πράσινοι επικράτησαν 66-56 της Παρτιζάν, έχοντας τον Πάβλοβιτς να κάνει «όργια».

inner

Τα πάντα ήταν άκρως συγκινητικά.. Δεν είναι και λίγο να βλέπεις ξανά τον Βράνκοβιτς και τον Μποντίρογκα από κοντά (τουλάχιστον για τους Αλβέρτη, Διαμαντίδη, Φώτση υπάρχει πιο συχνή επαφή). Παίκτες που συνέδεσαν το όνομά τους με την γιγάντωση του Εξάστερου στην Ευρώπη.

inner

inner

Οι πέντε τους λοιπόν βγήκαν ένας-ένας από τη φισούνα και αποθεώθηκαν από 16.000 φίλους του τριφυλλιού. Ο Στόγιαν είπε «είστε οι καλύτεροι οπαδοί, είμαι περήφανος», ο Μποντίρογκα μίλησε στα ελληνικά, λέγοντας -εν μέσω... χαλασμού- «Σας αγαπώ, είστε πάντα μέσα στην καρδιά μου».

inner

Ο... παντοτινός αρχηγός, Φραγκίσκος Αλβέρτης έστειλε το μήνυμα που 'χε στείλει κι όταν αποσύρθηκε. «Και στις χαρές και στις λύπες μαζί»! Ο Φώτσης επιβεβαίωσε πως όλοι στον Παναθηναϊκό είναι οικογένεια και δουλεύουν για το σύνολο, ενώ όταν βγήκε ο Διαμαντίδης αγκαλιά με την κόρη του, έπεσαν τα... τσιμέντα.

inner

inner

Σε πανδαιμόνιο στο ΟΑΚΑ, λοιπόν, ο 3D είπε: «Είμαι χαρούμενος που ανήκω σε αυτή την ομάδα. Οι παίκτες έρχονται και φεύγουν, η ομάδα θα 'ναι πάντα εδώ. Σας θέλουμε πάντα κοντά μας στα εύκολα και τα δύσκολα».

inner



Η χρυσή πεντάδα -όπως ψηφίστηκε απ' τους φίλους της ομάδας- βραβεύτηκε απ' τον Θανάση Γιαννακόπουλο και στη συνέχεια πήγε μπροστά από τη Θύρα 13 και αποθεώθηκε. Και δεν έφτανε το ήδη φορτισμένο κλίμα, ήρθε και η δήλωσή του εμβληματικού παράγοντα να... αποτελειώσει άπαντες: «Θέλω να κάνω μια παράκληση. Όταν πεθάνω, να με θάψετε με τη σημαία του Παναθηναϊκού», τόνισε και «έσβησε» η φωνή του από τα δάκρυα.

inner

Ανατριχίλα για Παύλο Γιαννακόπουλο

Η πιο συγκινητική στιγμή της βραδιάς ήταν μακράν οι τιμές στον Παύλο Γιαννακόπουλο. Όπως είχε ανακοινωθεί προ ημερών, ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός όχι μόνο βράβευσε τον μεγαλύτερο παράγοντα του συλλόγου, αλλά έδωσε και το όνομά του στο κλειστό της Λεωφόρου, στον ιστορικό «Τάφο του Ινδού». Το βίντεο και μόνο που έπαιξε για χάρη του μεγάλου διοικητικού ηγέτη του Εξάστερου (με στιγμές από τα τρόπαια που σήκωσε, τους μεγάλους παίκτες που έφερε στους πράσινους, με δηλώσεις του, με αγκαλιές του) ήταν αρκετό να σε συγκινήσει. Να σε κάνει να σε πάρουν τα ζουμιά...

inner

Όταν, δε, πήρε το μικρόφωνο δακρυσμένος και είπε λακωνικά: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους σας. Σε όλους τους Παναθηναϊκούς που βρίσκεστε σήμερα κοντά μας», τότε δεν άντεξε κανείς... Και το πιο απλό που μπορούσε να προσφέρει ο κόσμος σε αυτόν τον άνθρωπο -όπως κι έκανε- ήταν το παρατεταμένο χειροκρότημα που προκάλεσε ανατριχίλα, ρίγος.

inner

inner

inner

inner

inner

inner

Είχαμε και φιλική νίκη!

Τα αποκαλυπτήρια της φανέλας έγιναν νωρίτερα, ωστόσο οι φίλοι του Παναθηναϊκού είχαν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δουν τη νέα ομάδα που χτίζει ο Σάσα Τζόρτζεβιτς, όσο κι αν... αναγκαστικά το ματς με την Παρτιζάν πέρασε σε... δεύτερη και τρίτη μοίρα.

Οι πράσινοι πάντως έβγαλαν διάθεση στην άμυνα, είχαν κάποια πραγματικά... εκρηκτικά διαστήματα στην επίθεση (με αιφνιδιασμούς και ωραίο passing game) και επικράτησαν 66-56. Σίγουρα δεν υπήρχε άψογος ρυθμός μπροστά, με τον Σάλε να κάνει άπειρες αλλαγές και μερικούς παίκτες να συνυπάρχουν μόλις για ώρες.

inner

Η τρίτη περίοδος ήταν η καλύτερη για το τριφύλλι που άνοιξε τη διαφορά απέναντι στους Σέρβους. Αποκάλυψη ο Πάβλοβιτς ο οποίος έδειξε «αυτοκρατορικός» τελειώνοντας το ματς με 16 πόντους, 11 είχε ο Φελντέιν, 7 κι 6 ασίστ ο Καλάθης, από 4 πόντους οι Ραντούλιτσα-Κούζμιτς που έπαιξαν λίγο, περίπου 10'. Μοναδική σκιά όλης της γιορτής ο σοβαρός τραυματισμός του Μποχωρίδη, ο οποίος υπέστη κάταγμα περόνης.

Τα δεκάλεπτα: 20-14, 34-26, 55-36, 66-56

Παναθηναϊκός: Πάβλοβιτς 16, Χαραλαμπόπουλος 8, Μποχωρίδης 5, Γιάνκοβιτς 3, Φώτσης 4, Ραντούλιτσα 4, Φελντέιν 11, Διαμαντίδης 2, Καλάθης 7 (6 ασίστ), Παπαγιάννης 2, Λούντζης, Κούζμιτς 4


Αποστόλης Σπυρόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x