Stoiximan Super League

Έσωσε την απογοητευτική ΑΕΛ ο Μπάγιτς

Έπειτα από ένα κακό ποιοτικά ματς, ΑΕΛ και Βόλος έμειναν στο 0-0, με τον Μπάγιτς κρατάει όρθιους τους «βυσσινί», γλιτώνοντάς τους από τα χειρότερα.

Κατώτερη των περιστάσεων και της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί αποδείχθηκε για ακόμα μία αγωνιστική η ΑΕΛ, καθώς σε ένα ματς-τελικό για την ίδια, δεν έκανε ευκαιρία και έμεινε στο 0-0 κόντρα στον Βόλο μέσα στο «Αλκαζάρ». Αν, μάλιστα, κάποια από τις δύο ομάδες δικαιούται τη νίκη, αυτή ήταν του Άνχελ Λόπεθ.

Το σύνολο του Ισπανού τεχνικού ήταν ανώτερο καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, κρατώντας με ξεκούραστο τρόπο το μηδέν στην άμυνά του και στο 85’ έχασε την ευκαιρία του ματς, όταν ο Δουβίκας βγήκε τετ-α-τετ απέναντι στον Μπάγιτς, αλλά ο Σέρβος γκολκίπερ τον νίκησε κρατώντας τουλάχιστον τον βαθμό για την ομάδα του.

Έπειτα από 19 αναμετρήσεις, η ΑΕΛ παραμένει στην τελευταία θέση με 9 βαθμούς, μετρώντας 7 σερί αγώνες (σε όλες τις διοργανώσεις) χωρίς γκολ, ενώ ο Βόλος είναι 7ος με 24 βαθμούς.



Στο μυαλό των κόουτς

Η ανάγκη της ΑΕΛ να γίνει πιο δημιουργική και πιο επικίνδυνη στην αντίπαλη εστία, ανάγκασε τον Τζανλούκα Φέστα σε αναπροσαρμογή πλάνων, καθώς άλλαξε το κλασικό 5-3-2 σε 4-3-3, έχοντας τον Μιχαήλ σε ρόλο αριστερού μπακ, ενώ τριάδα στην επίθεση ήταν οι Ντουρμισάι, Ακούνια και Πινακάς.

Από τη δική του πλευρά, ο Άνχελ Λόπεθ δεν είχε λόγο να αλλάξει πολλά πράγματα σε όσα εφαρμόζει όλη τη σεζόν, παρατάσσοντας τους παίκτες του σε σχηματισμό 4-2-3-1, με τους Μπαρτόλο, Ρενάτο Σάντος και Νίκο Μαρτίνες πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Δουβίκα.

Το ματς

Όσοι προέβλεπαν μία αναμέτρηση σε χαμηλό τέμπο, με πολλές μονομαχίες και ελάχιστες ευκαιρίες, έπεσαν μέσα, καθώς η μπάλα παιζόταν στο κέντρο, τα φάουλ ήταν πολλά, με αποτέλεσμα για έναν ουδέτερο να είναι πολύ δύσκολο να παρακολουθήσει το παιχνίδι. Η ομάδα που είχε να παρουσιάσει κάτι εντός αγωνιστικού χώρου ήταν του Βόλου, που όμως ήταν απρόσεκτη στην τελική προσπάθεια, ενώ από την άλλη πλευρά, το σύνολο του Τζανλούκα Φέστα ήταν επιεικώς απαράδεκτο, τουλάχιστον από τη μέση και μπροστά.



Το πλάνο για μακρινές μπαλιές προς τον Ντουρμισάι, ώστε να εκμεταλλευθεί τους Πινακά και Ακούνια, ήταν τόσο ανεπιτυχές, καθώς εκτός από το ότι «καταργούνταν» ο χώρος της μεσαίας γραμμής, αχρηστεύονταν παράλληλα οι τρεις επιθετικοί, που είναι δεδομένο ότι δεν γινόταν να αξιοποιηθούν με αυτό το πλάνο.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Ιταλός τεχνικός έβαλε στο ματς τους Χουσίνο, Καρανίκα και Μπεν Χατίρα (στη θέση του Πινακά) και στο 49’ ο Τυνήσιος έχασε τη μοναδική ευκαιρία για την ομάδα του, η οποία ήταν ένα σουτ εκτός περιοχής, με την μπάλα να περνά άουτ, χωρίς να ανησυχήσει ιδιαίτερα τον Κλέιμαν. Η επόμενη καλή στιγμή του αγώνα ήταν ένα απ’ ευθείας φάουλ του Ακούνια στο 60’, με τον Κλέιμαν να φωνάζει «παρών».



Ήταν εμφανές ότι πολύ δύσκολα θα διαταρασσόταν η ισορροπία του 0-0 στο ματς και τελικά για αυτό φρόντισε ο Μπάγιτς. Στο 85’ ο Σέρβος γκολκίπερ είπε ένα μεγάλο «όχι» σε τετ-α-τετ με τον Δουβίκα, με τη «λευκή» ισοπαλία να μένει το τελευταίο σφύριγμα του ρέφερι.



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΛ: Μπάγιτς, Μιχαήλ (46' Καρανίκας), Τσόσιτς (46' Χουσίνο), Ζίζιτς, Μπέρος, Κολομπίνο, Μιλοσάβλιεβιτς, Νικολιάς, Ακούνια (83' Τρούγιτς), Πινακάς (46' Μπεν Χαντίρα), Ντουρμισάι (63' Μουκάντζο).

Βόλος: Κλέιμαν, Τέκιο, Γκρίλο, Μήτογλου, Φεράρι, Ριένστρα, Τσοκάνης, Σάντος (58' Περέα), Μαρτίνες, Μπαρτόλο, Δουβίκας

Το Live της αναμέτρησης:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x