Σπύρος Σιαμπλής

Παναθηναϊκός: Αποτέλεσμα για να… ΠΑΣ «όπως πρέπει» με Ολυμπιακό

Ο Σπύρος Σιαμπλής γράφει για την ανάγκη του Παναθηναϊκού να αξιολογήσει σωστά το ματς στα Γιάννενα ενόψει του ντέρμπι αιωνίων και τις επιλογές του Μπόλονι.

Κάθε πράγμα στον καιρό του κι ο κολιός τον Αύγουστο, λέει η παροιμία. Παροιμία που το… απανταχού κλισέ του αθλητισμού έχει μετατρέψει σε «κοιτάζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά».

Κλισέ το οποίο, πάντως, καλείται να ενστερνιστεί και να εφαρμόσει στον απόλυτο βαθμό ο Παναθηναϊκός μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα, με τις διπλές υποχρεώσεις του σε Κύπελλο και πρωτάθλημα.

Γράφει ο Σπύρος Σιαμπλής

Ο λόγος που αναφέρουμε τις διοργανώσεις με αυτή την σειρά, δεν έχει να κάνει με τις ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων του «τριφυλλιού» με τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Ολυμπιακό. Τουλάχιστον, όχι μόνο με αυτό…

Αντιθέτως, στα δικά μας τα μάτια τουλάχιστον, είναι και η σημασία τους τέτοια που μας «αναγκάζει» να προτάξουμε τον θεσμό του Κυπέλλου. Το γιατί πρέπει ο Παναθηναϊκός να κυνηγήσει την διάκριση, το έχουμε ήδη καταγράψει, άλλωστε.

Κι αν ακόμα ακόμα υπήρχαν αμφιβολίες επ’ αυτού, φρόντισε με τα λεγόμενά της χθες στο «Γεώργιος Καλαφάτης» προς το ποδοσφαιρικό τμήμα η αντιπροσωπεία της Θύρας 13 να τις… απομακρύνει!

Σίγουρα, θα πει κανείς, ότι το παιχνίδι με τον «Άγιαξ της Ηπείρου» έχει και ρεβάνς. Ναι, σύμφωνοι. Τι να την κάνω την ρεβάνς, όμως, αν για παράδειγμα το πρώτο ματς έχει λήξει με ένα σκορ τύπου… 2-0;

Και, αν οι «πράσινοι» μπουν με αυτή την νοοτροπία, τότε είναι περίπου… βέβαιο πως, απέναντι σε μια καλή ομάδα όπως αυτή του Αργύρη Γιαννίκη, τα πράγματα δεν θα εξελιχθούν καλά για εκείνους.

Η λογική υπαγορεύει πάντως ότι ο Λάζλο Μπόλονι και οι συνεργάτες του θα έχουν «ζυγίσει» σωστά την αναμέτρηση στους Ζωσιμάδες, χωρίς τον… παραμορφωτικό φακό του ντέρμπι «αιωνίων» που ακολουθεί, παρά τις υπάρχουσες δυσκολίες με τραυματισμούς παικτών.

Αναμφίβολα, ο αγώνας με τον Ολυμπιακό, παρότι ουσιαστικά δεν κρίνει κάτι «χειροπιαστό» για τα δύο ομάδες, εντούτοις… εξιτάρει. Άπαντες! Κόσμο, ομάδα, παίκτες. Αυτός όμως θα διεξαχθεί την Κυριακή Μέχρι τότε, λοιπόν, υπάρχει καιρός.

Αντιθέτως, αν ο Παναθηναϊκός καταφέρει να φύγει από τα Γιάννενα και με ένα καλό αποτέλεσμα, που θα του δίνει προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Κυπέλλου, θα «φτιάξει» ακόμα περισσότερο και την -ανεβασμένη, ούτως ή άλλως- ψυχολογία του…

Σε κάθε περίπτωση, επαναλαμβάνουμε, ο ΠΑΟ δεν έχει την «πολυτέλεια» να υποτιμήσει το παιχνίδι με τον ΠΑΣ. Άλλωστε, όπως έδειξε και η εμφάνιση των τριών νεοαποκτηθέντων, άλλου λιγότερο κι άλλου περισσότερο, στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο ο Μπόλονι έχει πλέον επιλογές στα χέρια του.

Ακόμα, λοιπόν, κι αν ο Ρουμάνος τεχνικός έχει αποφασίσει -αναγκαστικά- να δώσει ανάσες σε κάποιους βασικούς, με την σωστή νοοτροπία/προσέγγιση στο ματς και ένα λελογισμένο rotation, δεν θα αλλοιώσει ούτε την «ταυτότητα» της ομάδας του, ούτε και θα ρισκάρει πολλά σε «ένα διπλό παιχνίδι Κυπέλλου».

Κι επειδή, όπως μας έχει αποδείξει με τα καλά του και τα κακά του ο Μπόλονι, αν μη τι άλλο δεν είναι… χθεσινός, η λογική λέει πως ο Παναθηναϊκός θα παρουσιαστεί «όπως πρέπει» αύριο απέναντι στον ΠΑΣ.

Για να μπορέσει να κάνει την… δουλειά και στις επόμενες σχεδόν 72 ώρες που θα μεσολαβήσουν μέχρι την σέντρα στην Λεωφόρο να κάνει αποθεραπείες, πλάνα και ό,τι χρειάζεται για να δώσει στον κόσμο του μια χαρά που τόσο την χρειάζεται αλλά και την αξίζει! Και φέτος…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x