Euroleague

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού

Οι Σλούκας και Λαρεντζάκης ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές του Ολυμπιακού στη νίκη επί της Μακάμπι, αλλά υπήρχαν και… κρυφοί «ήρωες».

Ο Ολυμπιακός πήρε μεγάλη νίκη στην παράταση (89-87) μέσα στο Τελ Αβίβ απέναντι στη Μακάμπι και οι μεγάλοι πρωταγωνιστές ήταν αναμφίβολα οι Σλούκας και Λαρεντζάκης.

Η βαθμολογία των παικτών (με άριστα το 10):

Χαραλαμπόπουλος (6): Ξεκίνησε βασικός, έπαιξε περίπου 15 λεπτά και έβαλε 5 πόντους. Γενικά θετική η παρουσία του, αλλά δεν έκανε τη διαφορά, ενώ θα μπορούσε να βάλει και μερικά ανοικτά σουτ (0/4 τρίποντα).

Λαρεντζάκης (10): Η μισή νίκη ανήκει σε εκείνον. Μπήκε κάποια στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο και από τότε δεν… βγήκε, δικαιώνοντας απόλυτα τον Μπαρτζώκα για την επιλογή του. Αμυνάρες, καλαθάρες και ψύχραιμος στις βολές. Σχεδόν… τέλειος.

Σπανούλης (1): Από τις σπάνιες φορές που ο αρχηγός περνάει… απαρατήρητος από το ματς, ενώ φάνηκε να εκνευρίζεται με τους διαιτητές όταν τον χρέωσαν το δεύτερο φάουλ του. Τα 5:08’’ συμμετοχής λένε πολλά…

Σλούκας (10): Είναι σε… mode ηγέτη. Το απέδειξε και στο Τελ Αβίβ. Σχεδόν 40 λεπτά στο παρκέ, νταμπλ-νταμπλ, κάνοντας σχεδόν τα πάντα. Εκείνος με τις βολές του κράτησε ζωντανό τον Ολυμπιακό στο ματς, διαμορφώνοντας το 73-73 της κανονικής διάρκειας.

Μάρτιν (7): Πάλεψε πολύ, αλλά φάνηκε να ήταν επηρεασμένος από τον πρόσφατο τραυματισμό του, καθώς δεν έμπαινε στις φάσεις σαν τον «ταύρο» που έχουμε συνηθίσει. Σημαντική συμβολή με ένα επιθετικό ριμπάουντ και καλάθι σε «σκοτωμένο» σουτ του Βεζένκοβ, που κρατά τους Πειραιώτες στο τέλος της κανονικής περιόδου.

Βεζένκοβ (8): Έχει ξεκινήσει όχι άσχημα, αλλά η εικόνα του είναι… υπό του μηδενός. Όμως, προς το τέλος της κανονικής διάρκειας αρχίζει και ανεβάζει στροφές, βάζοντας καλάθια και παίρνοντας ριμπάουντ σε κρίσιμα σημεία του ματς.

Πρίντεζης (8): Κράτησε τον Ολυμπιακό επιθετικά, κυρίως στο πρώτο δεκάλεπτο. Στη συνέχεια… πάρκαρε, αλλά στην παράταση επέστρεψε και έδωσε τις μάχες του με τη «χρυσή» πεντάδα της παράτασης.

Ζαν-Σαρλ (6): Και ο Γάλλος μπορεί να πει κανείς ότι το πάλεψε. Έβαλε και κάποια καλάθια, πετυχαίνοντας συνολικά 8 πόντους. Αλλά, θα μπορούσε να βοηθήσει λίγο περισσότερο και θα έπρεπε να ήταν πιο συγκεντρωμένος, καθώς έκανε κάποια εύκολα λάθη.

Τζένκινς (7): Για ακόμη ένα παιχνίδι (σ.σ. μετά την Μπάγερν) δεν παίρνει ούτε μία προσπάθεια στην επίθεση. Στην άμυνα, όμως, ήταν εξαιρετικός κυνηγώντας τους προσωπικούς του αντιπάλους.

Έλις (6): Προς το… μέτριο η εμφάνιση του Αμερικανού. Για ακόμη μία φορά δεν απέφυγε τα εύκολα λάθη.

ΜακΚίσικ (6): Στο πρώτο του παιχνίδι μετά τον τραυματισμό του, έβαλε 10 πόντους. Κανείς δεν μπορεί να τον κατηγορήσει ότι είχε έλλειψη διάθεσης. Το αντίθετο. Αλλά, είχε και κακές αποφάσεις που κόστισαν στον Ολυμπιακό κατά τη διάρκεια του ματς, σε άμυνα και επίθεση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x