Κύπελλο Ελλάδας

Βλέπει οκτάδα ο Άρης διά… χειρός Μάντζιου!

Νίκη… μισή πρόκριση για τον Άρη με τη σφραγίδα του Άκη Μάντζιου! Ο Έλληνας τεχνικός έβαλε Μπερτόγλιο-Μαντσίνι και οι δυο τους «λύγισαν» τον Αστέρα (2-0).

«Καθάρισε» ο… Άκης Μάντζιος για τον Άρη!

Ο Έλληνας τεχνικός είδε την ομάδα του να μην πατάει καλά και να είναι ακίνδυνη, έριξε στη μάχη τους Μπερτόγλιο-Μαντσίνι και οι δυο τους σκόραραν για να δώσουν τη νίκη και το μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης στον Άρη κόντρα στον απογοητευτικό Αστέρα Τρίπολης (2-0).

Βλέπει οκτάδα ο Άρης που δείχνει να ξεπερνάει το ντεφορμάρισμά του αλλά και να αφήνει πίσω του τα αρνητικά αποτελέσματα των περασμένων εβδομάδων, με τον Αστέρα να κάνει κάκιστη εμφάνιση και να μην φτιάχνει ούτε… μισή φάση.

Στο μυαλό του κόουτς

Με το κλασικό 4-2-3-1 παρέταξε τον Άρη ο Ακης Μάντζιος. Ο Σιαμπάνης ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Σάκιτς, Ροζ, Δεληζήση και Γκάνεα στην τετράδα της άμυνας. Σάσα και Τζέγκο στον άξονα, με τους Σίλβα, Γκάμα και Ματέο Γκαρσία να αποτελούν τη μεσοεπιθετική τριπλέτα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Μάνο.

Ίδια διάταξη από την άλλη μεριά και από τον Μίλαν Ράσταβατς για τον Αστέρα Τρίπολης. Ο Τσιφτσής για ακόμη ένα ματς στην υπεράσπιση της εστίας, με τους Γκαρσία, Πασαλίδη, Σουάρεθ και Τασουλή στην άμυνα. Μπελόκ και Μουνάφο το δίδυμο στα χαφ, έχοντας μπροστά τους τους Καπίγια, Τιλίκα και Αλί Μπαμπά. Σε ρόλο σέντερ φορ ο Τζίμας.

Το ματς

Αναγνωριστικά κύλησαν τα πρώτα λεπτά του ματς. Ο ρυθμός κακός, τα λάθη αρκετά και το θέαμα κάτω του… μετρίου. Οι πολλές αλλαγές που υπήρχαν στις συνθέσεις είχαν ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει συνοχή στις δύο ομάδες και να μην βρίσκονται εύκολα μεταξύ τους οι συμπαίκτες! Ο Άρης είχε την κατοχή και τον έλεγχο, χωρίς αυτή η υπεροχή να του προσφέρει κάτι και ο Αστέρας από την άλλη μεριά έπαιζε πιο παθητικά και προσπαθούσε να χτυπήσει είτε στην κόντρα-επίθεση είτε μέσω κάποιων στατικών φάσεων, τις οποίες δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί.



Φάσεις δεν υπήρχαν, ούτε καν υποψία, με την πρώτη και καλύτερη του πρώτου μέρους να έρχεται για τον Άρη στο 23ο λεπτό, όταν ο Γκάμα έκανε την κάθετη στον Μάνο που «τρύπωσε» ανάμεσα στα αντίπαλα στόπερ αλλά το τελείωμά του σταμάτησε στο… κεφάλι του Τσιφτσή. Η συγκεκριμένη φάση άρχισε να «ζωντανεύει» το ματς, ο ρυθμός κάπως έφτιαξε αλλά και πάλι οι ευκαιρίες μπροστά στις δύο εστίες ήταν μηδαμινές. Ο Γκάμα στο μισάωρο έκανε μια τρομερή ατομική προσπάθεια ανάμεσα σε τρεις αντιπάλους, ωστόσο το σουτ που επιχείρησε κατέληξε στην αγκαλιά του Τσιφτσή και στα… καπάκια ο Μάνος έκανε κακό τελείωμα από καλή θέση μέσα στην περιοχή, στην τελευταία ενδιαφέρουσα στιγμή του πρώτου μέρους.



Ο Άρης είχε σπαταλήσει ένα ημίχρονο, με τους παίκτες του Αστέρα να παίζουν ρόλο σε αυτό αφού με το αμυντικό τους στιλ τον είχαν περιορίσει και δεν του επέτρεπαν να φανεί επικίνδυνος. Ο Γκάμα σπατάλησε ένα φάουλ σε καλό σημείο στο 50ο λεπτό και στην αμέσως επόμενη φάση ο Άρης άγγιξε το γκολ, αλλά το σουτ του Σάσα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας! Οι γηπεδούχοι είχαν μπει δυνατά, αλλά το ματς άρχισε και πάλι να… σβήνει. Ο Άκης Μάντζιος έβλεπε την ομάδα του να παίζει καλύτερα, αλλά να δυσκολεύεται στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου και αποφάσισε να κάνει τα… μαγικά του από τον πάγκο και τράβηξε «λαγό από το καπέλο». Έριξε Μπερτόγλιο και Μαντσίνι στη μάχη και αυτοί τον δικαίωσαν.



Αρχικά, στο 69ο λεπτό ο Σάκιτς έκανε ωραία σέντρα στο πρώτο δοκάρι και ο Μαντσίνι που είχε «τρυπώσει» στην αντίπαλη άμυνα έπιασε την γυριστή κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα πρώτο στο δεξί δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα για το 1-0. Και έξι λεπτά αργότερα, ο Μαντσίνι έφυγε στην αντεπίθεση, έσπασε στον Μπερτόγλιο που πήρε ένα πάρσιμο και με άψογο πλασέ από τα όρια της περιοχής δεν επέτρεψε στον Τσιφτσή να αντιδράσει, γράφοντας το 2-0. Ο Μάντζιος ήταν αυτός που είχε πάρει το ματς με τις κινήσεις του και οι παίκτες του στη συνέχεια διαχειρίστηκαν άψογα το προβάδισμά τους μέχρι το φινάλε.





MVP: Ο Άκης Μάντζιος! Ο προπονητής του Άρη έριξε στο παιχνίδι τους Μπερτόγλιο, Μαντσίνι και αμφότεροι σκόραραν για να δώσουν τη νίκη και το προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα τους κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης.

Ο μοιραίος: Ο Πασαλίδης έχει χάσει την μπάλα στον άξονα στο 75ο λεπτό και οι Μαντσίνι-Μπερτόγλιο κλέβουν και συνδυάζονται για να γράψουν το 2-0 και να «κλειδώσουν» τη νίκη… μισή πρόκριση για τον Άρη.

Η σφυρίχτρα: Ο Αριστείδης Βάτσιος δεν αντιμετώπισε προβλήματα, ενώ δεν του έκατσε και κάποια δύσκολη φάση. Στο 31ο λεπτό οι γηπεδούχοι ζητάνε πέναλτι για χέρι του Πασαλίδη πριν η μπάλα φτάσει στον Μάνο αλλά δεν είχε βρει και συνέχισε κανονικά το παιχνίδι.

Άρης (Άκης Μάντζιος): Σιαμπάνης, Σάκιτς, Γκάνεα, Ροζ, Δεληζήσης, Λούκας Σάσα, Τζέγκο, Σίλβα (84’ Κάτσε), Ματέο Γκαρσία (54’ Μπερτόγλιο), Μπρούνο Γκάμα (84’ Λόπεθ), Μάνος (65’ Μαντσίνι).

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Τσίφτσης, Γκαρθία, Τασουλής, Πασαλίδης, Σουάρεθ, Μπέλοκ, Μουνάφο (73’ Ριέρα), Λέο Τίλικα (63’ Κρέσπι), Καπίγια (64’ Σίτο), Αλί Μπαμπά (46’ Βαλιέντε), Τζίμας (87’ Κανελλόπουλος).

Έτσι παρακολουθήσατε την εξέλιξη του ματς μέσω του sportfm.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x