Stoiximan Super League

Άστραψε και βρόντηξε ο Άρης για τη 2η θέση!

Ανοίγοντας το σκορ με τον «κεραυνό» του Γκάνεα (22') και όντας αποτελεσματικός στο 2ο ημίχρονο, ο Άρης επικράτησε 3-0 εντός έδρας του Ατρομήτου και επέστρεψε στη 2η θέση.

Επιστροφή στις νίκες και τη 2η θέση για τον Άρη, ο οποίος την Κυριακή (28/2) επικράτησε 3-0 στο «Κλεάνθης Βικελίδης» του Ατρομήτου στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Super League 1.

Oι «κίτρινοι» προηγήθηκαν στο καλό τους πρώτο 25λεπτο χάρη στη σουτάρα του Γκάνεα (22') και ευτύχησαν να είναι όσο αποτελεσματικοί χρειαζόταν στο δεύτερο ημίχρονο. Πετυχαίνοντας ακόμα δύο γκολ με τους Σάσα (65', ασίστ Γκάνεα) και Σίλβα (80') και παίρνοντας το «τρίποντο».

Έτσι, κοιτάζουν εκ νέου από ψηλά 12 ομάδες. Όντας στους 47 βαθμούς και στο +1 από τον 3ο ΠΑΟΚ, στο +3 από την 4η ΑΕΚ (παιχνίδι λιγότερο, αυτό με τον Παναθηναϊκό) και στο +6 από τους Αστέρα Τρίπολης και Παναθηναϊκό. Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι παρέμειναν στους 26 πόντους και την θέση, έχοντας χάσει ήδη το «τρένο» των playoffs.

Στο… μυαλό του κόουτς:

O Άκης Μάντζιος παρέταξε τον Άρη με το αγαπημένο του 4-2-3-1 και τον Κουέστα κάτω από τα δοκάρια. Στην τετράδα της άμυνας από τα δεξιά προς τα αριστερά άρχισαν οι Σούντγκρεν, Ροζ, Δεληζήσης και Γκάνεα, με τους Σάσα και Τζέγκο να αποτελούν το δίδυμο στα χαφ. Οι Γκάμα, Μπερτόλιο και Μπρούνο κινούνταν πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Κώστα Μήτρογλου. Να σημειωθεί ότι οι δύο τελευταίοι αγωνίστηκαν για πρώτη φορά ως βασικοί με τη φανέλα των «κίτρινων».

Το ίδιο σύστημα (4-2-3-1) προτίμησε και ο Σάββας Παντελίδης για τον Ατρόμητο. Ο Θεοδωράκης ξεκίνησε στο τέρμα, σημειώνοντας την πρώτη του φετινή συμμετοχή στο πρωτάθλημα, με τους Γκάλο, Γούτα, Γκαλβάο και Τομάσεβιτς να συνθέτουν την άμυνα. Οι Νάτσος και Χαρίσης ήταν τα δύο κεντρικά χαφ των φιλοξενούμενων, με τους Νταβιώτη, Μουνίθ και Αγκάγιεφ να είναι η τριάδα πίσω από τον Εντομβόνγι.

Το ματς:

O Άρης μπήκε εξαιρετικά στον αγώνα με πίεση ψηλά, πολύ ωραία κυκλοφορία της μπάλας και παραγωγή της μίας φάσης μετά την άλλη. Η τριάδα πίσω από τον Μήτρογλου -προεξέχοντος του Μπρούνο-συνδυαζόταν εξαιρετικά, με τον Σούντγκρεν να ανεβαίνει συνεχώς από τα δεξιά αποτελώντας έναν έξτρα «playmaker».

Εντέλει, εκείνος που άνοιξε το σκορ για τους «κίτρινους» ήταν ο έτερος μπακ, Κριστιάν Γκάνεα, στο 22'. Ο Ρουμάνος αριστερός οπισθοφύλακας έπιασε μία μονοκόμματη σουτάρα εκτός περιοχής, η οποία δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Θεοδωράκη, καταλήγοντας στο «γάμα» της εστίας του τελευταίου.



Από εκείνο το σημείο ο Άρης εμφάνισε στον αγωνιστικό χώρο στοιχεία που δεν άρεσαν καθόλου στον Άκη Μάντζιο. Απώλεια της συνοχής, χάσιμο των δεύτερων μπαλιών και γενικότερα μια λειτουργία που επέτρεψε στον Ατρόμητο να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο. Παρόλα αυτά, η ομάδα του Περιστερίου απείλησε κυρίως με μακρινά σουτ, με το σκορ να παραμένει στο 1-0 μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα για το πρώτο ημίχρονο.

Ο Ατρόμητος μπήκε με περισσότερη επιθετική διάθεση στο δεύτερο μέρος (και τον Κωτσόπουλο αντί του Εντομβόνγι). Πάντως, ο Άρης διατήρησε τον έλεγχο του ρυθμού, ο οποίος δεν ήταν υψηλός. Κάτι που τελικά δεν… χάλασε τους γηπεδούχους που αποδείχθηκαν αποτελεσματικοί και «κλείδωσαν» τη νίκη χάρη στην κεφαλιά-«ψαράκι» από πλάγια θέση του Σάσα (εξαιρετική ασίστ από Γκάνεα) στο 65' και το σουτ του Σίλβα στο 80', ύστερα από την ωραία συνεργασία με τον έτερο νεοεισελθόντα, Δημήτρη Μάνο για το τελικό 3-0.

Να σημειωθεί ότι ο Κωτσόπουλος λόγω τραυματισμού πέρασε εκ νέου εκτός αγωνιστικού χώρου στο 69' παραχωρώντας τη θέση του στον Μάτιτς.



MVP: Δεν χρειάζεται και πολλή συζήτηση. Σημειώνοντας ένα εξαιρετικό γκολ στο 22' και βγάζοντας υπέροχη ασίστ για το τέρμα του Σάσα στο 65', ο Γκάνεα ήταν ο κορυφαίος παίκτης του αγώνα. Ταυτόχρονα, ο αριστερός μπακ των γηπεδούχων ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 5/6 εύστοχα γεμίσματα, ενώ βοήθησε αρκετά και ανασταλτικά.

Η σφυρίχτρα: Σχεδόν απαρατήρητη πέρασε η παρουσία του Γεώργιου Τζοβάρα, ο οποίος δεν αντιμετώπισε δύσκολες φάσεις.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα – Σούντγκρεν (79' Σάκιτς), Ροζ, Δεληζήσης, Γκάνεα – Σάσα (79' Κάτσε), Τζέγκο – Μπρούνο (68' Σίλβα), Μπερτόλιο (64' Μάνος), Γκάμα – Μήτρογλου (64' Μανσίνι).

Ατρόμητος (Σάββας Παντελίδης): Θεοδωράκης - Γκάλο (74' Ούμπιδες), Γούτας, Γκαλβάο, Τομάσεβιτς - Νάτσος, Χαρίσης – Νταβιώτης (69' Χριστοδουλόπουλος), Μουνίθ, Αγκάγιεφ (66' Ραμπέγιο) – Εντομβόνγι (46' Κωτσόπουλος, 69' Μάτιτς).

Στον πάγκο για τους γηπεδούχους έμειναν: Σιαμπάνης, Ιωάννου, Μπαγκαλιάνης, Μπεναλουάν.

Στον πάγκο για τους φιλοξενούμενους έμειναν: Μανδάς, Στρούγγης, Οικονομίδης, Μανούσος.

Διαιτητής: Γεώργιος Τζοβάρας Α’ Βοηθός: Αθανάσιος Κόλλιας Β' Βοηθός: Χρήστος Μπαλτάς 4ος Διαιτητής: Γεώργιος Βρέσκας Διαιτητής VAR: Στέφανος Κουμπαράκης Διαιτητής ΑVAR: Μιχαήλ Παπαδάκης Παρατηρητής: Κωνσταντίνος-Αίας Δάλλας.

Το live της αναμέτρησης:


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x