Stoiximan Super League

Το Διαιτητικό Δικαστήριο δικαίωσε την ΑΕΛ για την ανάκληση των δελτίων!

Με την απόφασή αυτή πλέον, η ΑΕΛ θα πάει στην Πειθαρχική Επιτροπή της Super League και θα ζητήσει να οριστεί εκ νέου η αναμέτρηση με την Λαμία.

Ομόφωνα δεκτή στην ουσία της, έγινε η έφεση της ΠΑΕ ΑΕΛ στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, όπου είχε προσφύγει για να προσβάλλει την απόφαση της Επιτροπής Ιδιότητας και Μετεγγραφών της ομοσπονδίας, με την οποία είχαν ανακληθεί τα δελτία των ποδοσφαιριστών που απέκτησε τον Ιανουάριο.

Μια απόφαση που είχε ως συνέπεια να μην διεξαχθεί η εκτός έδρας αναμέτρηση της ΑΕΛ με τη Λαμία.

Το Διαιτητικό Δικαστήριο έκρινε εν τέλει πως κακώς ανακλήθηκαν τα δελτία.

Με την απόφασή αυτή πλέον, η ΑΕΛ θα πάει στην Πειθαρχική Επιτροπή της Super League και θα ζητήσει να οριστεί εκ νέου η αναμέτρηση με την Λαμία.

«Δέχομαι ανήθικο πόλεμο από τότε που ανέλαβα δικηγόρος των ΜΜΕ του Μαρινάκη»

Κατά την εκδίκαση της υπόθεση στο Διαιτητικό Δικαστήριο, ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, κατέθεσε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Όλη η διαδικασία ξεκίνησε από τότε που ανέλαβα δικηγόρος των ΜΜΕ του εφοπλιστή Μαρινάκη κι ενώ προηγουμένως είχα μια άριστη σχέση με τον Δημήτρη Μελισσανίδη, σε μια νύχτα όλα κατέρρευσαν όταν μαζί με τον ιδιοκτήτη των Παραπολιτικών κύριο Κουρτάκη, τότε εκείνο το βράδυ δέχθηκα μια εγκληματική επίθεση εναντίον μου και από εκείνη τη στιγμή αντιμετωπίζω ένα ανήθικο πόλεμο σε όλους τους τομείς.

Αυτή τη στιγμή διερευνάται από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ ο πρωταγωνιστικός ρόλος μιας εγκληματικής ομάδας, του δεξιού χεριού του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ, του Γιάννη Παπαδόπουλου. Μόλις άρχισε να γίνεται η έρευνα αμέσως βγήκε αυτή η κατάπτυστη απόφαση.

Ο εκτελεστικός γραμματέας της ΕΠΟ, Αλέξης Δέδες, την Παρασκευή το απόγευμα διαβίβασε χωρίς κανένα λόγο στην ΕΙΜ την σφράγιση της επιταγής. Η ΕΙΜ χωρίς κανένα λόγο και χωρίς να ξέρει εξέδωσε την απόφαση.

Από την ημέρα που εμφανίστηκε η επιταγή μέχρι τη σφράγιση της είχαμε παίξει δύο αγώνες με Βόλο και ΠΑΟΚ. Αγνοούσαμε τα πάντα, μας ενημέρωσε ο κ. Μπουτσικάρης στις 14.40 κι ενώ πηγαίναμε στο γήπεδο. Στις 15.15 ήρθε ο διαιτητής και μας είπε για την απόφαση, ότι δηλαδή δεν μπορούν να παίξουν οι 11 αλλά οι εννέα που είχαμε ακόμη στην αποστολή.

Στείλαμε άνθρωπο να διαρρήξει τα γραφεία μας γιατί οι άνθρωποι που είχαν τα κλειδιά ήταν στη Λαμία, και είδε ότι η απόφαση είχε σταλεί στο mail στις 14.19. Είπαμε ότι θα κατέβουμε κανονικά και ότι ήταν αδύνατο να βρούμε άλλους 10 αφού είτε ήταν στη Λάρισα, είτε είχαν φύγει εκτός πόλης οι υπόλοιποι παίκτες. Στη συνέχεια ο διαιτητής κλειδώθηκε για 2 ώρες στα αποδυτήρια και στις 17.15 είπε ότι δεν θα κατέβει καμία ομάδα και ότι κλείνει το φύλλο αγώνα.

Μόλις γυρίσαμε στη Λάρισα πληρώσαμε τις 24.000. Η ενημέρωση από τη Συνεταιριστική Τράπεζα για την σφράγιση της επιταγής έγινε τη Δευτέρα το μεσημέρι αφού είχε δημιουργηθεί όλος αυτός ο θόρυβος.

Είμαστε μια πληττώμενη επιχείρηση, δεν έχουμε καθόλου εισιτήρια, η Nova μας μείωσε το συμβόλαιο κατά 15% και είχαμε την εντύπωση ότι μπορούσαμε να πληρώσουμε εντός 75 ημερών όπως λέει η ΚΥΑ. Ποτέ δεν έχει σφραγιστεί επιταγή μου στις ομάδες που είχα. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε δεν χρωστάμε ούτε ένα ευρώ στην ΕΠΟ.

Γιατί η ΕΠΟ δεν μας πήρε να μας ενημερώσει ότι θα την σφραγίσει και θα ανακαλέσει; Όλες οι ΠΑΕ έχουν μεταχρονολογημένες επιταγές. Αυτό το παιχνίδι αν δεν γίνει, ουσιαστικά θα υποβιβαστούμε αφού η Λαμία θα ξεφύγει στο +5.

Είναι μια εντελώς παράνομη απόφαση, αποτελεί κατάχρηση δικαιώματος. Αν το έκαναν το πρωί του Σαββάτου θα μπορούσαμε να πληρώσουμε και να βγουν τα δελτία
».

Παρέμβαση στην υπόθεση έκανε η Λαμία με τον δικηγόρο της, Χάρη Γρηγορίου:

«Το κρίσιμο είναι αν η ΑΕΛ την ώρα του αγώνα είχε πληρώσει τις υποχρεώσεις της και δεν τις είχε πληρώσει. Είναι υποχρέωση της ΑΕΛ να είναι εμπρόθεσμα πληρωμένη και καλυμμένη η επιταγή. Δεν πιστεύω ότι όλο το σύμπαν έχει συνωμοτήσει για να πέσει η ΑΕΛ και να σωθεί η Λαμία.

Δεν γίνεται ποτέ κλήτευση από την Επιτροπή, είναι εσωτερική διαδικασία. Το γιατί δεν έγινε νωρίτερα η ανάκληση δεν μπορώ να το γνωρίζω. Το Σάββατο δεν είναι εξαιρετέα ή εξαιρέσιμη ημέρα για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Στις 14.21 μπορούσε να πληρώσει και να στείλει αίτηση ανάκλησης της απόφασης με αποδεικτικό της πληρωμής και δεν το έκανε
».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x